Category Archives: Religioase

Top 5 lucruri pe care le-aș face înainte să mor

Religioase

Dacă aș știi că mâine vine ziua când ar trebui să mor, poate că n-aș mai trage atâta de timp și aș face cu adevărat lucrurile pe care mi le doresc.  Nu m-am gândit niciodată ce înseamnă moartea în profunzimea cuvântului, ci pur și simplu. M-am născut și trăiesc cu ideea că atunci când ceasul biologic ne sună… a venit clipa când toți cei pe care îi iubim/sau toți cei care mă iubesc nu mă vor mai avea. Dar poate că nu ăsta e cel mai tragic lucru și poate că un fel de checklist a lucrurilor pe care aș vrea să le fac înainte să mor, m-ar motiva să le îndeplinesc.

despre moarte Continue reading

Published by:

Duminica e despre familie şi biserică

Religioase

M-am schimbat atât de mult ca om, dar nu am uitat cu desăvârșire cât de frumoase erau duminicile în copilăria mea. Nu ziceam niciodată că mă plictisesc sau că nu am ce face într-o zi de duminică. Acasă, locul unde am crescut, simțeam într-un fel că duminica avea părțile ei bune. Ne strângeam mic cu mare și mergeam la biserică. Apoi veneam acasă și luam cu toții masa în familie. Îmi pare bine, pentru că eu am înțeles cât de importantă e relația cu Dumnezeu, dar și cât de plăcut e să te bucuri de pace, liniște și de cultură religioasă. Poate că există și în ziua de azi acest obicei, dar asta se întâmplă cred doar în câteva familii. Oamenii din jurul meu pe care îi cunosc foarte bine, nu mai sunt interesați să dea pe la biserică. Însă fiecare gândește, aplică și primește după cum face.

duminica biserica Continue reading

Published by:

Ava, aprinde viata mea

Religioase

Mi se întâmplă rar să am o melodie care să-mi pună capac. Nu ascult muzică exagerat de mult, în majoritatea timpului. Dar atunci când sufletul ți-e prea încărcat nu ai de ales. Sau ba ai. Dar decât să asculți o manea la valoare, asculți o melodie ce simți că îți face bine. Pe mine melodia asta mă unge la suflet. Și cred că s-a ghicit. E o melodie religioasă, dar ce contează atâta timp cât pe mine mă face să mă simt bine?

Ava aprinde viata mea Continue reading

Published by:

Preferă Dumnezeu lemnul și spațiile mici?

Religioase

În niciun caz, n-am gândit-o așa. Nu cred că Dumnezeu preferă ceva anume, în afară de inima noastră. Dar a fost extenuant să văd cum pe rețelele sociale s-a făcut mare vâlvă. Eu consider melodia doar o poezie cântată și cam atât. Nu cred că Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici, doar pentru că o spune cineva. Eu nici măcar nu văd melodia ca un manifest. E doar o poezie. Dar hai să o luăm și altfel, oare Dumnezeu chiar preferă lemnul și spațiile mici? Pentru că dacă nu îl cunoști pe Dumnezeu, nu este vina nimănui. Este doar pentru că nu îl cauți.

8c96ccf3528c44d38229c1f34e6df006 Continue reading

Published by:

Dumnezeu si cartile crestine

Religioase

Eu fac parte mult din categoria oamenilor credincioși care nu prea are treabă cu religiile. Asta sunt eu. Îmi place să citesc tot ceea ce ține de Dumnezeu și nu mă trag înapoi dacă cineva îmi spune că sunt prea credincioasă sau de ce îl iubesc pe D-zeu pentru că afirmația îmi e personală, și nu îmi e rușine să spun că asta fac. Îl iubesc pentru tot ceea ce a creat pentru mine ca și om și ce am reușit să realizez doar datorită Lui.

cruce-soare Continue reading

Published by:

Să nu uiţi că, Cineva te iubeşte .

Religioase Să vorbim despre sentimente..

Dragii mei, întotdeauna există cineva care să ne iubească . Nu contează că ne iubesc mai mult sau ne iubesc mai puţin. Important e că suntem iubiţi. Părinţii noştri ne iubesc,prietenii adevăraţi şi-ar da viaţa pentru noi.

Nu trebuie să ai un iubit ca să simţi că eşti iubită. E nevoie doar să ai familia lângă tine, aproape. E nevoie doar să îţi deschizi inima şi să primeşti dragostea lor. Nu de fiecare dată, avem zile roz, asta aşa e dar, trebuie să recunoaştem că din fiecare greşeală,învăţăm câte ceva.

