De ce sa ai animale de companie?

Comment

Personale

De ce sa ai animale de companie? Animalele de companie sunt partenerul perfect atat pentru familiile cu copii cat si pentru cei sigurantici. Acestea iti ofera dragostea lor in mod neconditionat, se bucura nespus cand te intorci acasa si te bine dispun in zilele mai putin bune. S-au scris multe poezii si fabule despre prietenii necuvantatori care pun in evidenta frumusetea acestor creaturi precum si doza de bucurie care o aduc in sufletul celor care le sunt aproape. Orice animal de companie are o influenta pozitiva asupra stapanilor, pentru ca le ridica moralul in orice clipa si ii rasplateste cu zambete largi sau gesturi dragute.

In plus, specialistii sustin ca animalele de companie te mentin sanatos si voios, pentru ca aceste sunt mici terapeuti antistres. De ce sa mergi la psiholog cand simti ca nu mai poti face fata problemelor, cand poti sa-ti iei un animalut de companie care te face sa mai uiti de griji ? Studiile dovedesc faptul ca alintarea si mangaierea animalelor sunt ca un talisman pentru suflet. Aceste gesturi mici au o insemnatate foarte mare, pentru ca ajuta la eliberarea unei cantitati mari de endorfine, responsabile cu starea de bine, ceea ce impiedica producerea de cortizol, hormonul stresului. Este suficient sa-le vezi fata gingasa si casa ta se umple de bucurie.

Datorita faptului ca animalele de companie isi accepta stapanul exact asa cum este, ne ofera un plus de confort psihic si alunga starile depresive. De multe ori de la singuratate la depresie este doar un simplu pas de aceea un animal de companie ar umple acest gol si il face dependent de tine. In acest fel, vei fi antrenat in diferite activitati zilnice care te fac sa mai uiti de propriile griji. Persoanele timide, care nu au curajul necesar pentru a socializa se simt singure. Daca si-ar lua un caine ar trebui sa-l plimbe in parc si sa intre in discutie cu alti proprietari de animale, si ar deveni mai sociabile. Un animal de companie te responsabilizeaza pentru ca au nevoie de hrana, de grija si de atentie zilnic. Datorita faptului ca animalele de companie reduc nivelul de stres din organism te ajuta sa-ti mentii in frau afectiunile de care suferi.

Studiile arata faptul ca persoanele care au un animal de companie, prezinta mai putine probleme cu tensiunea arteriala, bolnavii raspund mai bine la tratament, iar cei operati se recupereaza mai repede. Blandetea si dragostea animalelor se resfrange in mod pozitiv asupra starii noastre si ne ofera o stare intensa de confort psihic.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.