Maniere la masă cu care să îți înveți copiii

1 Reply

Sa discutam

Printre alte învățături pe care trebuie să le insufli copiilor tăi se numără și bunele maniere la masă. Politețea, respectul, răbdarea, dar și bunele maniere contează foarte mult într-o societate de oameni civilizați iar aceste lucruri sunt foarte importante pentru dezvoltarea copiilor. Până la urmă, așa cum îi crești, așa îi ai și în felul acesta se vor comporta și atunci când vor fi mari.

bune maniere masa copil

Citește aici să vezi ce maniere la masă ar trebui să aibă copiii și felul în care să îi deprinzi cu asta

• Învață-i pe cei mici să salute oamenii cu care stau la masă. Fie că este vorba despre părinți, despre frați și surori sau despre prieteni care iau cina acasă la voi, copiii ar trebui să vină la masă atunci când li se spune și să nu uite să salute în jur atunci când se așează să mănânce.

• Învață-i pe cei mici cum să pună masa. Poate crezi că este prea devreme, însă este important să cunoască aceste lucruri pentru mai târziu când vor fi la casele lor sau când vor organiza diferite cine și mese cu prietenii.

• Învață-i pe copiii tăi să mestece cu gura închisă. A mânca pe grabă și a mesteca cu gura deschisă sunt două dintre cele mai urâte maniere la masă. Este foarte neplăcut atât pentru restul lumii ce stă la masă, cât și pentru părinți, care vor fi criticați mai apoi că nu își învață bine odraslele

Citește și: De ce sa inchiriezi mașini

Cum să-ți obișnuiești copiii cu bunele maniere la masă

• Învață-i pe copii să ceară mâncarea sau anumite condimente și nu să se aplece peste masă ca să ia ceea ce își doresc. Dacă respectivul lucru se află departe de copii, pe masă, atunci trebuie să îi înveți să ceară frumos ceea ce își doresc, fără a deranja masa și fără a produce un adevărat haos.

• Trebuie să îi înveți pe cei mici din prima a mânca cu lingura și furculița. Chiar dacă sunt mititei și chiar dacă și tu mănânci cu mâna din când în când, felurile de mâncare se consumă frumos cu ajutorul tacâmurilor. Spune-le asta și lor și învață-i cum să țină aceste ustensile.

Pe lângă aceste învățăminte pe care ar trebui să le dai copiilor tăi, alte maniere la masă constau și în a mulțumi de fiecare dată când se ridică după ce au mâncat și a nu se scobi în dinți cu degetele sau de față cu toată lumea. Pentru asta există scobitori.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

1 comment

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.