Cum am adoptat un stil de viață mai sănătos

Comment

#elefănțicajourney

De câte ori nu am auzit în jurul nostru expresii precum „De mâine voi mânca mai sănătos” sau „De mâine voi alerga în fiecare zi”? Sigur, fiecare dintre noi își dorește să adopte un stil de viață cât mai sănătos. Unii motivează această dorința doar din motivul de a fi mai sănătoși, mai activi și de a se simți mai bine în pielea lor. În schimb, alții sunt motivați din cauza faptululi că au ajuns într-un punct în care parcă nu se mai recunosc, ceea ce ii face să se gândească serios la o schimbare majoră în viață lor. Haideți să vedem împreună cum am putea să facem trecerea spre un stil de viață ceva mai sănătos!

stil de viata sanatos

Cum trebuie să pregătim trecerea spre un stil de viață sănătos?

În primul rând este important să analizăm stilul nostru actual de viață. Cu job-urile care ne răpesc din ce în ce mai mult din timpul nostru, uneori intrăm într-un carusel haotic al greșelilor de care nici măcar nu ne dăm seama. Fiecare dintre noi a avut astfel de probleme … fie că orele de masă nu mai erau regulate, fie că nu mai era timp deloc pentru mișcare în aer liber. Așadar, trebuie să ne analizăm stilul de viață actual și să conștientizăm greșelile pe care le facem.

Citește și despre: Angajari în videochat

Al doilea pas pe care ar trebui să îl facem este acela de a concepe un plan pentru perioada următoare. Însă este bine să fim sinceri cu noi și să ne propunem doar ceea ce știm că suntem în stare să facem. Degeaba ne propunem că de mâine să renunțăm complet la dulciuri sau să alergăm 5 kilometri pe zi, pentru că este puțîn probabil să și reușim acest lucru. Și nici nu ar fi sănătos să trecem de exemplu de la un stil de viață inactiv la un stil de viață care presupune foarte mult efort fizic.

Mergând mai departe, trebuie să spun că este nevoie de seriozitate. Așa cum spuneam și mai devreme, nu trebuie să ne aruncăm direct la decizii care ne vor schimba viața complet, de pe o zi pe alta. Drumul spre un stil de viață sănătos se face cu multă seriozitate, disciplină și cu pași mărunți. Atunci când ne propunem ceva pentru următoarele zile, trebuie să ne punem în cap că trebuie să și facem. De asemenea, micile realizări zilnice ne vor motiva să continuăm!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.