Supă cremă de usturoi? Nu se poate! Cine ar mânca aşa ceva? Asta aş fi răspuns probabil până să ajung să mă maturizez, să mă * civilizez* să mănânc supe creme: de linte, de cartofi, de conopidă, de ceapă şi chiar îmi pare rău că abia în urmă cu vreo 6-7 ani am început să fac asta. Supa cremă de usturoi…. Chiar a devenit una dintre supele mele preferate. Prima dată când am mâncat o supă cremă de usturoi a fost la Garlic – bites &tales din Cluj şi vreau să le zic pe această cale că a fost delicioasă. Pentru mine supa asta e ca un pansament gastric. Nu mi-a căzut niciodată bine prea mult usturoi, însă fiert sau copt şi blenduit, nu îmi face din fericire niciun rău.
Supă cremă de usturoi l Îngrediente necesare:
- 5 cartofi dolofani.
- 3 căciuli de usturoi mari.
- 1 ţelină mică.
- 1 ceapă.
- 2 frunze de dafin.
- 1 lingurită mică şi rasă de cimbru.
- Sare, vegeta, ce vrei.
- 1 bucată mică piept de pui.
- 200 gr smântână
- Apăăăă!
- Crutoane din pâine uscată
Uite cum se prepară:
Eu am făcut varianta rapidă, fără usturoi copt şi fără să-mi complic existenţa. Aşadar am curăţat cartofii, am curăţat usturoiul şi ţelina. Am tăiat în patru toate legumele. Pieptul de pui l-am pus doar pentru gust, să nu zic că nu are gust de cărniţă că oricum nu l-am blenduit, l-am mâncat fiert. Am pus apă peste legume cât să treacă peste ele, foile de dafin, cimbru şi 1 cub de legume… Taaaa-dam! Când au fost fierte, le-am blenduit, 5 linguri de smântână mari şi cam ăsta e tot procesul anevoios.
Când o mânânc îmi place să-mi imaginez că sunt în Cluj pe terasă şi parcă pentru un moment îmi alină dorul de casă. 🙂 Ca să fie treaba bine făcută până la capăt, aveam o baghetă uscată pe care o cumpăr mereu, săptămânal chiar, în ideea că fac bruschete. Dar le fac rar.
Aşa că mi-a venit ideea pe moment. Am tăiat-o cuburi, am luat o tigaie şi am pus puţin ulei cu usturoi, le-am prăjit pe ambele părţi şi au fost gata de mâncat. Sincer pentru mine este unul dintre felurile de mâncare care par sofisticate ca şi rezonanţă, dar nu mi-a luat mai mult de 20 de minute ca să fie gata. Deci un biiiiiig like că şi aşa nu cred că multă lume are timp să bucătărească pe căldurile care sunt acum în România. Am pregătit-o repede e adevărat, dar am şi mâncat-o ca şi cum n-a fost.