Nu vă mai băgați unde nu vă fierbe oala

8 Replies

Personale

Am trăit să o mai văd și pe asta. Zilele trecute mi s-a dat să întâlnesc oameni care nu au altceva de făcut decât să umble prin oala altora. Mă, să nu mă înțelegeți greșit. Nu zic că noi ca și public, ca și cititori nu avem drepturi, zic doar că dacă nu ne place ceva la Ioana sau la X-ulescu, ar fi mai bine să apăsăm butonul de exit. Știu!

Nu te amesteca

Și atunci totuși de ce vă place să comentați viața altuia? Acum îmi veți spune poate, că uneori oamenii care aberează prin ceea ce scriu, ce fac și cum gândesc, nu ar trebui lăsați în plata Domnului. Dar de curiozitate, doar sunt curioasă să știu. Dacă aș veni eu să vă cos și să vă descos, oare v-ar place? No, no, no! Cu siguranță, nu!

Nu vă mai băgați nasul unde nu vă fierbe oala

Deși de când mă știu am evitat din tot sufletul oamenii băgăcioşi, asta nu mă face o persoană rea. Personalitatea mea e unică, și nu e dublă. Îmi știu obiectivele în viață și mai știu și că pot decide singură ce viață să am, fără să le dau satisfacție celor ce găsesc mereu câte ceva de comentat. Acum doi anișori, dintr-o prostie și dintr-o inocență mai aparte, cineva s-a luat de mine și mi-a spus niște chestii tare neadevărate şi nasoale. Pe cât de mult îmi venea să mușc din om, pe atât de mult am încercat să mă schimb și să-i dezmembrez contrariul. Așa că, am reușit să îi arăt că pot mai mult decât el. Însă nu am mai rămas prieteni.

Poate și din orgoliul meu, dar un om a cărui mână nu știe să spună o poveste…nu primește de pomană. Așa că, pass troll-ule! Asta cu băgatul în treburile altora e valabilă pentru toți. Atâta timp cât omul în cauză face ce simte, eu zic că nu-i cazul să ne băgăm capul în treburile lui. Fiecare cu treaba mă-sii, că doar în viață, în online, în societate, nu cred că este necesar să fie ghidați de către noi. Alegerile se asumă și, eu pe bune, chiar nu sunt interesată să citesc despte cât de mult se urăsc oamenii între ei.

Cât despre mine, accept criticile doar atunci când omul în sine este un model de urmat. Până atunci fiecare cu oala sa, că doar nu mâncăm la aceeași masă și nu ne permitem glume, pentru că nu suntem prieteni și nici neamuri. Asta sper să înțeleagă lumea. Nu contează ce oameni întâlnești. Pot să fie idioți sau retardați. Dacă pe tine nu te infectează cu prostie, lasă-i în lumea lor.

Amin!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

8 comments

  1. User Aniela Deby Post author

   Care lui? Că nu există un El, există ele! Şi nu e o scrisoare, e pur şi simplu modul meu de a mă descărca pe ceea ce consider eu că e o pierdere de timp. Oricui i-ai spune-o, fetele în cauză sunt prea [noi le ştim pe toate] pline de sine, ca să înţeleagă că undeva cineva greşeşte. Mai mult de atât nu vreau să zic.

  1. User Aniela Deby Post author

   Eu nu am treabă. Sunt doar un om de pe margine și văd poate lucrurile altfel. Pe mine m-ar deranja să vină cineva și să-mi spună cum să acționez, când eu sunt sigură că nimănui nu-i pasă dacă eu astăzi trăiesc sau mâine sunt pe moarte. Oameni triști! Dar le place să fie zmei pe bloguri, e și asta o modalitate de trafic, probabil.

 1. Emil Calinescu

  Teoretic e cum zici tu, practic si noi, bloggerii, facem asta constant. Judecam pe altii, ii luam la intrebari, incercam sa ne dam seama de ce X a facut asta si nu asta. Nu e 100% de condamnat. E drept, sunt niste limite, niste lucruri care n-ar trebui sa te intereseze.

  1. User Aniela Deby Post author

   Emil, eu nu judec. Fiecare face ce consideră el că e mai bine de făcut, de scris, de comentat. Și crede-mă că nu știu ce limite ai tu, dar să vină cineva și să-mi spună să nu mai scriu de exemplu despre povești de dragoste, e ca și cum ar veni la mine în casă și mi-ar spune să nu mai fac friptură, că friptură nu e bună deloc și îngrasă. #Săfimserioși.

 2. Ioana Radu

  Oameni care le stiu pe toate vor exista intotdeauna. Si, intr-o oarecare masura, mi se par foarte periculosi. Si totodata dati constant la o parte (motiv pentru care mi-e mila de ei, ca asa sunt eu mama ranitilor de multe ori). Dar, pe cat de des sunt dati la o parte din cauza ca isi baga nasul, cu rautate, acolo unde nu le fierbe oala, tot nu se intreaba “Ba, da’ oare sunt si eu de vina?”. In toata singuratatea, ei STIU ca au dreptatea absoluta si ca fac INTOTDEAUNA ceea ce trebuie (iluziile din capul lor). Incerc, totusi, pe cat posibil, sa stau departe de astfel de oameni.

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.