Top 5 lucruri pe care le-aș face înainte să mor

1 Reply

Religioase

Dacă aș știi că mâine vine ziua când ar trebui să mor, poate că n-aș mai trage atâta de timp și aș face cu adevărat lucrurile pe care mi le doresc.  Nu m-am gândit niciodată ce înseamnă moartea în profunzimea cuvântului, ci pur și simplu. M-am născut și trăiesc cu ideea că atunci când ceasul biologic ne sună… a venit clipa când toți cei pe care îi iubim/sau toți cei care mă iubesc nu mă vor mai avea. Dar poate că nu ăsta e cel mai tragic lucru și poate că un fel de checklist a lucrurilor pe care aș vrea să le fac înainte să mor, m-ar motiva să le îndeplinesc.

despre moarte

Care sunt cele 5 lucruri pe care aș vrea să le fac înainte de moarte?

1. Știu că atunci când bunică-mea, mătușă-mea, unchiu-meu s-a stins din viață, nu exista o agenție funerară ca Paul care să le îndeplinească toate serviciile funerare de care aveau nevoie. Așa că primul lucru pe care l-aș face pentru mine ar fi să îmi las puțin aranjate treburile și cei care rămân în urma mea să nu se chinuie organizându-mi înmormântarea. Sună macabru, i know! N-aș vrea să mor, nici pe departe…. dar mi-ar plăcea să știu că cei care se vor ocupa de locul meu de veci vor avea acces la astfel de servicii funerare care să nu-i pună în dificultate.

2.  Mi-ar plăcea să sar măcar o dată cu parașuta. Deși sunt genul de om care nu ar vrea să iasă din confortul lui, aș vrea măcar odată să experimentez cum săritul ăsta cu parașuta prin aer… Sau măcar să mă plimb într-un balon.

3. Aș vrea să merg în Elveția, Tenerife și Dubai! Astea chiar sunt locațiile alea de care eu personal aș avea nevoie doar să știu că în viața asta mi-am făcut toate poftele, să zicem. Iubesc să călătoresc și cred că dacă aș avea mereu bani, aș face foarte des asta.

4. Să mănânc măcar odată pe un vapor! Am văzut nebunia asta în filmele turcești. La mine chiar a prins bine… Îmi doresc și eu să mănânc cina romantic pe vapor împreună cu omul care mă iubește.

5. Mi-ar plăcea să am o casă ca în povești. Măi nu cer eu lux, dar să fie așa cum mi-am imaginat-o eu. Gen o casă în care să am propriul birou, ar fi cred cea mai faină chestie pe care aș putea să o am. Bineînțeles, sper să îmi realizez visul ăsta până am să mor, că nu aș vrea să cheme ăștia pe cei de la pompe funebre și eu să nici nu îmi fi trăit viața.

servicii funerare

Aș mai avea și multe alte lucruri pe care mi le doresc..

Ce-i drept, doamne păzește și ocrotește să nu mor până nu îmi sună mie ceasul ăla biologic. Mi-ar plăcea sincer să mor de bătrânețe, dar mă repet, nu știi niciodată ce ți-e scris. Nu mi-aș dori să am o moarte dureroasă și chiar dacă am citit prin unele locuri că cea mai frumoasă moarte e cea în care mori din dragoste ca și Romeo& Julieta, eu sincer n-aș vrea decât ca atunci când mor să nu am o moarte dureroasă..

N-am vorbit niciodată despre moarte, însă azi campania celor de la Funerare-Nonstop.ro m-a pus puțin pe gânduri, cu siguranță, îmi doresc și eu o înmormantare decentă, și dacă se poate să fie făcută cu o firmă care pune accent pe profesionalism, care simte cu noi, care ajută la nevoie și înțelege omul atunci când are un necaz… cam asta aș vrea, și am înțeles că Agenția Funerară Paul asta face. Și da, mi-ar plăcea să existe și în viitor. Că nu se știe niciodată..

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

1 comment

  1. Bratu Gabriela

    mnah, chit ca e devreme sa ma gandesc la moarte, eu zic ca e bine mereu sa fii pregatit. pentru ca nu se stie niciodata ce si cum. tocmai de asta mi-am propus sa nu mai las nimic pe mai tarziu si sa fac totul atunci cand simt, pentru ca altfel s-ar putea sa nu mai apuc

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.