Relaţii: Rufele se spală în familie

5 Replies

Personale

Rufele se spală în familie. Nu mi-a plăcut niciodată să fac abuz de autoritate în fața altora. Urăsc să respect regulile, dar în fond uneori sunt lucruri pe care le respect fără să-mi fie impuse. Sunt sigură că în situația mea se află și alte persoane. Nu-mi place să-mi spăl rufele în public. Am gura mare. E trăsătură de familie. Dar asta nu înseamnă că am dreptul să-mi fac bărbatul de râs în public. Am probleme cu el? Hmmm, stau cumințică în banca mea și când ajung acasă îi spun cam tot ce am pe suflet. Unii zic că dau cu bățul în baltă. Dar oare nu așa se respectă o lady sau un domn? Alţii spun că e mai util să te apuci să faci circ în public, că doar până acasă poate uiţi ce te deranjează. Eu n-am cum să uit. Şi nici nu mă prefac atunci când rămân calmă. Sunt doar calculată.

rufele se spala in familie

Rufele murdare se spală în familie

Eu am trecut cândva prin nişte faze de genul ăsta. Ieșisem cu al meu și câțiva prieteni pe terasă. Când dintr-o dată se apucă domnul să dea din casă ca prostul că nevastă-sa nu i-a pus să mănânce când a venit de la muncă și nici nu a băgat o tură la mașina de spălat. So, my friends, dar cum să faci așa ceva în public? Ești prost? Pe bune! Ce hal de bărbat poți să fii atunci când îți dai drumul la gură și îți înjosești nevata în fața noastră și a celorlalți prezenți în jur? Orice ar fi – rufele murdare se spală în familie. Că doar în fond nu am ieșit în oraș să-i văd pe ei certându-se, nu? Însă uneori aerul de superioritate câștigă și nu ai ce să îi spui omului. #așacevanuseface

Eu sunt o doamnă!

Dacă mi se dă voie să îmi spun așa… chiar sunt o doamnă. Să nu credeți că nu am fost niciodată certată în public, dar știu să fac foarte bine pe victima și să plec capul, deși nu sunt de vină cu nimic. Însă când ajung acasă, izbucnesc, ce-i drept, am dat multora clasă prin felul ăsta. Nu rezolv nimic dacă mă apuc să bat din gură ca o moară stricată în public. Dimpotrivă, o să mă creadă lumea o mahalagioaică și vor zice că vreau să le arăt că sunt mai șmecheră ca bărbatu-meu. Așa că, eu oricum sunt un om căruia nu-i pasă despre ce crede lumea de el, dar asta nu înseamnă că trebuie să le dau motive de bârfă.

Pentru mine asta este o regulă de aur și o respect cu sfințenie. #Număiaudebărbatînpublic, da? S-a înţeles? Îi fac felul acasă, doar dacă e necesar. Mă face de râs, asta este. Să mă apuc să pun paie pe foc, făcându-l şi eu pe el? Unde am ajunge… deci, regulă de aur. #Număiaudebărbat şi de nimeni care mă provoacă la dialog cu sonor ridicat în public. Sunt curioasă:  Voi cum vă spălați rufele, în public sau în familie? Cum considerați voi că ar trebui schimbate astfel de practici?

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

5 comments

 1. Alina

  Am avut și eu câteva izbucniri în public, acum ne-am cizelat, plus ca am ieșit cândva la festivalul luminii cu niște prieteni și zău îți spun că s-au certat cat a durat plimbarea, doamne urat s-a văzut, asa fac am decis tac și înghit și ma descarc acasă.

  1. User Aniela Deby Post author

   @Alina, de multe ori e mai bine sa asteptam pana ajungem acasa. Parca si furia si nervii dispar daca stii sa te controlezi la momentul oportun. Nu am fost nicidoata de acord cu discutiile astea in public. Si eu m-as simti prost ca cineva sa se certe de fata cu mine, asa ca nu am vrut sa dau nimanui prilejul de a avea ce povesti la cafea. Bine faci!

 2. Teodora

  De felul meu sunt impulsiva, dar tot ma abtin sa fac spectacol in public. Ah, si mi se intampla fix inversul a ce spui tu: sunt mai nervoasa si mai furioasa, pentru ca le-am tinut pe toate in mine. Cu pretul de a ma simti eu mai rau, prefer aceasta varianta. Nu ma intereseaza ce crede lumea, dar cred ca este o forma de respect pentru mine si pentru el.
  One more thing: atunci cand pe vreunul din ex-i l-a apucat certatul in public, i-am spus ca discutam acasa si daca tot n-a inteles, am preferat sa plec elegant (cu tot cu salutat and everything else).

  1. User Aniela Deby Post author

   Omg, ce lady eşti! Să ştii că eu n-aş fi plecat, şi pentru asta te respect. Ai făcut probabil atunci cea mai bună alegere. Însă eu sunt mai ofticată din fire, şi aleg să stau să enervez omul deşi nu i-aş mai fi spus nimic. 😀

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.