Buzele uscate și crăpate sunt o problemă mult prea des întâlnită, mai ales în perioada rece. Și când spun perioadă rece nu mă refer în prealabil doar la iarnă, ci și la acele zile răcoroase de primăvară sau toamnă. Însă precum orice problemă poate fi rezolvată, așa și acest inconvenient estetic poate fi rezolvat. Cum prevenim, așadar, buzele uscate și crăpate? Ce folosim?
Există, bineînțeles, produse dedicate special sănătății buzelor, însă de această dată, nu vreau să mergem pe varianta de strugurel sau balsam de buze, ci pe o variantă mult mai clasică. Să rezolvăm această problemă cu ce avem prin casă.
Citeste si despre cum sa inveti engleza acasa cu 10plus.ro
Există câteva elemente sau ingrediente, depinde cum doriți să le spuneți, care ajută la menținerea unor buze sănătoase. Elemente pe care le găsiți aproape la tot pasul, în magazine sau chiar în casă. De ce? Pentru că sunt uzuale.
Uleiul de măsline – acesta este unul dintre cele mai hrănitoare, prevenind, astfel, uscarea buzelor prin prisma conținutului foarte ridicat de acizi Omega 3 pe care îi conține. Dacă simți o senzație neplăcută la nivelul buzelor, le simți uscate sau crăpate sau doar vrei să previi uscarea și crăparea lor, este suficient ca, zilnic, să aplici câteva picături de ulei de măsline pe buze, una sau două, și să masezi ușor.
Poți folosi și o dischetă demachiantă, în cazul în care vrei să tapotezi și să nu ai o senzație ciudată de buze unse. Rămâne la latitudinea ta.
Și dacă nu ai ulei de măsline, cel de in este la fel de eficient.
Mierea – aceasta este cunoscută pentru proprietățile pe care le are, dar și pentru beneficiile dovedite de-a lungul timpului atât pe parte de estetică, înfrumusețare, cât și pe partea de medicină și alte domenii. Și iată că, nici de această dată, nu se dă în lături, și ne vine în ajutor, prevenind deteriorarea, uscarea și crăparea buzelor.
La fel ca și în cazul uleiului de măsline, poți aplica în fiecare dimineață puțină miere pe buze, iar apoi poți masa pentru ca aceasta să intre bine în piele. Nu contează sortimentul. Acesta este prea puțin important. Relevant este să nu uiți că mierea te poate ajuta, mai ales în cazul buzelor crăpate sau uscate.
Știm fiecare cât de inestetic este să ai buzele uscate și crăpate. Și uite cât de simplu putem să spunem stop acestor probleme care, de multe ori, ne fac să ne simțim inconfortabil. Mai ales în cazul nostru, al femeilor, este inestetic să purtăm un ruj de buze care nu se așează bine sau să purtăm un ruj de buze fără a folosi înainte ceva care să hidrateze buzele.
Uleiul de măsline și mierea sunt două dintre cele mai la îndemână ingrediente. Uzează de ele pentru a avea buze sănătoase!