Scoala mea merita dotarile.

8 Replies

Norocele

Partea întâi..

Campania PROFI„Fii EROUL scolii tale!” –powered by Vodafone vrea să ajute şcolile să aibă dotări super-technologice.

Ce entuziasmată eram când realizasem că totuşi eram în clasa a cincea. Nu îmi păsa faptul că şcoala mea nu era echipată complet, atâta timp cât nu mi-am dat seama de asta decât după ce am terminat clasa a opta şi într-un fel chiar am rămas puţin tristă, gândindu-mă că alţii au ceea ce nu am avut eu, în şcoala mea, niciodată.

Aveam profesori buni, dar chiar şi pe vremea mea, technologia nu era aşa în vogă. Erau profesori în vârstă care habar nu aveau cum se foloseşte internetul, laptopul, şi la ce ajută. Nu ştiam nici noi,elevii, prea multe. Şi nu pentru că nu ne-ar fi învăţat ei ci pentru că la ţară toate sunt cu limită, asta e de ştiut.

După ce am plecat la liceu la oraş mi-am dat seama cât de frumos ar fi fost ca în generală, la gimnaziu să fii fost dotările de care am avut parte la liceu. Ar fi fost interesant să fii avut laptop-uri, internet şi oameni capabili să ne înveţe technologia. Dar din păcate pentru că ei deabi aveau bani de salarii, noi ,elevii, am fost marginalizaţi .

Cred că dacă toate astea ar fi avut loc în şcoala mea, poate aş fi fost mai deşteaptă înainte de vreme, nu?  Oricum ar fi, îmi doresc ca generaţia de azi, generaţia din viitor să aibă parte doar de succese, laptop-uri , ipad-uri şi telefoane cât mai performante ca să îşi poată da seama că technologia contează mai mult decât ne inchipuim.

Ştiţi înainte să ajung în oraş adică în Cluj, la liceu, la mine la ţară obişnuiam să merg într-un local unde deabii se mişcau calculatorele vechi de prin 1900 toamna, dărămite internetul. Aşa că eu vreau ca fosta mea şcoală să aibă dotări informatice, dotări de care să se bucure datorită celor de la Profi!

Reprezint şcoala din Comuna Iara, judeţul Cluj. Şcoala mea, merită să câştige dotările pentru că acum este o şcoală cu profesori tineri, director tânăr, oameni deştepţi care cu siguranţă vor putea să îndrume elevii pe calea technologiei . Mi-am dorit mereu să pot să fac ceva pentru şcoala mea pentru copiii de acolo şi poate că asta e cea mai bună oportunitate.

Voi reveni cu poze noi şi un video în a doua parte a articolului. Eu îmi doresc mult să fiu eroul şcolii mele. Totodată poţi participa şi tu la Campania PROFI„Fii EROUL scolii tale!” –powered by Vodafone, vezi detalii aici pentru că din nou, această campanie nu putea veni decât din partea celor de la Blogal Initiative.

 To be continued..

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

8 comments

 1. Anda

  Frumoasa campanie 🙂 si frumos din partea ta sa incerci sa-ti ajut scoala. Scoala unde am terminat eu e destul de ok dotata, cred ca sunt altele care au mai multa nevoie, din cauza asta eu nu ma bag 🙂

 2. Savoir Faire

  Felicitari pentru initiativa!
  Imi dau seama cat de important este pentru niste copii amarati sa aiba cele necesae.
  Nici eu nu am avut de la inceput, dar acum ca am imi dau seama ca technologia poate sa insemne un drog, portita spre o lume ciudata si molipsitoare.
  Cateodata imi doresc sa ma intorc in timp si sa mai fiu baiatul care nu cunoscuse calculatorul.
  Intr-un fel se pot considera norocosi ca inca nu au intrat in contact cu aceasta realitate.
  Adevarul este ca technologia ne cuprinde pe toti si incetul cu incetul ii va cuprinde si pe ei; deci este o chestiune de timp, caci este inevitabil sa nu intalneasca technologia.

  1. User Aniela Deby Post author

   Prietene sau fratioare virtual:)) intr-un fel eu cred ca si ei merita sa dea fata cu calculatorul . Nu de alta, dar asa nu ar mai fi corect sa se bage in niste chestii pe care nu cred ca le-ar face bine. Poate daca ar avea informatie ar devenii mai destepti;)

   1. Savoir Faire

    Pai vor da fata cu calculatorul, asta e mai mult decat cert.
    Eu zic doar sa se bucure de moementele cand inca nu au calculator, ca dupa ce intra in contact cu calculatorul si toate cele nu vor mai putea da timpul inapoi.

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.