Carte de cântări numai pentru mine

2 Replies

Business

Când văd atâtea emisiuni la tv în care se cântă, am impresia că și mie mi-ar fi plăcut să am o voce mai frumoasă. În fond ca să cânți nu îți trebuie decât o voce mai frumoasă. Oare ce aș fi făcut? Cred că și dacă aș fi avut o voce mai frumoasă nu aș fi avut curajul să mă duc să mi-o etalez pe la vreo emisiune. Dar atunci când nu ai un lucru, parcă îți dorești din tot sufletul să îl ai.

Recunosc, îmi place foarte mult să cânt. Și nu o fac doar la duș. Cântam când eram mai mică în biserică. Îmi e dor. Nu trebuie să ai o voce imaculată ca să te simți bine cântând, pentru că dacă cânți din tot sufletul iese bine. E la fel ca și atunci când gătești. Dacă o faci cu dragoste sau din dragoste, toate lucrurile ies bine. Și da, dacă stau să mă gândesc o voce frumoasă nu face altceva decât să te propulseze pe podium ca și cântăreață. Ar fi fost fain să fi avut. Dar cum asta nu se poate, eu încerc să cânt prin casă și fără o voce de privighetoare. Cânt și mă simt bine.

Vocea sună bine pentru Cântările Evangheliei cartea neagră, pe care o am de pe Librăria Maranatha, pentru că acolo sunt cântări simple care te relaxează, doar să le asculți, dar oare ce se întâmplă dacă le și cânți? Te simți și mai bine. Cărțile astea le știu de când eram copil. Din ele se cântă în biserici, de exemplu în cor. Sunt cărți utile atunci când vrei să cânți ceva religios, pentru că orice ai cânta până la urmă vocea e aceeași.

Eu cânt și voi mai cânta, mai ales că până la urmă vecinii nu se plâng că îi deranjează, nu bruiez undele nimănui și pe mine cântatul ăsta mă face să mă simt ok. Restul nici nu mai contează.. și spun asta pentru toată lumea, dacă știi că îți place să faci un lucru, chiar dacă nu ești înzestrat cu acel lucru, îl poți face. E îndeajuns. Măcar simți că faci parte din acel lucru.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

2 comments

  1. Marina

    Sincera sa fiu, nici eu nu stiu cat de bine cant, insa imi place ce aud. Nu stiu cum ar reactiona cei din jur pentru ca n-o fac decat cand sunt sigura. Tot ce stiu e ca muzica e pentru oricine si nu e nimic jenant in a nu stii sa canti atata timp cand nu vrei laude si performanta, ci doar trairi intense. Un model l-am luat de la arhicunoscutului Vin Diesel, nu stiam ce alt exemplu sa dau. Sunt numeroase filmari cu el cantand, desi nu are vocea facuta pentru asta, e foarte groasa si totusi el canta melodii usoare.

    1. User Aniela Deby Post author

      Marina, asta am văzut și eu. Probabil asta mi-a și pus în cap să continui așa cum am făcut și până acum. Până la urmă nimic nu se compară cu trairile pe care doar muzica ți le oferă.

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.