Cum să simți spiritul Crăciunului fără o groază de cadouri

Comment

Personale

Din păcate, în loc de tradiție și de frumoasele evenimente și stări pe care le simțeam când eram mici în apropierea sărbătorilor de iarnă, în ziua de azi și-a făcut loc ușor ușor consumerismul, fiind la modă oferirea de cadouri și primirea în dar de lucruri care mai de care mai pompoase și care, de fapt, ne îndepărtează unii de alții.

decor craciun

Este drăguț să primești și să faci cadouri, nu zic nu, însă în limita bunului simț și cu o valoare anume în suflet, cu un gând bun și cu o urare curată, nu din obligație. Ce am putea face altceva că să simțim spiritul Crăciunului fără o groază de cadouri sub brad și bani aruncați în vânt?

1. Colindă din casă în casă și cântă cântece de Crăciun tuturor celor dragi ție

Adună-ți familia și mergeți din casă în casă la rudele dragi pe care nu le-ați mai văzut demult. Sau adună-te singur și mergi pe la familia ta pe care poate ai neglijat-o în ultima vreme. Nimic nu este mai frumos și mai prețios decât acest lucru. Să vă adunați cu toții în ajun de Crăciun sub un brad maiestuos și să cântați colinde la gura sobei.

2. Trimite scrisori cu urări de bine din tot sufletul

Pentru cei pe care nu îi poți vedea, fie că sunt în orașe îndepărtate din țară, fie că sunt plecați și stabiliți în afara ei, trimite câte o scrisoare minunată scrisă cu tot sufletul. Uneori, cele mai bune daruri sunt cele alcătuite din cuvinte, și pot aduce emoții dintre cele mai covârșitoare. Îți poți exprima dragostea și recunoștința pentru că te-au ajutat sau pentru că pur și simplu îți este dor de ei și nu v-ați mai văzut de mult timp.

3. Fă un cadou mic, dar plin de dragoste

Împachetează frumos o cutie de încălțăminte goală și apoi pune în ea tot ceea ce crezi că are nevoie sau încape pentru a face fericit un copil sărac sau orfan. Dulciuri, jucării mici, chiar și o hăinuță bună și câteva fructe sau chiar bănuți l-ar ajută enorm să intre în spiritul sărbătorilor și să creadă în continuare în Moș Crăciun. De ce să nu fii chiar tu moșul pentru câteva suflete aflate în neajunsuri?

1559 Total vizitatori 1 Vizitatori azi

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta