De ce e obligatoriu să ne schimbăm cauciucurile în funcţie de sezon?

2 Replies

Business

Încerc cu fiecare zi ce trece să înţeleg din ce în ce mai mult şoferii. Îi înţeleg când sunt nemulţumiţi de drumuri, îi înţeleg când sunt nemulţumiţi când alţii le taie calea în trafic, îi înţeleg chiar şi atunci când sunt obosiţi şi le este greu să mai aştepte la semafor, pentru că un sofer înţelege lucrurile astea cel mai bine. Dar nu pot să înţeleg de unde vine atâta iresponsabilitate atunci când e necesar să fie schimbate anvelopele maşinii. Am auzit mulţi oameni cârtind despre asta, însă într-un final n-au avut de ales şi le-au schimbat. O maşină are nevoie de roţi de iarnă şi roţi de vară, aşa cum le zice nepoată-mea. Păi dacă nepoata mea înţelege aceste lucruri, voi, restul şoferilor, de ce vă tot stresaţi, atunci când anvelopele trebuie să le schimbaţi?

roti de vara si roti de iarna

În primul rând pentru că vă faceţi un bine. Eu ştiu că acele cauciucuri de iarnă sunt bune în sezonul respectiv… pentru că prezintă siguranţă. Dar nu sunteţi de acord mulţi dintre voi, când ştiţi că vine vremea să le schimbaţi. De ce? Probabil pentru că nu ştiţi cu adevărat avantajele şi dezavantajele în cazul în care nu vă conformaţi. E recomandată utilizarea celor mai potrivite cauciucuri de vară, pentru o siguranţă deosebită în timp ce conduceţi. Deşi cred că vă întrebaţi de ce nu puteţi utiliza caciucuri de iarnă, vreau să vă spun că dacă aţi utiliza cauciurile de iarnă, trebuie să ştiţi că distanţa de frânare este mult mai mare vara la cauciucurile de iarnă. Deci, nu e indicat deloc să rămâneţi cu cauciucurile de iarnă pe timp de vară. Pe lângă toate astea, cauciucurile de vară au un compus chimic mult mai dur ca cele de iarnă sau ca cele all-season. Dar cel mai important motiv, pentru care aveţi nevoie de cauciucuri de vară este de a conduce în siguranță.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când vine timpul să le schimbați?

Mare atenţie de unde sunt procurate. Uitaţi de târgurile de tip oser şi faceţi bine şi orientaţi-vă către un magazin de specialitate. Un magazin care vă poate oferi calitate, preţ bun şi o recomandare. Nu ne-am născut învăţaţi, eu nici acum nu ştiu exact ce tip de cauciuc am nevoie pentru Ford-ul meu. Dar de asta există cei de la Best Tires. Ei sunt prietenii mei. Şi să ştiţi că mie mi-a fost destul de greu să mă orientez şi să aleg o firmă de calitate, care să îşi şi facă treaba. Pe cei de la Best Tires i-am cunoscut atunci când aveam să-mi schimb cauciucurile de vară cu acele cauciuri de iarnă, care ne pot ţine în timpul condusului, în siguranţă. Şi la primul contact am avut de-a face cu magazinul lor online. Un magazin online care are toate datele corecte şi mi-a onorat comanda cu rapiditate. De atunci am devenit prieteni. Şi când prietenia înseamnă mai mult decât o comandă pe site, am fost curioasă cât de profi sunt dacă îmi duc maşină în service pentru roţi. Şi surpriză! Montajul anvelopelor de la Best Tires, este gratuit. Nu se plăteşte decât plumbii şi echilibratul, la un tarif standard de 15 lei roata.

Eu am fost mulţumită de serviciile lor şi dacă aveţi nevoie de anvelope noi, ştiţi măcar unde să apelaţi. Şi chiar dacă nu vă cumpăraţi anvelopele de la ei, service-ul lor de roţi vă asigură montajul la preţuri sub piaţă. Dar eu cred că ar fi păcat. Dacă staţi să faceţi un calcul, veţi observa că preţurile lor la cauciucuri de iarnă şi la cele de vară sunt destul de mici. Dar pe cât de mici sunt ca şi preţ, au o calitate crescută. Deh, importanţa cauciucurilor stă în calitate. Dacă nu-s de calitate, nu facem nimic. Eu am avut noroc şi cu comanda la ei pe site. Soţul meu ştie exact ce fel de cauciuri avem nevoie la maşină. Şi le schimbăm în fiecare lună care începe cu O în limba germană. Adică Octombrie şi Aprilie (Osterich) ca să înţeleagă toată lumea. Şi până acum nu am avut probleme. Ce ştiu e că în România nu există o dată limită când trebuie schimbate şi e în funcţie de vreme. Dar având în vedere că acum nu mai ninge, schimbaţi-vă fraţilor cauciucurile!

cauciuri de vara si cauciucuri de iarna

Alegeţi un magazin auto care să vă ofere tot ce aveţi nevoie, şi pentru că suntem în 2016, alegeţi un magazin auto care să vă ofere şi service roţi, pentru că e o necesitate imensă. Ce bine e când nu vă stresaţi că trebuie să găsiţi un om sau un service ca-lumea, sau să găseşti şi să vă ia banii dublu, nu se merită. Aşa că alegeţi Best Tires, service-ul nostru la nevoie şi magazinul de încredere, de unde eu îmi cumpăr anvelopele.

Voi ce părere aveţi? Contează să ne schimbăm cauciucurile în funcţie de sezon, aşa-i?

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

2 comments

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.