Ce îți permit să faci atunci când intri în casa mea

4 Replies

Personale

Când vrei să vii la mine, să știi că nu e nevoie neapărat să te desculți de la ușă. Nu te invit ca să-mi păstrezi curățenia, ci te primesc la mine în vizită pentru că mi-e drag de tine. Nu e nevoie să te apuci să mă ajuți să te servesc, pentru că în momentul ăla pur și simplu mă privilegiezi de a un singur lucru. Acela de a fi o gazdă bună.

Ce pot face in vizita

Când vii la mine vreau să știi că trebuie să renunți la bârfe și la ură, nu te chem pentru a-mi umple sufletul de povești negre, ci vreau ca atunci când discut cu tine, inima mea să se înveselească. Nu mă deranjeaza dacă atunci când vii simți nevoia să mergi la baie. Între noi, nu trebuie să existe rușine. Pentru că la rândul meu, dacă vin la tine.. poate voi simți același lucru.

Nu mă deranjează nici dacă sufrageria mi se umple de firimiturile de la pâine sau, mă rog, de la altceva. Nu e necesar să te apleci după ele. Sunt conștientă că eu trebuie să curăț, dar o fac abia după ce îmi termin siesta. Cu tine. Așa sunt eu, când vii la mine vreau să ne simțim bine. E casa mea, știu sigur ce îți permit să faci în ea.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

4 comments

  1. User Aniela Deby Post author

   Sorry! Opusul lui incalta este a descalta, a(-si) scoate incaltamintea din picioare.
   Descaltare, actiunea de a (se) descalta si rezultatul ei; descaltat, acesta ca substantiv neutru are pluralul descaltaturi.
   Descaltat, ca adjectiv, care si-a scos sau caruia i s-a scos incaltamintea din picioare, descult.
   Regional, pentru descalta, este verbul a (se) desculta, de la acesta sunt derivate: descult, cu picioarele goale, descaltat. Figurat, om sarac. Tot regional, descultat, descaltat, descult. https://dexonline.ro/definitie/desculta

   Conjugarea verbelor: (ma) incalt, (se) incalta; (ma) descult, (se) descalta, regional: (ma) descult, (se) desculta etc.

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.