Ce ai vrut să devii,în funcţie de vârsta..?

59 Replies

Chestii amuzante Personale

M-am gândit că ar fi o idee bună să vă întreb dragii mei pe voi ,în funcţie de vârstă ce aţi vrut să deveniţi atunci când cineva vă întreba asta fiind copii ..şi ce aţi devenit până la urmă.

Sigur întrebările de genu’ăsta erau la ordinea zilei în special de familie,bunici şi restul prietenilor părinţilor noştri ce se băgau cu noi în seamă repede..

 

 

Mi-aduc aminte bine când eram la grădinită,întotdeauna când cineva mă întreba ce vreau să devin când cresc mare îi ziceam simplu:Educatoare!


Cu timpul..când deja la noi la grădiniţă veneau mămicile după copilaşi în fustiţe mini,ajungeam acasă şi îi spuneam mamei că vreau sa devin când sunt mare :Sexy şi să fiu blondă..

Îmbolnăvindu-mă cu timpul ,mama mea mă ducea la medic.Când o  vedeam pe doamna doctoriţă,îi zicem mamei Mami eu am sa fiu doctoriţă,să fac lumii injecţii multe,aşa cum mi-a făcut ea mie..(chiar am avut un set de jucării asemeni unei truse de doctor)

Am ajuns şi la clasele primare.Ghiciţi inevitabilul?Acum voiam să fiu :învăţătoare..să dau note bune tuturor(ce mentalitate,domne):)) Interesant a fost că aşa ziceam tuturor un timp,până..am ajuns în ciclul gimnazial.

Deja atunci crescusem..şi îmi ziceam mie adeseori că mi-ar sta bine să stau eu pe acel scaun la catedră,deci..mi-ar fi plăcut să fiu o :profesoară!Acum că am crescut,nu am devenit nici una din cele de mai sus:)Ci am devenit ceva ce toată lumea şi-ar dori să devină.Adică musafir,patroană şi consider că am o meserie destul de bună.

Ia să te aud:Tu ce ai vrut sa devii în funcţie de vârstă?

 

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

59 comments

 1. Dana

  E greu de spus daca am vrut neaparat sa am o anumita meserie la o varsta sau alta. Stiu doar ca, de-a lungul timpului, am vrut sa fiu, pe rand: dansatoare, aviator, astronaut, scriitor (care arata tendinta mea de-a fi cu “capul in nori” :)) ). Daca primele trei au ramas in stadiul de dorinta utopica, cu ultima inca ma mai straduiesc 🙂

 2. -X-

  Ce mai conteaza din moment ce nu am ajuns nimic din ceea ce mi-as dori sa fi fost … ?
  Si totusi nu pot spune ca-mi pare extraordinar de rau 🙂

   1. vienela

    Intotdeauna am fost preferata copiilor. Chiar si acum copiii de toate varstele intra cu placere in casa mea, ma considera una de-a lor, dar mai mare si au incredere in mine. 😛

 3. silavaracald

  Am vrut sa devin psihanalist, dar meseria asta pur si simplu nu se afla in nomenclator. Apoi am vurt sa ma fac profesor de engleza si, in final, am devenit doctor.

 4. Lucianna

  In gradi judecatoare. In generala domnisoara si mireasa, iar apoi pictorita. In liceu actrita, scriitoare, traducator. In facultate interpreta.
  Am ajuns ce e drept in trupa de teatru a liceului, cochetez cu literatura, și sunt tradicator in devenire.

 5. Cris-Mary

  Cu mici abateri de la drum am cam ajuns unde am vrut adica am vrut 2 lucruri cand eram mica si am ajuns unul din ele 🙂 Vream sa ma fac politista : nu s-a intamplat ca ai mei nu prea au fost de acord si am vrut sa fiu femeie de cariera sa lucrez intr-un birou mare bla bla.. well .. cam s-a implinit

 6. elly weiss

  Candva, pe vremea liceului, mi-am dorit sa devin designer sau arhitect. Nu am crezut ca am suficient talent si am renuntat. Probabil ca nu am facut bine. Am ajuns cu totul altceva…nu ca nu mi-ar placea. Dar…

 7. Rus Bianca

  Cand eram mica cantareata si dansatoare ca asta faceam toata ziua, si apoi de la 15 ani incoace de cand fac filme, regizor de film….mai tre sa mai si debutez pe marele ecran si consider ca mi-am indeplinit visul!

 8. loopoo

  Ştiu doar că acum mi-aş dori altceva. Nu mă plâng de bani, m-ar bătea Dumnezeu, dar aş vrea ceva dintre ştiinţele umane. Literatură, pictură, muzică. Sau psihologie. Îmi place să vorbesc cu oamenii.

  1. User Aniela Deby Post author

   Psihologie?Trebuie sa ai multa rabdare sa asculti..sau sa rezolvi problemele unora;)Pictura imi place mult.Din care si liceul era de Arte la mine;)Dar ce zici pana la urma te-ai hotarat ce ai vrea?:d

 9. zdwub

  ehehe pana la gimnaziu ziceam ca ma fac doctor…dupa in gimnaziu pe la sfarsit deja aveam ganduri de iginer IT…acum la liceu…am ramas la inginer IT(unde e cel mai probabil sa ajung), dar totusi mai sunt unele dubii legate de “da’ de ce nu medic?”…bine nu doctor cum ma gandeam in “tinereti” ci cu specializare..medic neurolog:-?

  1. User Aniela Deby Post author

   Normal!:>Nu am mai specificat ca am vrut sa ajung patroana:))!Dar sunt si asta:P si mi-am dorit asta nu e profesional,mi-am dorit sa fiu o femeie buna care sa le stiu pe toate:))Asta inca nu s-a implinit:D Pentru ca nu le pot stii pe toate.Cat despre ce imi doresc acum,e sa devin scriitoare:P

 10. Alyz

  In niciun caz doctorita :)) desi bunica mereu imi zicea asta… Buna intrebarea: educatoare, invatatoare, voiam sa fac armata >:) apoi proiectanta-un fel de arhitect :”> iar acum … sincer nu mai stiu…

  1. User Aniela Deby Post author

   Ca invatatoare ai treaba cu calificativele;)Intr-un fel sunt note:D! Ca profesor?As da 10 la toti,aia care invata:))Era o forma de ceea ce gandeam atunci:P Acum…as da cele mai mici note:P la cat de multi exista in clasele mari fara sa stie cat face 9×9:P

 11. Roxana Mihaela Holban

  Ce dragut 🙂 Eu mi-am dorit (pana in liceu, desi nu constant) sa fiu doctorita.. apoi, prin generala (cam regret ca nu am dat la liceu vocational) am vrut la canto sau orice legat de arta :X .. apoi m-ar fi batut gandul si la profesoara (imi plac copiii si sa dau explicatii). Acum sunt studenta l PR si cine stie ce ma voi hotara sa fac in viitor ;))

  1. User Aniela Deby Post author

   Tati isi asuma drepturile;))Si pana acum,nu am avut probleme.Doar acum doua zile am luat o amenda:)) De 500 de lei,cica minima!De la garda financiara:P
   Oricum va intra in debit;)Nu e asta o problema:D

 12. Annarkali

  Cand eram mica pana la jumatatea scolii generale vroiam sa ma fac jockey si sa calaresc la cursele de cai. Nastrusnica idee pe care o spuneam toti musafirilor cand eram intrebata, spre consternarea si amarul parintilor mei rusinati. Dupa scoala generala, mi-au “venit mintile la cap” conform spuselor mamei si am dezvoltat interes si mai tarziu pasiune pentru drept. Asta am si facut, facultatea de drept. The end.

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.