M-am gândit ieri că am poftă să mănânc ceva gustos, dar nu aveam idee ce. Așa că dacă tot am cumpărat cârnat, m-am gândit să fac o tocăniță de cartofi cu cârnaț. Și mi-am adus aminte că mami a mea la mâncarea asta i spunea ” Guiaş ” ceea ce prin zona mea nu știe nimeni termenul, decât vestitul Gulaș care nu are aprope nicio treabă ca și gust cu mâncarea mea.
Am avut nevoie de:
- 1 kg de cârnați; jumate cu șuncă și jumate afumat.
- 2 kg de cartofi
- Un borcan de pastă de roșii
- Ceapă verde 3 legături.
- 2 linguri de paprika roșie tare.
- Sare și piper
- 100 ml ulei
- 2 ardei grași roșii.
- Pătrunjel
Cum se pregătește?
E simplu. Iei un tuci, pui 100 ml de ulei și ceapa tăiată mărunt la călit. Dai focul mic și pui și ardeiul tocat la fel de mărunt. Între timp, tai cartofii în patru și ii pui și pe ei la călit împreună cu ceapa și ardeiul.
Pui cele 2 linguri de boia, amesteci și pui apă cât să acopere cartofii. Lași să fiarbă 30 de minute, după care te uiți să vezi cât de mult a scăzut.
După ce vezi că s-au fiert bine cartofii, tai carnațul rondele, desfaci pasta de roșii, și după ce ai pus cârnații pui și 200 de gr de pastă de roșii pentru că se mai îngroașă un pic.
Mai lași la fiert 15 minute la foc mic și presari pătrunjel, bineînțeles după ce ai pus sare și piper. Eu am condimentat mâncarea cu chili și vegeta. A ieșit demențial de bun!