Despre betonul decorativ și unde este folosit

Comment

Personale

Betonul decorativ avand o utilizare tot mai larga in domeniul constructiilor si a amenajarilor interioare poate fi utilizat atat pe spatii plane cat si orizontale. Acesta este folosit de o perioada de timp indelungata in realizarea si decorarea atat a spatiilor interioare cat si in cele exterioare putend fi personalizat dupa preferintele clientului.

Un mare avantaj al betonului decorativ in utilizarea sa este redat prin faptul ca clientul poate alege culoarea si modelul care urmeaza a fi turnat.
De-a lungul timpului acesta a fost utilizat cu mare succes in amenajarea spatiilor ca:

  • alei si curti interioare
  • spatii comerciale si spatii de alimentatie publica
  • realizarea drumurilor de acces si a parcurilor publice
  • terase interioare cat si garaje
  • piscine

Aveti nevoie de o echipa de profesionisti? Beton Expert este o firma de beton decorativ cu o experienta de peste 10 ani in domeniu.

Betonul decorativ pentru sapele exterioare

Sapele exterioare sunt acele lucrari de constructie prin intermediul carora anumite suprafete plane sunt aduse la acelasi nivel. Rolul acestora este acela de a oferi in orice loc o suprafata plana indiferent de spatiul ei de utilizare.

Prin realizarea sapelor se poate urmari :

  • acoperirea unei suprafete directe a solului
  • intr-un spatiu interior acoperirea si pregatirea pentru lucrari de incalzire in pardoseala
  • acoperirea unor lucrari ale utilitatilor ca incalzirea, canalizare, anumite conducte sau trasee electrice
  • acoperirea unor constructii vechi sau noi

Prin realizarea unei sape exterioare se urmareste de obicei indreptarea unei suprafete pentru utilizarea sa.

Indiferent de utilizarea spatiului exterior care urmeaza a fi amenajat, sapa poate fi realizata pentru usurarea lucrarii cu beton decorativ. Acest material are ca avantaj o perioada de aplicare relativ scurta si ieftina fata de alte materiale. Spre exemplu in amenajarea unei parcari sau a unui spatiu exterior, realizarea sapei din beton decorativ scuteste consumatorul de alte lucrari

Betonul decorativ poate avea orice culoare si orice model este dorit ceea ce confera un mare plus aspectului final.

Betonul decorativ utilizat in lucrari de sape exterioare poate amenaja orice spatiu incepand de la terase, parcari, pardoseli exterioare etc.Acest material utilizat in lucrarile de sape exterioare are marele avantaj fata de alte materiale o lunga durabilitate de viata si o intretinere foarte usoara.

Sapele exterioare realizate din beton decorativ fata de betonul simplu, bine cunoscut prezinta o rezistenta mult mai mare fata de factorii climateri variabili si mai ales fata de alti factori mecani daunatori. Intretinerea este foarte usoara , putand fi utilizata doar apa fata alte substante.

Cum se toarna corect betonul decorativ?

Realizarea lucrarilor de amenajare in care este folosit betonul decorativ nu este o lucrare de mare complexitate pentru cei familiarizati cu acests gen de lucrari.

Intreg procesul de executie al turnarii betonului decorativ nu este unul complicat si nici nu necesita un timp foarte indelungat de lucru.
Primul pas care trebuie indeplinit in turnarea betonului este intinderea unei plase sudate din fier pentru a conferi rezistenta sapei de beton. 

Dupa indinderea si nivelarea stratului de beton urmeaza aplicarea unui strat subtire de colorant. Stratul de colorant este de asemenea un start de ciment cu aditivi speciali si pigment care ii confera acestuia o rezistenta sporita fata de stratul initial si nuanta dorita de client. 

Pentru realizarea modelelor sunt utilizate matrice speciale, care se aplica atata timp cat stratul de ciment este inca in stadiul de intarire.
Dupa un interval de 24-48 de ore de la turnarea betonului se aplica un strat de rasina care are ca efect taparea porilor.

Finalizarea acestei lucrari se realizeaza prin aplicarea finala a unui strat a unui strat de tratament chimic si anume a unui lac incolor avand ca baza un solvent ceea ce ii confera luciu si rezistenta. 

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.