De ce ești norocos că ai o soră mai mare? Fraţii mai mici vor fi mereu protejaţi de surorile mai mari

4 Replies

Totul despre femei

Poate că între frați nu a fost mereu lapte și miere, însă de la o anumită vârstă aceștia încep să se înțeleagă mai bine, se maturizează și își dau seama că este bine să aibă pe cineva care să le țină spate în cele mai multe situații. Iar dacă ești mic și ai o soră mai mare, nu poți fi decât norocos. Iar următoarele rânduri se aplică chiar şi surorilor mai mici, pentru că şi pentru ele e disponibil.

cea mai buna prietena fata

Sora mai mare este alături de tine trup și suflet și se va gândi mereu la tine!

La început o urai, o trăgeai de codițe sau nu vorbeai cu ea ca pentru că era fată și probabil nu îi plăceau aceleași lucruri ca ție, dar acum vă înțelegeți de minune, îți poartă de grijă, îți ia apărarea și te ajută la teme. Nu îți vine decât să o apreciezi și să o iubești din ce în ce mai mult. Bravo ție! Nu zic nu, și frații mai mari au grijă de tine și te iubesc, însă surorile mai mari vor fi mereu mult mai atente, mai calde și mai calme.

Chiar dacă este fată și crezi că nu îți înțelege anumite stări, sentimente sau acțiuni, cel mai bine este când vorbești cu ea și te încurajează să faci mereu ceea ce crezi tu că îți va duce bine. Este alături de tine trup și suflet și se va gândi mereu la tine și la cum te simți, chiar dacă nu veți fi mereu acasă împreună, alături de mama și tata. Şi mai ştiu şi că în fiecare bărbat, există un caracter de băiat…

Citeşte şi: Ce beneficii are uleiul de cocos

Uite de ce ești norocos că ai o soră mai mare și o poți considera cea mai bună prietenă fată:

• Fiindcă erai mai mic, sora mai mare stătea cu tine, se juca cu tine, te îmbrăca, îți dădea de mâncare și te și adormea. Toate aceste lucruri chiar și fără ca tu să îți aduci aminte înseamnă mult în relația dintre un frate și o soră. Ea era de multe ori în locul părinților voștri. Așadar, fii recunoscător ei!

• Poți avea încredere în ea cu viața ta. De fiecare dată când ai îndoieli sau când vrei să îi comunici ce ai mai făcut, succesul sau eșecurile tale, o suni sau o cauți în persoană ca să mai vorbiți. Știi că sora mai mare te ascultă mereu și te susține necondiționat, pentru că te iubește mult.

• Surorile mai mari te susțin în ceea ce faci și te îndreaptă dacă faci vreo prostioară. Te apreciază pentru cine ești, pentru ambițiile tale și au încredere că vei reuși să o iei pe drumul cel bun. De cele mai multe ori, susținerea morală înseamnă mai mult decât susținerea materială.

• Dacă ai vreun secret pe care vrei să îl ții cât mai mult, și totuși dorești să îți descarci sufletul în fața ei, sora mai mare(fiind mai înțeleaptă și dreaptă), te va asculta și va ține pentru ea taina ta cea mare. Însă, dacă este ceva ce poate duce la rău, te va sfătui mereu să dezvălui acel secret, pentru a nu te pune în pericol pe tine sau pe cei dragi.

• Sora mai mare te-a ajutat mai mereu la școală și la liceu, poate chiar și la facultate sau la locul de muncă. La teme, la proiecte, la examene, pentru vreun interviu sau cu vreo idee pentru serviciu, surorile mai mari au făcut tot posibilul să le stea alături și să îi ajute dacă au putut și dacă le-au cerut asta pe frații mai mici.

Însă, mai mult decât orice, sora mai mare te-a învățat despre fete și ți-a dat lecții importante în viață, ca și cea a respectului și a politeții sau a sincerității. Îți va fi cea mai bună prietenă fată dea lungul vieții și te va sprijini în continuare, așa cum o vei face și tu de îndată ce îți vei da seama cât de mult reprezintă pentru viața ta.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

4 comments

 1. Lamiita Petre

  Mi-ar fi placut sa am o sora sau un frate, i-am reprosat mamei mereu asta. Si mi-ar fi placut sa am si eu la randul meu 2 copii, dar nu s-a mai putut. Nu stiu cum m-as fi inteles cu sora/frate sau cum s-ar fi inteles copii mei daca erau doi, dar macar la bine si la greu nu m-as fi simtit singura pe lume. Asta am realizat mult mai tarziu.

  1. User Aniela Deby Post author

   Ei lasa, atata timp cat ai un copil, nu o sa te simti niciodata singura. 😉 Fii Happy! Uneori nu toti fratii se simt norocosi.. depinde de ce dai, stii ca asa se zice, nu?!

 2. Cristina Dragomir

  la cate nu e buna o sora? mai ales daca e mai mare. Din pacate, eu nu o am. M-am ales doar cu un var mai mic si, crescand impreuna, eu am fost un fel de sora mai mare pentru el. Prea multa bataie de cap!

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.