Top 5 cascade superbe în România

1 Reply

Personale

Cascadele impresioneaza prin caderea spectaculoasa de apa care-ti incanta privirea in mod unic. Acestea isi merita pe depin denumirea de adevarate frumuseti ale naturii. In Romania, ai ocazia sa admiri cascade uimitor de frumoase si sa te bucuri de peisaje incredibile. 

Cascadele sunt cunoscute in întreaga lume si atrag o multime de vizitatori an de an. Fluxurile de apa schimba incontinuu aspectul cascadelor. Acestea impresioneaza prin dimensiunea, spectaculozitatea si popularitatea lor si iti ofera o priveliste de vis.  Iata care sunt cele mai spectaculoase cascade din România:

Cascada Bigar

Cascada Bigar, face parte din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita (176,60 hectare), din județul Caras-Severin si ocupa un loc de top in lista cu cele mai impresionante cascade din lume. Amenajarea cascadei Bigar s-a facut initial de cei de la Coca‑Col Timisoara iar astazi se pot bucura de frumusetea ei toti turistii pasionati de natura.

Cascada Cailor

Cascada Cailor se afla in apropiere de statiunea turistica Borsa, in partea de Nord-Est a Muntilor Rodnei. Este o destinatie foarte populara, unde turisti din toata lumea vin sa vada una dintre cele mai maiestuoase cascade din Muntii Carpati. Cascada se afla la altitudinea de 1300 m, iar căderea de apă este de 90 metri. Aici se poate ajunge fie cu telescaunul, fie pe jos.

Cascada Urlatoarea

Aceasta cascada reprezinta un obiectiv turistic foarte renumit din munţii Bucegi. Se afla la altitudinea de 1100m, in apropierea traseului turistic care duce din Busteni spre Platoul Bucegi. Este format din Urlatoarea mare si Urlatoarea mica, fiind un loc absolut minunat.

Cascada Rachitele numita si Valul Miresei se afla pe Valea Stanciului, în localitatea Rachitele din comuna Margau, judetul Cluj. Caderea de apa este de peste 30 de metri ceea ce-ti ofera o priveliste incredibila. Iarna peretele stancos ingheata, si se transforma intr-loc de escalada pe gheata.

Cascada Valul Miresei

Aceasta cascada are o salbaticie aparte, fiind cea mai reprezentativa din Munţii Apuseni. Se afla la altitudinea de 1000 de metri si se bucura de admiratia turistilor an de an.

Cascada Beusnitei

Face parte din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita si este un loc de o frumusete rara. Cascadele Beusnitei reprezinta un fenomen unic, un adevarat miracol al naturii. Are 15 m inaltime, iar cand razele soarelui se reflecta in caderea apei aceasta pare ca este inconjurata de zeci de curcubeie. Apa cade peste stanci, printre muschi, si acopera micile grote care se pot vedea in spatele apei 

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

1 comment

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.