Cum te poate ajuta un blog să supraviețuiești experienței de a fi părinte?

Comment

Recomandări

Cum ar putea supraviețui noile mămici experienței de a fi părinte fără sfaturi, informații și o mare doză de amuzament? Se spune că primii doi ani din viața unui copil sunt teribili… pentru orice părinte. Și știm cu toții că nimeni nu se naște învățat și că nici nu te transformi într-un adult responsabil și într-un părinte perfect imediat ce ai dat naștere unui copil. Un nou proiect online își propune să arate tuturor părinților că e minunat să fii mamă sau tată, cu bune și cu grele.

the little gang

The Little Gang este locul în care trei mămici scriu povești pentru alți părinți, cu vocea copiilor lor. Ele ne oferă noi motive să râdem, să plângem și să ne trezim părinți mai buni mâine. Sau măcar mai informați, mai asumați și mai încrezători în capacitatea noastră de a face față provocărilor continue din viața unui părinte.

Nu este nimic atât de obositor sau terifiant ca începutul experienței de a fi părinte. Oare respiră ok bebelușul noaptea? Mănâncă suficient pe parcursul zilei? Oare cearcănele de sub ochii noștri vor dispărea vreodată? Vom mai dormi o noapte întreagă? The Little Gang este un blog dedicat părinților care știu și acceptă faptul că nu sunt perfecți. Proiectul își propune să ofere informații complete despre copii, de la nou-născuți la preșcolari și nu numai. Vom găsi aici sfaturi cu privire la produsele ideale pentru cei mici, secrete pentru îmbunătățirea simptomelor post-partum și povestiri emoționale și amuzante. Pentru că vorbim despre parenting netradițional și despre lumea părinților privită prin ochii a trei fetițe excepționale.

Maria, Ilinca și Lorelai sunt cele trei fetițe care dau voce proiectului The Little Gang, ghidate pas cu pas de mămicile lor talentate: Andreea, Andra și Ana. Cele trei micuțe au fost prezente în online încă din prima zi de viață și continuă să uimească pe blog, pe Instagram și pe Facebook. Și asta pentru că Maria este deja celebră pe blogul propriu – Micuța Turistă, Ilinca este deja un mini influencer pe Instragram – @miss.mosti, iar Lorelai are un hashtag propriu pe Facebook: #ViațaCuLorelai. Împreună comentează tot ce e bun și mai puțin bun în lumea adulților, zi de zi, pe un blog dedicat conceptului de parenting netradițional. Cu ajutorul sprijinul lor, mămicile oferă sfaturi care te vor ajuta să supraviețuiești experienței de a fi părinte. Cu zâmbetul pe buze.

the little

Andreea Filip-Gheorghițescu, una dintre creatoarele proiectului The Little Gang, este cunoscută și ca „mami, mamiii, maaaamiiii” de Maria sau Micuța Turistă. Aceasta din urmă „a apărut oarecum neașteptat acum 2 ani și ceva” și a adus câteva schimbări majore în viața Andreei. Schimbări despre care nu se ferește să discute, atât sub propria voce, cât și privindu-se prin ochii fetiței. „A trebuit să învăț cum e viața de părinte. Mi-o imaginam pe Maria blondă și cu ochii albaștri, motiv pentru care nu am băgat mâna în foc că e a mea de la început. Între timp m-am convins, chiar dacă lumea o strigă „Adriane”, după taică-su”, spune ea.

Andreea vorbește despre proiectul The Little Gang pornind de la universul experienței de a fi părinte. „Există două tipuri de părinți: cei care nu expun în online decât un deget al copilului și cei despre al căror copil știi cam tot, deși poate nici nu îl cunoști în realitate. Eu fac parte din a doua categorie, ceea ce era oarecum de așteptat, prin natura activității mele profesionale. Primul proiect al copilului a fost blogul Micuța Turistă, pentru că a fost și este încă un copil plimbat (cu sau fără voia ei). Noul proiect își propune să detensioneze frunțile mămicilor obosite, speriate și copleșite, prin exemple vii”, spune ea.

Vorbim așadar despre The Little Gang, adică despre un altfel de blog dedicat mămicilor, unde vom găsi atât informații esențiale despre creșterea și educarea copiilor, cât și experiențe vii, autentice și amuzante. „Nu am citit niciodată vreo carte de parenting și nici n-am să o fac. Îmi place să cred că aplic un parenting netradițional în creșterea Mariei, pentru că sunt de părere că orice părinte trebuie să facă ce crede el că-i mai bine pentru copilul din dotare”, spune Andreea.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.