Un Alcatel cu antenă,primul meu telefon.

31 Replies

Norocele

Când văd astăzi generaţiile de smartphone-uri,care mai de care mai sofisticate şi inteligente,mă duc cu gândul în urmă la primul meu telefon mobil.Îmi doream de mult un telefon şi am fost foarte satisfăcută când am primit de la mătuşa din Dubai ,un Alcatel cu antenă.Era ditamai cărămida ,dar eu eram fericită pentru că eram printre puţinii posesori a unui telefon mobil dintre toţi prietenii mei.

Nu avea touchscreen,nu avea cameră,nu avea aplicaţii „java”,nu puteam să ascult muzica mea preferată şi nici măcar semnal la el nu aveam,dărămite 3G,internet sau Edge.Cu toate astea,eram mândră de telefonul meu,mare şi gri. Îmi cumpărasem chiar şi o antenă GSM pentru a capta semnalul iar când stăteam în casă puneam antena şi stăteam cu el la geam, astfel telefonul îşi făcea treaba.

Între timp ,pe parcursul anilor..au apărut şi telefoanele sofisticate cu design mic ,finuţ,aplicaţii multe,camere cu megapixeli ,ideal pentru domnişoarele ca mine. Dar eu ce telefon aveam,oare?Aceiaşi cărămidă ,primul meu telefon care îi pusesem şi un nume.Se numea „Alcy”pentru cine mă întreba ce telefon am.

Spuneam că e un telefon ce nu se mai găseşte în lumea asta ,doar dacă merg în Dubai să caute şi ei la arabi(cu asta îi dădeam pe spate) .Dar ce credeţi voi că făceam eu când eram în grupul de prieteni?Când mă suna mami sau altcineva,răspundeam pe furiş sau apăsam butonul verde,din buzunar şi ziceam că nu pot vorbi acum ,că am puţină treabă la toaletă.

Dar de fapt eu nu voiam să scot telefonul din buzunar din cauză că prietenii mei ar fi râs de mine,că mă plimb tot cu cărămida mea veche ,pe când ei nu mai puteau de fericire având telefoane abia ieşite pe piaţă,dotate şi stilate.Toţi râdeau de cărămida mea,dar eu deja mă obişnuisem cu ea şi nu îmi trecea prin cap să fac nici o schimbare.

Amintirile acestea îmi revin în minte ,atunci când citesc despre telefoane pe www.computerblog.ro şi privesc cu nostalgie zi de zi,smartphone-urile care se etalează îngâmfate pe pagină  şi pentru că mi-ar prinde bine şi mie un smartphone am participat la acest concurs cu gândul că poate câştig şi eu frumosul  Galaxy Nexus. Articolul face parte din campania iniţiată de Blogal Initiative.

Iar pentru cei interesaţi de gadgeturi ca şi mine aveţi aici primul review video de la Galaxy Nexus,puteţi vedea ce poate să faca acest smartphone.

Iar dacă te interesează şi cum filmează Galaxy Nexus,poti să arunci o privire şi aici.Mai multe despre Galaxy Nexus , găseşti pe computer blog.ro

Şi-am încălecat pe-o şa
Şi v-am spus povestea mea!

     Tu ce telefon ai avut prima dată?

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

31 comments

 1. Andrei

  Primul meu telefon a fost un nokia 1100, nu era asa caramida :)).
  Nu mi se pare asa interesant galaxy nexus, prefer un Iphone sau blackberry 😀

 2. Florin Morosan

  Tot un Alcatel a fost și primul meu telefon, tot cu antenă, tot mare. Dar eram tare mândru de el pentru că eram printre puținii mei prieteni și cunoscuți care aveau telefon.

 3. Marmotica

  Primul meu telefon a fost Nokia 3310, in comparatie cu ce e acum pe piata, era caramida nene :))) Cel mai tare moment era atunci cand trebuia sa imi aleg melodia, doamne cum sunau pe atunci :))))

 4. Savoir Faire

  primul telefon a fost prin 2003 sau 2004., nu retin numele dar se asemana mult cu alcatel e277. Era un telefon cu clapa, cu dublu ecran, dar nu avea camera.
  Primul pe care il tin minte cu adevarat a fost prin 2006-2007 Samsung sgh e 360 se numea si cred ca inca il mai am printr-un dulap.
  Puteam sa bag pe el mp3 si avea camera rotativa.
  Acu’ nu prea mai sunt impresionat de telefoane si/sau calculatoare sau chestii de acest gen pentru ca realizez ca sunt doar bucati de metal si plastic.

 5. Tataie Vasile

  Daca mai are cineva un telefon mobil functional Alcatel One Touch Easy sau Nokia 5110 si doreste sa faca un pustiu de bine, am nevoie de asa ceva. Locuiesc la tara vara si nu am acoperire GSM fiind nevoit sa fac tot felul de artificii (antena, cabluri, urcus pe dealuri).
  Platesc atit in lei cit si in pupici.
  Va multumesc.

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.