Prietenii sunt ca pepenii: încerci o sută şi alegi doi, trei!

Comment

Personale

Știi cum e când vine vorba de prieteni? Ai impresia că oamenii pe care îi iubești, nu te vor dezamăgi niciodată. Mă, nu știu dacă tu mai crezi în iubirea aia față de prieteni, că eu sunt arsă! Și când zic arsă, mi-o dat Dumnezău drăguțul atâtea faze nasoale, încât să zic că mie cel puțin îmi e bine singură. Nu sufăr de singurătate pentru că am foarte mult de muncă, dar mă enervează puterea de a mă considera cineva prietenă și de a-mi vorbi ca și cum i-aș fi datoare în viața asta cu ceva. Știu, prietenii fac între ei sacrificii, dar cum îi alegem, sau cum ne dăm seama că ei sunt de fapt prietenii noștri?

prietenii sunt ca pepenii

Prietenii sunt ca pepenii: Încerci o sută și alegi doi, trei…

Cred că de când m-am maturizat, am aplicat tehnica Deby. Mă doare în patină, lângă cine nu am vrut să mai îmi văd prezentul, am anulat prietenia aia care, să fiu eu sinceră, nu era prietenie. Sunt de acord cu prietenia în care ți se zice în față verde unde greșești și de ce nu e bine să faci un lucru, dar sunt în dezacord total cu prietenia în care cineva te judecă și își dă cu părerea despre viața ta ca și cum te cunoaște de o viață. Păi stai așa, tu-le ceapa lor, că nu mai am nevoie de prieteni care au impresia că ei știu tot. Și da bre, prietenii sunt ca și pepenii.

Nu știi că atunci când mergeți la aprozar sau la piață, comerciantul vă pune să-i pipăiți, dar totuși alegeți doar unul, doi, trei? Ei bine, și eu am pipăit mulți prieteni, însă cei pe care îi am acum, sunt datorită că și-au câștigat dreptul ăsta. Prieteniile nu aduc beneficii materiale, nu aduc beneficii mărețe în lume, aduc doar beneficii sentimentale, sufletești, faptul că omul ăla îți e alături chiar și atunci când te-ai prăbușit, contează! Sau când îți întinde o mână de ajutor, lucrurile astea sunt firești, trăiești ca să înveți, și inveți ca să trăiești.

Pipăiește-ți prietenii și alege-ți apoi ce vrei!

Dacă ar fi să o iau pe numărate, am sute de cunoștințe și vreo 30 de prieteni adevărați în viața reală. Mulți dintre ei sunt plecați din țară, iar vreo 3-4 mi i-am făcut în ultimii doi ani. Ce să mai zic, deocamdată am ales bine, am pipăit și mulți alții, dar am rămas fidelă celor pe care i-am ales. Neînțelegeri apar și există oameni care te părăsesc atunci când ți-e lumea mai dragă, dar să ne înțelegem, ăia nu sunt prieteni. Clar?

Am mai scris și aici despre asta, despre faptul că prietenii te părăsesc. Dacă acum câțiva ani mă părăseau ei, fac un anunț oficial: Am început să părăsesc mai nou eu, atunci când observ copilărie, nesimțire, tupeu, și atribuiri cum că ei le-ar ști pe toate. Oficial, îmi este bine!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.