Trăsături ale rasei bulldog francez

6 Replies

Teddy Dog

Știai că în ciuda numelui său – bulldog francez – acest câine își are de fapt originea în Anglia? Pe vremuri, o grupare de artizani din Anglia era înnebunită după rasa de câini bulldog, însă nu se dădea în vânt după luptele cu câini ci mai degrabă după înmulțirea acestora.

informatii bulldog francez

Așa se face că au creat rasa această simpatică, atât de cunoscută în lumea largă. Însă, din cauza Revoluției Industriale care a apărut în Anglia, acești artizani împreună cu alți meșteșugări au migrat în Franța, împreună cu micii lor câini bulldog. Aici, această rasă a devenit foarte populară și în cele din urmă a ajuns să fie încrucișată pentru înmulțire cu terierii francezi. Așa, acest tip de câini a devenit cunoscut sub numele de rasa bulldog francez. Vrei să afli și alte trăsături ale rasei bulldog francez?

Înfățișarea rasei bulldog francez

Aceasta este o rasă musculoasă, cu o structură osoasă puternică, bot plat cu nas cârn și o piele netedă. Chiar dacă ai crede despre coada buldogului francez că este tăiată(ceea ce este o cruzime, apropo), simpaticii căței au o coadă scurtă dată de la natură. Capul acestei rase de câini este mare și pătrățos, cu urechi îndreptate în sus și rotunjite în partea superioară. Mai sunt denumite și “urechi de liliac”. Ochii le sunt mai mereu de culoare închisă, de formă rotundă și foarte expresivi.

Această rasă bulldog francez are reprezentanți tare inteligenți, curioși și foarte activi. Înălțimea unui câine de acest tip este în medie de 30 de cm, măsurată la nivelul umerilor, însă poate varia. La fel se întâmplă și cu greutatea unui astfel de animal de companie drăguț. Poate să aibă între 10 și 12 kg sau poate fi de talie mai ușoară, având o greutate de 8 kilograme. Însă, totul depinde și de felul în care sunt hrăniți. Și culoarea sau modelul blăniței unui astfel de bulldog francez vine în nenumărate forme. Poate fi de culoarea ciocolatei cu lapte, alb cu negru, alb complet, negru cu pete albe sau cafeniu.

Personalitatea rasei bulldog francez

Acest tip de câini tinde să fie destul de distractiv și jucăuș, odată ce îi oferi spațiu, companie și motive. Sunt afectuoși și destul de activi, pe lângă faptul că sunt tare curioși și nu vor dori să plece dintr-un loc până când nu vor fi descoperit ceea ce îi interesează. Printre alte trăsături ale rasei bulldog francez se număra și relația bună cu copiii de toate vârstele.

Așadar dacă ai copii mici, îi poți lasă fără grijă cu un bulldog francez. Speranța de viață la această rasă de bulldog francez este de până la 14 ani, dar tot în funcție de condițiile de trăi, alimentație și grija purtată de către stăpâni. Este de dorit să îți iei un câine din rasa bulldog francez, deoarece nu numai că te va înveseli în fiecare zi cu mutrișoara sa și cu jocurile sale amuzante, dar vei ajunge să te atașezi de el și el de tine, creând o legătură ce nu se poate compara cu alta.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

6 comments

    1. User Aniela Deby Post author

     Cred ca tu stii cel mai bine, insa ei sunt o rasa de caini care se multumesc sa stea oriunde doar sa fie langa tine. Nu e important daca au spatiu sau nu, nu suporta frigul si nici caldura. 😉

 1. Irina Sima

  Este foarte simpatic Tediloi, mai ales in costumul ala de sultan al cateilor. Nu stiam prea multe despre aceasta rasa. Mie in general imi sunt dragi toti cateii.

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.