Citeste despre avantajele Ecografelor Doppler color

Comment

Business

Ecografiile Doppler reprezinta unul din cele mai importante echipamente medicale dintr-un spital. Ecografele Doppler se bazeaza pe tehnologia imagistica, folosita pentru a arata fluxul sanguin. Ecografele alb negru sunt extrem de utile, dar cele color vin cu un mare plus: adauga culoare imaginilor oferite. Medicul curant obtine informatii mai detaliate despre ceea ce se intampla la nivelul organelor interne in cazul unui pacient si ca atare stie ce tratament trebuie sa prescrie mai departe sau ce actiuni trebuie sa recomande pacientului. Aceasta tehnica speciala de redare a unor imagini color necesita folosirea unor ecografe Doppler color. In timpul unei astfel de ecografii pacientul nu simte durere si nu trebuie sa fie anesteziat.

ecografe doppler

Ecograf: presupune folosirea unui traductor de ultrasunete

Ecografele au la baza efectul Doppler de creare a unei imagini in miscare din interiorul corpului. In timpul acesteia, un traductor de ultrasunete se foloseste pentru receptionarea sunetelor in zona de interes. Se citesc apoi sunetele ce se transmit inapoi. Sunetul reflecta o tinta in miscare cum ar fi un vas de sange si astfel pe monitor apare o imagine a efectului Doppler. Traductorul poate detecta schimbari foarte subtile pe care le inregistreaza apoi vizual, crand o imagine ce arata cum curge sangele si in ce directie.

Acum, daca ecografiile se realizeaza cu un ecograf alb-negru imaginile obtinute sunt un pic mai dificil de citit. Dar ecografele Doppler color vin sa suplineasca acest neajuns si sa duca imagistica medicala spre un alt nivel. In general pentru ecografe color se folosesc rosul si albastru (ce arata directia fluxului de sange). In afara de a avea o mai buna vedere asupra directiei fluxului sanguin, culorile variaza in intensitate in functie de viteza fluxului, ceea ce permite medicilor si pacientilor sa vada cat de rapid este fluxul sanguin.

Utilizari ale ecografelor

Una din utilizarile ecografele Doppler color este examinarea unui pacient suspect de anevrism cerebral. Ultrasunetele vor arata zonele in care fluxul sanguin se modifica, pentru a semnala in mod corespunzator acolo unde exista o problema. Aceasta tehnica paote fi folosita si pentru identificarea cheagurilor de sange, care vor fi mai usor vizibile pe ecranul unui ecograf Doppler color.

In examinarea malformatiilor venoase, medicul poate folosi ecografia color Doppler pentru a monitoriza fluxul sanguin si extinderea zonei afectate. Acest lucru are un impact major asupra tratamentelor pe care le recomanda medicul. In plus, in functie de rezultatele afisate medicul poate sa recomande o interventie chirurgicala sau sa ia alte masuri medicale.

In general in timpul realizarii unei ecografii Doppler color, traductorul se foloseste pe partea exterioara a corpului, dar exista si ecografe speciale pentru proceduri transrectale, caz in care se foloseste o sonda a se obtine o imagine mai clara asupra problemelor medicale suspectate. Pentru ca procedura sa nu fie incomoda pentru pacienti, medicii le pot administra relaxante musculare.

Ecografe – sfaturi de intretinere

Dupa achizitionarea unui ecograf Doppler color este important sa mentineti o rutina strica in ceea e priveste curatarea sa periodica. Avand in vedere ca ecografele ca orice alte echipamente medicale sunt scumpe cel mai probabil veti dori sa-l intretineti pentru a-l putea folosi timp indelungat.

Cea mai importanta parte a unui ecograf Doppler color este sistemul de control. Exista 3 tipuri de butoane, in afara celor de pe traductoare: comenzile de pe tastatura, butoanele de pe carena, comutatorul de picior (care poate fi obtional). Panoul de control este etansat dedesubt si este gandit astfel incat sa reziste daca este atins de lichide. Cu toate acestea, nu ar trebui sa varsati lichide pe el. Butoanele de la tastatura nu sunt etanse la apa si trebuie sa aveti grija sa nu varsati pe ea lichide, geluri sau alte substante umede. Este recomandat sa curatati scanerul, inclusiv butoanele de la panoul de control, dupa fiecare examinare. Daca este nevoie indepartati resturile cu mana si curatati bine. Puteti folosi o carpa moale, umezita cu putin detergent sau dezinfectant. Cu toate ca suprafata scanerului este rezistenta la produse chimice, acestea il pot decolora.

Pentru ecografe Doppler color ne puteti suna la 021 320 10 55 sau 0722 300 458.

1806 Total vizitatori 1 Vizitatori azi

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta