Ultima oară când am gătit …. mi-am ars degetele. Nu din cauză că nu am fost atentă, ci pentru că nepoata mea se tot juca la apă în timp ce eu prăjeam nişte pufoşenii de gogoşi. Nu mi se pare greu să găteşti, eu o fac destul de des, ci nu pentru că mama mea nu ar putea face asta, dar cred că a venit timpul să gătesc şi eu pentru ea, mai ales că o groază de ani a gătit ea pentru mine, nu?
Şi uite aşa această mâncărică am gătit-o cu degetele bandajate, sărăcuţele de ele, ce să fac dacă s-au prăjit şi ele? Reţeta de astăzi este :
Cartofi gratinaţi cu sos barbeque şi cu pulpe în pesmet
Cartofii i-am tăiat, i-am pus la cuptor şi am presărat pe ei :Delikat cu gust de găină, piper, paprika şi pătrunjel. Pulpele le-am tăvălit prin ou şi pesmet apoi le-am pus pe grătar (bineînţeles grătar de aragaz). Între timp am făcut şi sosul de barbeque.
Sosul barbeque se face simplu. Ai nevoie de:
- O ceapatăiată frumuşel mărunt
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- O linguriţă de piper
- Suc de roşii sau ketchup(Eu aici am folosit ketchup)
- O linguriţă zeamă de lămâie
- 4 linguri de ulei
- 1 linguriţă scorţişoară
- O lingură oţet
Ce trebuie să faci?
Pui ceapa la călit până devine translucidă, apoi adaugi sucul de roşii, piperul, zeama de lămâie, apa, scorţişoara, usturoiul, oţetul, ketchapul sau sucul de roşii şi le laşi să fiarbă timp de 15 minute continuu amestecând în el constant. Dacă sosul iese prea gros,mai poţi pune peste el apă.
Dacă v-a plăcut ce am gătit să stiţi că şi cei de la Restaurantul Paradis fac nişte mâncăruri de te lingi pe degeţele. Bravo lor! Au chiar şi o pagină de facebook http://www.facebook.com/restaurantparadis
Vreau si eu ,da din acestia facuti de tine ,nu de la restaurant:)
Pai facuti de mine sunt 😀 Asa ca te astept:P