Ce am învățat de la George Horhoiu, kinetoterapeut la cabinetul de Kinetoterapie Mediaș

Comment

Personale

Cabinet Kinetoterapie Medias este locul în care unii își pot găsi alinarea la problemele și diagnosticele puse de medici. La rândul meu, mi-am dorit dintotdeauna să pot ajuta oamenii atunci când ei nu înțeleg care este soluția pentru a-și restabili activitatea vitală de zi cu zi. Se întâmplă, în foarte multe cazuri, ca după un accident, o fractură la picior, aceștia să nu își mai poată folosi membrele fără ajutorul unui kinetoterapeut sau fără activitatea fizică în sine. De alte ori, sunt atâția oameni care nu mai pot face nimic dacă sunt imobilizați la pat, însă tot ce știu este că se poate recurge la kinetoterapie ca mușchii să nu fie atrofiați în timp.

cabinet kinetoterapie medias

Exemplu: Am scăpat de scolioză prin kinetoterapie, eram atât de grav încât nu mă mai puteam da jos din pat. În final, după câțiva ani de la acel tratament, mă simt la fel de bine. Nici măcar când se schimbă vremea nu mai simt durerea de spate, deci.. în cazul meu a avut efect. Având în perioada trecută probleme cu o spondiloză pe care am făcut-o la birou, am apelat la Horhoiu George din nou, pentru a mă ajuta să scap de durerile de cap și de gâtul înțepenit care mi-a pus capac.

Spondiloza cervicală poate fi tratată prin kinetoterapie

Așadar, după câteva ședințe cu kinetoterapeul George Horhoiu de la Cabinet Kinetoterapie Mediaș, acum mă simt întreagă. Mi-au dispărut durerile de cap, nu-mi mai simt gâtul înțepenit și pot să spun că a fost cea mai bună alternativă pe care am avut-o, din punctul ăsta de vedere. Însă kinetoterapia se practică pentru mai multe diagnostice.  Ce este kinetoterapia? ”Kinetoterapia este o terapie realizată cu ajutorul mișcării prin care se ȋncearcă să se restabilească anumite funcții ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonimă cu gimnastica medicală, deși o ȋnglobează. Kinetoterapia utilizează mișcarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului, tulburare care poate duce la apariția anumitor boli”. Kinetoterapia este de două feluri. 

 1. Kinetoterapia de recuperare. Este cea mai importantă secțiune deoarece prin intermediul mișcării se urmărește refacerea funcțiilor organismului diminuate ȋn urma unor traumatisme sau ȋn urma unor boli. Ȋn cazul ȋn care un mușchi este afectat ireversibil se urmărește antrenarea altor mușchi care să preia parțial din funcțiile celui afectat.
 2. Kinetoterapia profilactica. Ȋn cadrul aceste terapii, se urmărește menținerea stării de sănătate sau oprirea cronicizării unei boli atȃt prin intermediul exercițiilor fizice, dar și prin masaj medical sau prin intermediul tehnicilor de relaxare, susține exploremedicinetv.ro

horhoiu george kinetoterapeut

Ce am învățat de la kinetoterapeutul George Horhoiu, kinetoterapeut la cabinetul de kinetoterapie Mediaș

1.Care sunt diagnosticele ce se pot trata prin kinetoterapie?

Am învățat că kinetoterapia nu este o joacă ci că datorită ei se tratează foarte multe boli, printre care chiar și deficiențele nutriționale sau problemele emoționale, iar mai jos se pot vedea diferite probleme care își pot găsi soluția prin kinetoterapie. Ele sunt:

 •  Stresul
 •  Tulburările musculare
 •  Tulburările nervoase (paralizie, boala Parkinson)
 •  Tulburările respiratorii
 • Tulburările ortopedico-traumatice
 • Tulburările reumatologice (poliartrita reumatoidă, coxartroză, gonartroză)
 • Maladiile congenitale
 • Tulburările cardiovasculare (cardiopatie ischemică, sindromul de ischemie periferică, progresivă cronică, boala varicoasă)
 • Alergiile
 •  Deficiențele nutriționalecabinet kinetoterapie medias
 • Problemele emoționale sau de ȋnvățare
2. Cât ar trebui să dureze un tratament încât omul să vadă rezultatele?

Un tratament de kinetoterapie diferă de la un diagnostic la altul. Nu aș putea să îți dau un răspuns precis, însă tot ce pot să îți spun este că kinetoterapeutul își poate da cu părerea doar în măsura în care vede un istoric medical. În cazul meu, am învățat că lucrurile frumoase pot avea o rezolvare rapidă fără medicamente.

 3. Kinetoterapia merge mână în mână cu medicina sau nu?

Am învățat că nu există specialitate medicală fără să nu aibă alături kinetoterapia. Deci Pro Kinetoterapie pentru că pe termen lung se văd rezultatele. Iar investiția merită cu desăvârșire atunci când realizezi că ești bine și sănătos.

Îți recomand să alegi un tratament în acest cabinet de kinetoterapie Mediaș. Nu de alta, dar dacă ai vreodată nevoie, măcar să știi unde există o rezolvare. Contact: Str.1 Decembrie, nr23, Gura Câmpului. Nr. telefon: 0741 583 893

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.