Cum îți poate schimba viața adopția unui câine

2 Replies

Teddy Dog

Îmi plac animalele, fără doar și poate. Îl ador pe cățelul meu. Îmi place sentimentul pe care mi-l oferă dragostea lui necondiționată. Felul în care mă privește cu recunoștință dacă îi dau ceva bun sau dacă îl scot la plimbare. Îmi place să am grijă de el, să îi fac baie și să îi perii blănița atât de moale. Cățelul meu m-a învățat multe lucruri despre viață și m-a ajutat să îmi fac un program mult mai bun în ceea ce privește activitățile mele de zi cu zi. Plus că acum am pe cineva mereu alături de mine care să mă înveselească într-o zi mohorâta de toamnă ca asta.

Adoptarea unui caine

Cum îți poate schimba și ție viața un animal de companie, în special un câine?

• Poți deveni mai matinal

Eu nu eram și uite că am ajuns acum datorită câinelui meu îndrăgit. Și tu poți adopta un animal de companie care să te ajute încet încet să te trezești mai devreme, dacă ai un orar super aiurea. Așa cum vezi și la alții, a avea un câine înseamnă a-l hrăni așa cum se cuvine, de câteva ori pe zi, a-l plimba zi și noapte, indiferent de oră. Mai înseamnă a-l scoate afară ca să-și facă nevoile și să își descarce energia atât pe ploaie, cât și pe ger, căldură mare sau la 5 dimineața.

• Vei începe să-i înțelegi mai bine pe părinții tăi

Îți aduci aminte cum ai tăi te tot băteau la cap, te sunau din oră în oră și te întrebau dacă ești bine și dacă ai ajuns în siguranță într-o anumită locație? Ei bine, în mare, așa se întâmplă și când ai un câine. Este, de fapt, ca și cum ai avea un copil – o ființă de care trebuie să ai grijă mereu. Te îngrijorezi dacă nu mănâncă, te întrebi ce îi place ca gustare, te îngrijorezi dacă nu umblă după tine prin prin casă plin de energie așa cum o făcea de obicei. Toate astea pentru că este câinele tău și îi dorești numai binele.

• Devii fericit, fără motive

Fiecare zi alături de câinele tau este o zi plină de neprevăzut. Nici nu știi ce va mai face, cum își va mai arăta dragostea față de tine și ce trucuri noi a mai învățat. Fiecare zi în compania unui câine înseamnă zâmbete, râsete și voioșie. Nici nu ai cum să te plictisești când vezi ce mai poate face.

Așa-i sau nu-i așa? Câinii sunt the best, chiar mai grozavi decât oamenii!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

2 comments

  1. belle cherie marie

    Saptamana trecuta am luat un catel in foster. I-am vazut povestea pe facebook si nu am rezistat. La inceput e greu, foarte greu. Eu care in loc sa ies la plimbare preferam sa ma uit la un film. Acum il scot de 5 ori afara, ultima dtaa la miezul noptii si tot face in casa, ma streseaza maxim, dar inteleg , e speriat, e fricos. Dar cand vine si isi baga capul intre mainile mele ca sa il mangai ma topesc <3 Daca ar fi dupa el ar dormi cu mine in pat, dar am tras linie aici. Seara il tin langa mine, dar la somn il pun in patul lui :))

  2. Antoaneta

    Cu adevarat o zi alaturi de cainele tau inseamna ceva neprevazut 🙂 )))
    Am avut un caine nebun rau de tot pe vremea cand eram in liceu
    Cu mine nu facea figuri, dar cu prietenul meu……fugea de langa el si nu mai venea cu orele, pana isi termina joaca, pana se plictisea de ascuns 😀

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.