Condens ferestre – Cele mai bune solutii ca sa rezolvi problema

Comment

Personale

Condensul pe ferestre poate fi de-a dreptul frustrant si, in unele situatii, chiar poate deteriora casa. Condensul face ca lemnul sa putrezeasca, afectează tencuiala, iar excesul de umiditate din casa, care provoaca un condens interior, poate deteriora intreaga locuinta, nu doar zonele din jurul ferestrelor.

Condensul ferestrelor interioare este cauzat de umezeala excesiva din casa si apare deseori iarna cand aerul cald din casa condenseaza pe ferestrele reci. Condensul ferestrei exterioare este pur si simplu roua si apare atunci cand fereastra este mai rece decat punctul de roua. Condensul dintre geamurile ferestrelor de termopan (https://www.antena3.ro/actualitate/cum-alegi-termopane-potrivite-amenajare-casa-585686.html) apare atunci cand sigiliul dintre geamuri este afectat sau cand desicantul din geamuri este saturat.

Condens interior

Poate ca nu iti pasa cu adevarat de cauzele stiintifice ale condensului – doar vrei sa scapi de el, pur si simplu. Pe langa faptul ca iti poate deteriora locuinta, nu este deloc amuzant sa ai geamurile neclare atunci cand privesti in exterioare. Din fericire, exista cateva lucruri care te pot ajuta sa reduci condensul pe ferestre.

Condensul interior sau condensul care apare in interiorul ferestrelor este cel mai frecvent. Iata cum se poate preveni:

– Opreste umidificatorul.

– Cumpara un dezumidificator

– Instaleaza ventilatoare in baie si in bucatarie

– Foloseste ventilatoare de tavan in sezonul rece

– Deschide ferestrele

– Creste temperatura

Cresterea temperaturii ferestrelor va reduce condensul pe acestea. Condensul apare atunci cand aerul cald loveste o suprafata rece (adica fereastra). E ca si cum ai scoate bautura rece din frigider intr-o zi fierbinte de vara. Suprafata dozei se va uda imediat. Pentru a creste temperatura ferestrelor, poti creste usor temperatura din camera/ casa. De asemenea, poti folosi jaluzele, perdele, draperii – si acestea pot creste temperatura la nivelul ferestrelor.

– Daca ai plante, schimba-le locul in casa/ camera

Plantele elibereaza umezeala in aer. Prin urmare, daca ai multe plante langa ferestre, poate fi o idee buna sa le schimbi locul ca sa ajuti la minimizarea condensului pe ferestre.

In ceea ce priveste condensul de pe exterior, trebuie doar sa ai rabdare, pentru ca acesta se va evapora. La fel cum roua se evapora de pe masina sau de pe gazon, la fel se va evapora si de pe geamuri.

Condensul din interiorul panourilor de sticla termopan

– Incearca sa cureti ferestrele

Daca crezi ca exista condens intre ferestre, prima data curata fereastra, pentru ca acea ceata poate fi de fapt cauzata dun produs de curatare (un detergent).

– Inlocuieste sticla ferestrei

Din pacate, vestea proasta, este ca daca ai condens intre ferestre, va trebui sa inlocuiesti panelurile. Acest lucru poate fi sau nu posibil in functie de tipul, varsta si calitatea ferestrei originale.

– Inlocuieste ferestrele

In anumite cazuri, cand straturile de sticla nu se pot inlocui, va trebui inlocuita intreaga fereastra. Aceasta este de obicei o idee buna mai ales daca vorbim de o fereastra mai veche. In ultimii ani s-au facut progrese tehnologie in industria inlocuirii ferestrelor, iar acest lucru poate aduce beneficii suplimentare.

Incearca aceste solutii si sigur vei reusi sa reduci condensul la nivelul ferestrelor termopan. 

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.