Află totul despre iluminatul stradal led

Comment

Personale

Iluminatul in zilele noastre impune utilizarea unei game care sa asigure beneficii nu numai persoanelor care beneficiaza de pe urma acestora, institutiilor in care sunt utilizate, ci si mediului inconjurator puternic afectat de multi factori nocivi. Tehnologia LED se bazeaza pe utilizarea unor sisteme, corpuri si becuri pentru iluminat care sunt caracterizate de un consum redus de energie electrica, o fiabilitate destul de ridicata si o durabilitate in timp mult mai mare decat a becurilor sau sistemelor de iluminat conventionale.

iluminat stradal led

Aceasta tehnologie a fost utilizata mai intai pentru iluminatul interior, al caselor, institutiilor, dar ca urmare a eficientei sale ridicate, s-a trecut la utilizarea acesteia si in iluminatul exterior, acesta incluzand si iluminatul stradal. Tehnologia LED este folosita la iluminarea parcurilor, a drumurilor de acces, a parcarilor exterioare si a oricaror altor zone in aer liber.

Unul dintre principalele avantaje ale acestora il reprezinta consumul redus de energie electrica, fiind astfel economice din punct de vedere financiar adr si ecologice in ceea ce priveste mediul inconjurator si consumul de resurse naturale. Implicit, datorita faptului ca corpurile LED au o durata de viata mult mai mare, se reduce cantitatea de deseuri produsa in urma utilizarii acestora.

Avantaje sistemului de iluminat stradal Led

Un alt avantaj al folosirii tehnologiei LED in iluminatul stradal si exterior in general il reprezinta fiablitatea acestora, fiind foarte rezistente la intemperii. Corpurile de iluminat cu LED pot fi utilizate la temperaturi foarte scazute si ridicate, rezista in conditii de ploaie, vant, vibratii, fluctuatii, zapada, asigurand un flux luminos constant si evitand palpairile caracteristice becurilor tradiționale ca urmare a influentei acestor factori.

Dezvoltarea sectorului imobiliar a atras dupa sine folosirea pe scara larga a acestei tehnologii de iluminat stradal LED, eficienta acestui tip fiind mult mai mare fata de cea traditionala cu lampi HID.

Chiar daca implementarea de iluminat stradal LED poate parea mai costisitor la inceput, consumul redus cu 40% fata de iluminatul traditional justifica aceasta investitie, cheltuiala fiind recuperata rapid. De asemenea, gama de produse care folosesc aceasta tehnologie este destul de variata. Include becuri cu leduri care au o putere mare de luminare, avantajul acestora fiind acoperirea unei zone cat mai vaste, lampile cu led care sunt caracterizate de un consum scazut de energie electrica si corpuri de iluminat stradal LED, acestea rezistand la conditii meteorologice extreme dintre cele mai variate precum si la socuri si vibratii.

Corpurile de iluminat stradal vin intr-o gama variata de forme, marimi si intensitati, putand fi folosite in medii dintre cele mai diverse, atat in mediul urban cat si in mediul rural. Acestea asigura o economie si evita un consum imens de electricitate prin folosirea vechilor metode de iluminat.

De asemenea, aceste corpuri necesita doar un nivel minim de intretinere, deoarece sunt fabricate din materiale rezistente si fiabile, avand protectie la umiditate, praf si alte impuritati, fiind special concepute pentru utilizare in exterior.  In plus, aliajele din care sunt fabricate majoritate sunt usoare. Intensitatea poate fi aleasa in functie de zona in care va fi folosit, toate asigurand insa o lumina placuta si acceptabila ochiului.

Astfel, iluminatul stradal devine mult mai eficiente din multe puncte de vedere prin utilizarea tehnologiei LED.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.