Pentru tine ce inseamna zambetul?

1 Reply

Să vorbim despre sentimente..

Nu vi s-a întâmplat niciodată să staţi pe o bancă,  la o masă într-un restaurant sau în orice alt loc de unde ati fi putut observa lumea şi să zâmbiţi pur şi simplu?  Mie mi s-a intamplat! Ciudat sa observ si sa ma gandesc ce inseamna acel mic zambet pentru noi. Atunci cand ne intalnim cu o persoana iubita, in ochii nostri se aprinde o luminita, ni se coloreaza obrajorii, si apoi apare zambetul, care se intinde pe toata fata ajungand aproape pana la urechi. Deci zambetul e felul in care arati altora, ca esti fericit si bucuros ca te simti bine!

A zambi nu ne costa nimic, dar poate aduce mangaiere pentru cei din jur si poate ajuta sa obtinem mai mult decat am sperat vreodata in viata. In ziua de azi ar trebui sa zambim mai des, chiar daca problemele sunt tot mai mari. Pe de-o alta parte zambetul este ecoul sufletului fiecarui om, atunci cand ceva sau cineva il atinge intr-un mod placut.. in vreun fel. Pe de alta parte, zambetul poate fi si fals !

Nu interpretam la fel zambetele primite de la cei din jur si nu utilizam aceleasi cuvinte pentru a descrie zambetele pe care le oferim sau le primim: „zambet curat”„zambet sincer”, „zambet amar”, „zambet de copil, „zambet furat”, „zambet seducator”, „zambet plin de speranta”, „zambet ironic”, „zambet fals”, „zambet schitat” etc.

Putem invata sa zambim la orice varsta. De ce? Pentru ca zambetul este o dovada a faptului ca suntem vii, este  oglinda  sufletului nostru si e simplu… Zambeste! Dumnezeu te iubeste ! De multa ori am fost trista si suparata dar atunci cand am primit un zambet parca mi s-a luminat totul. Personal, am observat că persoanele optimiste şi care au mereu zâmbetul pe buze sunt şi mai plăcute, dar au si tăria de a trece mai uşor peste diverse probleme. Zâmbind sau făcând glume, ne facem viaţa mai uşoară.


Nimeni nu este atât de bogat sau puternic încât să se lipseasca de el, sa traiasca fără el şi nimeni nu este atât de sărac ca acela care poate sa se imbogateasca prin el. Un zâmbet aduce fericire în casă, bunăvoinţă în muncă şi este semnul prieteniei. El aduce odihna celor trudiţi, veselie celor descurajaţi, o rază de soare celor trişti şi necăjiţi. Cu toate acestea zâmbetul nu poate fi cumpărat, cerşit, împrumutat sau furat, pentru că el este ceva ce nu are valoare pentru nimeni până când nu este dăruit. Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un zâmbet. Daruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are nevoie mai mare de un zâmbet decât acela care nu-l poate dărui”.

Eu  zambesc,   zambesc pentru ca ma simt iubita, zambesc pentru ca sunt fericita si implinita, zambesc pentru ca poate zambetul meu va insenina ziua cuiva, chiar si atunci cand toata lumea lor este intoarsa cu ”susul in jos’ , eu zambesc .. poate nu e normal dar ma gandesc ca asa le oferi putin mai multa speranta decat sa fi trist in rand cu ei.

Ps: Zambeste, cineva de acol` de sus te iubeste.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

1 comment

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.