Cred că e prima dată pe anul ăsta când mă trezesc şi îmi doresc să mănânc ceva crocant. Aşa cum de obicei, îmi place să mănânc ochiuri dimineaţa, cu şuncă dacă se poate, cu o felie de unt şi o cană de ceai… astăzi am ales să gătesc un sandviş mai ciudăţel aşa. Aşa că m-am pus pe treabă. Aveam în frigider o grămadă de mezeluri, care mai de care mai bune. Dar am ales să folosesc bacon şi puţină şuncă de praga, pentru un gust mai intens. Aşadar:
De ce ai nevoie pentru 2 persoane:
- 4 ouă
- 4 bucăţi bacon
- 4 felii de pâine
- 4 bucăţi de caşcaval
- 4 bucăţi de şuncă
- Puţin unt
- Chili
- Ierburi ( cimbrişor, oregano, cimbru, rozmarin)
- Un sandwich grill
- O tigaie
Cum se procedează:
Pui ochiurile să se facă în tigaie în puţin ulei şi în mijlocul ouălor, pui în mijloc baconul ca să dea un gust bun. După ce le-ai scos, presari deasupra chili, puţină sare şi ierburile. Iei feliile de pâine, le ungi cu puţin unt, pui şunca, oul, caşcavalul şi deasupra pui o altă felie de pâine ca să le acopere. Pe urmă, le puneţi la pârlit într-un sandwich grill până când se rumenesc puţin. Garantez că e un mic dejun consistent şi extraordinar de gustos!
Mi s-a facut brusc foame. Maine asta mananc la micul dejun.
Chiar te rog. Să vezi numa” ce bun e.