Jurnalul bucătăresei, cartofi gratinaţi, cu sos barbeque şi pulpiţe în pesmet

2 Replies

Norocele Retete de gatit

Ultima oară când am gătit, mi-am ars degetele. Nu din cauză că nu am fost atentă ci pentru că nepoata mea se tot juca la apă în timp ce eu prăjeam săracele gogoşi. Nu mi se pare greu să găteşti, eu o fac destul de des ci nu pentru că mama mea nu ar putea face asta dar cred că a venit timpul să gătesc şi eu pentru ea, dacă un car de ani a gătit ea pentru mine, nu?

Şi uite aşa această mâncărică am gătit-o cu degetele bandajate, sărăcuţele de ele.. ce să fac dacă s-au prăjit şi ele?

Reţeta de astăzi este :

Cartofi gratinaţi cu pulpe în pesmet 

Cartofii i-am tăiat ,i-am pus la cuptor şi am presărat pe ei :Delikat cu gust de găină,piper,paprika şi pătrunjel.Pulpele le-am tăvălit prin ou şi pesmet apoi le-am pus pe grătar (bineînţeles grătar de aragaz).Între timp am făcut şi sosul de barbeque.

Sosul barbeque se face simplu.Ai nevoie de:

  • O ceapa..tăiată frumuşel mărunt
  • 2 căţei  de usturoi tocaţi
  • O linguriţă de piper
  • Suc de roşii sau ketchup(Eu aici am folosit ketchup)
  • O linguriţă zeamă de lămâie..
  • 4 linguri de ulei
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • O lingură oţet

Ce trebuie să faci?

Pui ceapa la călit până devine translucidă,apoi adaugi sucul de roşii,piperul,zeama de lămâie,apa,scorţişoara,usturoiul,oţetul,ketchapul sau sucul de roşii şi le laşi să fiarbă timp de 15 minute continuu amestecând în el constant .Dacă sosul iese prea gros,mai poţi pune peste el apă.

Dacă v-a plăcut ce am gătit să stiţi că şi cei de la Restaurantul Paradis fac nişte mâncăruri de te lingi pe degeţele. Bravo lor! Au chiar şi o pagină de facebook http://www.facebook.com/restaurantparadis

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

2 comments

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.