De ce am ales boxele Davis Acoustics și unde pot fi găsite

Comment

Personale

Atunci când m-am decis ce sistem audio îmi doresc, am știut din start că vreau ca reproducerea vocii, atat feminina cat si masculina să fie radianta, coerenta si apropiata celei live. Sunt o music lover în orice formă a ei, dar sunt foarte strictă atunci când vine vorba despre cum ar trebui să se audă un sistem, fie el unul stereo, fie multicanal. Desigur, eu ascultand mai mult muzica, decat sa ma uit la filme, am optat pentru un sistem stereo, compus din 2 boxe de podea, avand o suprafata a camerei destul de mare (cca 38mp), un amplificator si desigur o sursa audio.

boxe davis acoustic pareri

Această poză nu face parte din arhiva personală!

E suficient doar ca muzica să fie bună (ma refer la calitatea inregistrarii)? Nu? Ei bine, astfel că după multă documentație am decis că vreau și eu să am un sistem audio de la Davis Acoustics. Cu ajutorul celor de la AVmall am creat un sistem audio pe gustul meu, el este compus din Balthus 70 (boxa podea), amplificator NuPrime IDA-8 si ca sursa audio am adaugat Auralic Aries Mini care este un streamer audio cu ajutorul caruia pot asculta muzica fie din radio internet, fie TIDAL. Exista multe astfel de aplicatii, fiecare desigur poate folosi acest network player dupa bunul plac.

Dar cine este Davis Acoustics și de ce am ales acest brand?

Probabil aceasta este întrebarea multora dintre voi. Am citit mult despre Davis Acoustics, astfel că acest brand este unul dintre top 3 producări francezi de boxe cu o tradiție de peste 30 de ani. Toate produsele lor se produc în Franța, iar eu apreciez că își fac singuri produsul finit, un lucru foarte rar întâlnit în zilele noastre. Fondatorul nu este nimeni altul decât Michael Visan, care în 1986 a fondat Davis Acoustic, pornind ca o afacere de familie și având doi angajați.

Pe parcursul timpului s-au dezoltat atât de mult încât s-au transformat într-o unitate de producție industrială, construind în Troyes ( Franța) o companie care și-a păstrat identitatea funcționând ca o afacere 100% franceză, având independența de a manufactura în întregime componentele pentru boxe direct la ei în fabrică. Producătorul francez are o tradiție pe segmentul High Fidelity, nu doar pentru propriile boxe, ci chiar subcontractat de cele mai mari companii din domeniu. Astfel că o oferă o gamă largă de difuzoare, magneți Alnico, tweeter-e de care ești mândru cu adevărat după achiziționare.

pareri avmall

Această poză nu face parte din arhiva personală!

Producatorul francez este unul de traditie pe segmentul High Fidelity, avand o experienta de 30 ani in producerea de difuzoare, nu doar pentru propriile boxe, ci chiar subcontractat de cele mai mari companii din domeniu. Davis Acustico ofera o gama larga de difuzoare, de la modele de 4-15 inch cu banda larga si pana la tweeter-ele cu ferita sau magneti Alnico.

Eu mi-am ales boxe de podea de la Davis Acoustics modelul Balthus 70

După ce am studiat gama lor de produse, mi-am dat seama că aceasta ar fi cea mai potrivită. O boxă de podea, pentru o casă extrem de mare, asta am căutat. Și am găsit, alegând Balthus 70 – Boxe cu 3 canale, 4 difuzoare, Bass-reflex, Putere maxima 200 W, 92 dB, 40 -20000 Hz, 4 – 8 Ohm, 21 kg). Are 4 difuzoare, tweeter, medium și două woofer-e. Ca și performanță acustică pot spune că am făcut cea mai mișto alegere.  Oferă un sunet relaxant, joasele sunt mai solide, iar notele înalte mai cristaline. După câteva luni de folosință, mi-au lăsat o părerea mai mult decât plăcută. Nu doar că îmi oferă un sunet real, neutru si natural, dar când vine vorba de stilul de muzică clasică și jazz, pot spune că a fost o alegere perfectă. Redarea instrumentelor este cat se poate de reala, asezarea lor in scena este una coerenta, simtind indiscutabil notiunea de soundstage, distingandu-se cu exactitate amplasarea fiecarui instrumentist pe scena. Armoniile bogate atribuite fiecarui instrument in parte sunt demne de o boxa High-End cu mult mai scumpa decat Balthus 70, lucru care m-a frapat din primele minute de auditie.

pareri balthus 70

Această poză nu face parte din arhiva personală!

Sunetul la volume mari, isi mentine dinamica, coerenta si precizia. Multe alte boxe de podea testate, devin incoerente ascultandu-le la volume considerabile, desigur cunosc ca aici are un aspect important si zona de amplificare, motiv pentru care testul s-a facut cu acelasi amplificator, aceeasi sursa, aceleasi cabluri, aceasi coloana sonora. Practic am realizat ca basul este precis, mediile si inaltele echilibrate, aerisite cu foarte multe armonii. Ce m-a ajutat in luarea deciziei imediat a fost pur si simplu separatia exceptionala pe pasaje aglomerate, aici Davis Acoustics Balthus 70 este cu adevarat o boxa excelenta. Cum toata lumea stie, orice boxa canta bine pe o melodie in care nu sunt foarte multe instrumente, le-am incercat pe muzica clasica unde uneori avem sute de instrumente, detasat Davis Acoustics este un produs de execeptie in zona lui de pret.

Eu le-am achiziționat de pe AVmall.ro

Atunci când m-am pus pe căutat sistem audio, am dat peste AVmall.ro, un site care îți pune la dispoziție tot ce ține de boxe, sisteme surround, echipamente audio și video, cabluri și conectică, car audio, dj audio, acestea fiind doar câteva dintre categoriile pe care le poți găsi pe site-ul lor. M-au impresionat prin consultanța pe care mi-au oferit-o în ce ține de produsul ales și a contat chiar și faptul că oferă livrare gratuită la suma de peste 299 lei dacă nu sunteți din București. Intrând pe site-ul lor veți vedea că indiferent ce v-ați dori de pe site, e imposibil să nu găsiți detaliile sau caracteristicile produsului.

Logo avmall

Puncte Forte AVmall.ro

  • Oferă o gamă de produse premium accesibile pentru orice buzunar.
  • La ei pe site găsiți pe lângă Davis Acoustics și producătorii: Indiana Line, Nuprime, Geneva, Eagle Cable, producători cu o anumită autenticitate și cu produse care impresionează pentru ceea ce sunt destinate.
  • Ai consultanță și răspuns la întrebări într-un timp foarte scurt. Și mai mult de atât, ai niște răspunsuri avizate!
  • Oricând îți dorești le poți face o vizită la Showroom, să vezi cu ochii tăi cum se aud sunetele în Casa Sunetului!
  • Ai posibilitatea de a plăti în rate.
  • Dacă ai găsit în altă parte mai ieftin, îi poți suna să îți facă o ofertă din nou. Ceea ce denotă că sunt flexibili.
  • Își respectă clienții. Astfel că orice produs este 100% premium și face exact ceea ce îi scrie în caracteristici.

Dacă ar fi să mai am nevoie de o boxă sau de un sistem… tot AVmall.ro aș alege!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.