Duminica e despre familie şi biserică

14 Replies

Religioase

M-am schimbat atât de mult ca om, dar nu am uitat cu desăvârșire cât de frumoase erau duminicile în copilăria mea. Nu ziceam niciodată că mă plictisesc sau că nu am ce face într-o zi de duminică. Acasă, locul unde am crescut, simțeam într-un fel că duminica avea părțile ei bune. Ne strângeam mic cu mare și mergeam la biserică. Apoi veneam acasă și luam cu toții masa în familie. Îmi pare bine, pentru că eu am înțeles cât de importantă e relația cu Dumnezeu, dar și cât de plăcut e să te bucuri de pace, liniște și de cultură religioasă. Poate că există și în ziua de azi acest obicei, dar asta se întâmplă cred doar în câteva familii. Oamenii din jurul meu pe care îi cunosc foarte bine, nu mai sunt interesați să dea pe la biserică. Însă fiecare gândește, aplică și primește după cum face.

duminica biserica

Duminica e despre familie și biserică

Astăzi e duminică, din ceea ce știu eu pe partea de religie, e ziua în care ar trebui să ne facem timp să mergem la biserică.  Mă simt rău atunci când nu am timp pentru Dumnezeu. Viața mea frumoasă și realizările mele de fapt, se datorează rugăciunilor și unui Dumnezeu în care cred. Și nu cred în El doar atunci când lucrurile îmi merg în viață prost. Cred în Dumnezeu! Și prin credința asta eu mă trezesc intactă în fiecare dimineață.

Mi-am făcut ordine în gânduri și în activități. Știu că mulți dintre noi nu mai merg la biserică ca și în copilărie. Dar la rândul lor, au și ei copii. Copii care vor crește neavând parte de experiențele noastre. Indiferent de religie, Dumnezeu este și va rămâne același pentru mine. Nu există ” Dumnezeul meu e cel mai bun”, El este același pentru toți. Ceea ce trebuie să facem este să dăm mai multă atenție sufletului. Credința este despre suflet, pace, liniște și dragoste. Nu merg la biserică să îmi fandosesc noua garderobă, merg pentru că simt nevoia să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a dat.

Pentru unii, ziua de duminică e ziua când nu au chef să mişte nimic. Pentru alții, ziua de duminică e ziua în care își odihnesc ficatul după petrecerea de sâmbătă seara. Pentru mine, e ziua pe care o petrec cu prietenii, familia și mă rog pentru ceea ce mă apasă. Am crescut cu ideea că duminica e pentru mine, pentru biserică și pentru suflet. Iar eu nu vreau să schimb asta niciodată. Când nu reușesc să ajung la biserică, mă rog.

Nu pot să compar rugăciunea de acasă cu biserica, dar am momente când îmi mulțumesc inima și așa. Astăzi e duminică și pentru mine e o zi specială. E ziua în care îi dau sufletului, ce e de fapt al lui. Iar eu după duminică, simt că luni o pot lua de la capăt.

Mergeți la biserică. Pentru voi o faceți. Duminica este despre mine, despre voi, familie, prieteni și dragoste. Decât să mă rog și să îl caut pe El doar când am probleme, prefer să merg să-i mulțumesc doar pentru că nu am. Și credeți-mă, nu există fericire mai mare pe pământ decât atunci când sufletește/ spiritual te simți împlinit.

Pace, dragoste, sănătate, liniște și împlinire! Acestea sunt lucrurile fară de care nu aș putea să trăiesc.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

14 comments

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.