Culoarul morții. The Green Mile. Un film de milioane

11 Replies

Emisiuni tv

În anii trecuți, dacă voiam să văd un film, apelam la cunoştinţe sau la site-uri cu review-uri. Deși unele filme aveau note și recenzii bune, mie nu mi se potriveau de nicio culoare. Căutam o dramă și îl interpretam ca thriller. Nu-mi plac filmele fără sfârșit. Oricare ar fi sfârșitul, un film trebuie să îl aibă. Și pentru că vinerea e zi de film la mine în casă, m-am gândit să întreb pe un grup. Am cerut niște recomandări și după ce le-am primit, am ales să mă uit la The Green Mile. La început mi s-a părut cam plictisitor, şi când am văzut că are două părţi şi filmul total ţine 3 ore… m-am gândit că să încerc măcar să nu adorm la prima parte.

culoarul mortii the green mile

N-am adormit. În momentul când am înţeles esenţa filmului, m-am trezit instantaneu. Şi recunosc, deşi are trei ore, când îţi place un film, nici nu mai simţi cât de repede sau încet trece timpul. Te bucuri de ceea ce vezi şi aia e. Că în fond, filmele, poveştile, întâmplările şi orice alte lucruri întâlnite în viaţa noastră, nu sunt decât exemple din care avem de învăţat. Pentru mine filmul ăsta a fost ceva mai mult decât mă aşteptam. Aşa că îl recomand şi eu! Merită să fie văzut. La mine e nr.1 în topul filmelor bune pe care le-am văzut anul ăsta. Am văzut şi săptămâna trecută un film. Exorcizarea lui Emily Rose. Dar a fost despre cu totul şi cu totul altceva. Nu se compară!

The Green Mile- Culoarul morții

Am auzit de prea multe ori zicandu-se că dacă un film e vechi, nu are rost să te mai uiți. Că trebuie să vezi doar filme noi. Ei bine, mie nu-mi plac. Așa că am ales să văd un film din 1999 decât să văd unul din 2016.

Acest film e o dramă. Un film care te răscolește în suflet când vezi cât de răi pot fi oamenii. Dar încărcătură emoțională face filmul ăsta special. Nu-l recomand copiilor din ziua de azi. Sunt puțini oamenii care pot înțelege acest film. Ce știu eu? Știu! M-aş uita la un film atât de bun în fiecare zi. Pentru că am reuşit să înţeleg ce a vrut regizorul acestui film să transmită.

Acțiunea se petrece într-un penitenciar, unde Edgecomb e şeful și fiecare deținut care ajunge în sectorul 6 e condamnat la moarte prin electrocutare. Filmul m-a captivat de la început. Spre surprinderea mea, la el în penitenciar ajunge un om extrem de mare și inalt, dar negru. Un negru cu un dar de a vindeca oamenii. El ajunge acolo pentru că sătenii au crezut că a omorât două fetițe. Dar Dumnezeu nu dă un dar în mâinile unui criminal, așa că vă spun din start că nu e vinovat. Deși o să plătească pentru faptele altora.

Ce este filmul în sine?

Un film solid, mi-a arătat o altă viaţă a gardienilor pe care eu nu o ştiam. Şi-au riscat propriile job-uri, doar ca să ajute. S-au ataşat de deţinuţi şi chiar i-au înţeles destul de bine. Filmul este o poveste tulburătoare. Nici nu cred că există cuvinte să lauzi această capodoperă. E o fantezie plină de emoţii, un film care te face să plângi, dar să şi râzi. Filmul scoate în evidenţă prejudecăţile oamenilor şi consecinţele acestora. John Coffee ar fi putut intra în tipologia criminalului. Era mare, negru şi prejudecata acelor vremuri făcea să pară periculos. A plătit pentru greşelile altora, dar şi cei vinovaţi au plătit când le-a venit timpul.

Vă recomand să îl vedeţi. Veţi rămâne suprinşi cât de dureros şi emoţionant poate fi acest film. Eu nu m-am putut abţine să nu plâng. În momentul când John a ajuns pe scaunul electric şi a spus că nu îşi doreşte cagula pe cap, din cauză că îi este frică, n-am mai rezistat. Să vezi un munte de om cum plânge ca un copil, este singurul lucru la care nu m-aş fi aşteptat.

Să-mi spuneţi dacă l-aţi văzut sau să-mi spuneţi părerea voastră după ce l-aţi văzut.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

11 comments

    1. User Aniela Deby Post author

     Nu vreau filme pe aceeași poveste. Povești asemănătoare, sau știu eu… Un film pe care l-aș vedea oricând e The Walk to Remember, dar are o altă semnificație. Mă gândeam să te întreb dacă știi și alte filme cu un impact emoțional puternic. Sunt în căutare de filme pentru mâine seară. 🙂 Și mulțumesc de vizită.

     1. Teodora

      Nu sunt neaparat cele mai noi filme, dar iti trec o parte din lista mea de imdb cu nota 10: La vita e’ bella, Gladiator, Intouchables, The King’s Speech, Spotlight, Walk the Line, Woman in Gold, Rush, Concussion, Pursuit of Happiness, The Age of Adaline, Captain Philips, Cinderella Man, Defiance, The Butler, trilogia Lord of the Rings si trilogia The Hobbit. Cele doua trilogii sunt mult mai mult decat o aventura, sunt profund psihologice. Truth be told, Tolkien, cel care a scris cartile, a fost psiholog si cartile nu sunt doar despre niste hobbiti care umbla de nebuni pe suprafata pamantului 🙂
      De asemenea, eu ma uit la foarte multe desene animate, mai ales ca in ultima perioada au aparut multe care sunt foarte inteligente si cu multe mesaje si pentru adulti. Ce am vazut recent si mi-a placut enorm de mult: Inside Out (in mod evident e despre emotii si rolul lor) si Big Hero 6.
      Nu prea am filme de dragoste in lista, pentru ca se pare ca nu reusesc sa imi miste cu adevarat sensibilitatea 🙂 Sper sa iti fie de folos si sa iti placa recomandarile mele.

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.