Doi caini m-au facut sa nu mai merg la chiosc

3 Replies

Personale

Poate că acest articol va suna ca un articol care a fost scris de un copil plăngăcios, dar din păcate mie chiar mi-e frică de câini. Nu ştiu de ce am fobia asta, mi-aş fi dorit ca în jurul meu să fi existat numai câini frumoşi, drăgălaşi şi jucăuşi. Mi-ar fi plăcut să primesc de la un câine câte-o lăbuţă, să bată cinci-ul cu mine ca şi cum i-aş fi prietenă, dar vise tată … vise.

Am în spatele blocului doi câini maro, când mă mutasem în Mediaş, după cele câteva zile de apariţie pe afară, am dat şi eu drăguţa de mine … fuguţa până la magazinul din colt să cumpăr nişte pâine. Ironia sorţii a fost ca atunci când am trecut pe lângă ei, aceştia să sară pe mine ca nişte hoţi, ca şi cum ar fi fost nişte creaturi hidoase … dar eu tremuram de frică, am simţit dintr-o dată că mă înţeapă ceva în vârful degetelor …

Şi am zis că mor! Norocul meu că era un om prin zonă şi a venit repede de i-a repezit. Am continuat să merg către magazin, când ajunsesem acolo .. vânzătoarea era şi ea speriată pentru că văzuse toată scena. N-am putut să-i murmur nici măcar un bună ziua, stăteam ca o gloabă şi mă uitam pentru ce m-am dus acolo. Până când brusc am auzit un lătrat şi m-am trezit din morţi, fricoasă şi tremurând i-am spus tipei să-mi pregătească o pâine şi pe urmă un vecin m-a ajutat să întru în scara blocului.

Culmea, nu mai merg la magazinul de la colţ de ani buni, în consecinţă mi-a prins bine frica de câini, pentru că supermarketul de unde ne facem cumpărăturile este mult mai departe şi aşa am început să economisesc bani. Nu-mi plac câinii răi, iubesc animalele dar cred că locul maidanezilor needucaţi nu este pe străzi şi la un centru dedicat lor. Dar ce mai poţi cere în ţara asta?

Mai pot avea pretenţii? Pot avea cerinţe? Se va face vreodată ceva cu toţi câinii de prin cartierul meu? Gura Câmpului, e destul de împânzită de câini răutăcioşi şi nervoşi. Se aude acum … cum latră cei de de după colţ.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

3 comments

  1. Anca Birsan

    Acelasi lucru in toate cartierele. Parca suna bine povestea ta cu 2 caini. Eu am imagini cu zece. 10 caini in Vitrometan, dominand strazile, 10 caini care traverseaza sos. Sibiului… si "doar" vreo 5 pe pasarela din Gura Campului. Asta este imagine de dimineata oriunde in Medias

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.