Cele mai populare întrebări pe care ni le adresăm în perioada sărbătorilor de iarnă

2 Replies

Personale

În fiecare an, odată ce intrăm în luna decembrie, simțim deja febra sărbătorilor de iarnă și toate pregătirile ce se fac pentru asta. Oamenii își fac curat în case și în suflete, încep să își decoreze căminele, așteaptă zăpada, se gândesc pe unde să mai plece în concediu în țară, încep să asculte colinde și, de asemenea, pornesc într-o goană după cadouri și cumpărături de Crăciun.

intrebari de craciun

Crăciunul este o perioadă minunată și magică din an în care ne amintim de felul în care a apărut Iisus Hristos pe lume pentru a salva omenirea de rău. Este momentul în care se sărbătorește acest dar de mare preț din ceruri, dar și venirea imediată a unui nou an care ne va duce și mai departe în viața noastră. Dar, tot în perioada sărbătorilor de iarnă, apar pe buzele tuturor diferite întrebări legate de Crăciun și de sezonul festiv în general.

Curios să afli care sunt?

1. Câți reni poartă sania lui Moș Crăciun? 9 reni.

2. Cine l-a creat pe Rudolf, cel mai popular ren din gașca lui Moș Crăciun? Acest ren ghiduș, atât de iubit de toată lumea, a fost creat de Robert L. May în anul 1939, atunci când a scris o poezie cu temă de Crăciun pentru a atrage cumpărători în magazinul său de cadouri. Se pare că totul a pornit de la o reclamă, deci!

3. Cine este autorul cărții « O poveste de Crăciun »? Autorul acestei cărți este scriiitorul britanic Charles Dickens.

4. Cine a furat Crăciunul în cel mai popular film pe care îl știm cu toții de sărbători? Grinch a furat Crăciunul.

5. Care a fost prima țară ce a inventat tradiția brazilor de Crăciun în această perioadă magică din iarnă? Germania.

6. Cine a inventat luminițele electrice de Crăciun? Deși el a fost inventatorul becului electric, luminițele de Crăciun au fost inventate tot de Thomas Edison, în anul 1880.

7. Cu legenda cui este înrudit Moș Crăciun? Moș Crăciun este înrudit cu Sfântul Nicolae, care se sărbătorește la noi pe data de 6 decembrie. 8. Când a fost declarat Crăciunul o sărbătoare federală? În anul 1870.

9. Cum este numit Moș Crăciun în Franța? Père Noël.

10. Unde a avut loc Nașterea Domnului? Nașterea Domnului a avut loc în Betleem, orașul sfânt.

1812 Total vizitatori 1 Vizitatori azi

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

2 comments

Vreau să știu părerea ta