Continue reading

Published by:

Rugul Aprins-Ponoară 2012

Religioase

Sunt mândră că am participat la acest eveniment,în primul rând că m-am simţit extraordinar de bine şi mi-am făcut noi prieteni,amici şi în ciuda faptului că unii oameni spun că Dumnezeu nu există, timp de trei zile cât am stat,mi-am creat  o idee despre asta pentru că am văzut cu ochii mei tot ceea ce s-a întâmplat. Chiar daca nu sunt pocaita ..

Dumnezeu există!

Am rămas uimită ,chiar mută..când am văzut cum se făceau vindecările chiar sub ochii mei,am fost acolo mii de oameni,mii de tineri,oameni de toate vârstele..şi a fost excepţional.

Ştiu că unii îmi veţi comenta articolul că e vorba de fanatism sau religiozitate maximă ,dar adevărul e că nu a fost niciuna dintre ele.Dumnezeu există!A vindecat orbi,oameni care mergeau în cărucior,copii care nu judecau corespunzător şi bineînţeles nici n-ai cum să crezi ,decât atunci când vezi!

Am şi câteva filmări drăguţe ,ce am apucat  să filmez de sus de pe munte că din păcate am observat că cei de la Rugul Aprins nu au m-ai pus filmările de anul trecut şi anul ăsta.Noroc că au transmis live pe Alfa şi Omega şi au văzut  toţi cei ce nu au putut veni aşa că a fost bine pentru că  urmăreau programul tv,chiar şi mama mea a fost una dintre persoanele care nu a putut ajunge…

Şi spre surprinderea mea,nici nu mă aşteptam să revăd atâţia oameni. Mi-am întâlnit neamurile venite din Paris , fiind prezente la acest eveniment.Multe cunoştinţe am revăzut dar am cunoscut doi amici ,am de gând să îmi lărgesc orizonturile(să cunosc cât mai multă lume)

După ce am făcut pozele,am tulit-o cu varămea să mâncăm Kurtoş.Revenind la subiect,a fost o experienţă minunată.Am să merg şi anii viitori.Cât despre cei vindecaţi,poate voi nu credeţi..dar Dumnezeu există,nu religia înseamnă “Dumnezeu”ci simplul fapt că el ne-a creat ,nu trebuie să facem parte dintr-o religie ca să zicem că Dumnezeu există pentru că ceea ce te face mai special,e relaţia dintre tine şi El.

Ca să ştii că Dumnezeu există,ai nevoie de o relaţie cu el.

 Aici se află câteva filmări..(în prima filmare îmi auziţi glasul cu siguranţă)

 Dacă vrei să auzi cum o femeie este chemată să fie vindecată,cred că ţi-ar prinde bine să dai un click.

Iar aici câteva melodii care i-au făcut fericiţi pe toti oamenii prezenţi.

 Dar voi,aţi veni la un eveniment creştin?

Published by:

Dragostea nu va pieri niciodata

Religioase Să vorbim despre sentimente..

Dragostea iartă totul, suferă totul, acoperă totul, crede totul, ea nu va pieri niciodată.

   Când două persoane se iubesc, iar sentimentul este reciproc, nimic nu poate compromite relaţia. Nici vorbele rele, nici distanţa, nici orice alt obstacol, decât moartea, care nu întreabă pe nimeni. Pentru a inţelege iubirea, trebuie in primul rând să fim plini de iubire. Iubirea nu poate exista ca un monolog, ea fiind un dialog armonios. Când iubeşti, eşti plin de bucurie, inima ta radiază in jur doar pace si voie bună şi nimic nu poate să-ţi schimbe starea …

    Când iubeşti nu poţi rămâne pasiv la nevoile celuilalt, ci pui suflet, timp si resurse pentru a-i oferi tot ce-i mai bun. Dragostea este indelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuvincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr. Dacă nu este iubire adevărată, trăieşti cu frică… Şi odată cu frica, faci multe greşeli care atrag odată cu ele şi multe pedepse, de aceea dragostea adevărată izgoneşte frica. (1 Ioan  4:18)

În concluzie, aş vrea să închei cu un exemplu de iubire desăvâşită, pe care a arătat-o Dumnezeu faţă de noi: “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât a dat pe singurul Lui Fiu, ca oricine crede în El să nu piară ci sa aiba viata vesnica!

Noapte buna tuturor si o noapte binecuvantata sa aveti.

Published by:

Stiloul vietii mele..

Religioase

Am dat lui Dumnzeu stiloul vietii mele, iar viata mea scrisa de Mana lui, nu va putea fi astfel decat o viata fericita.
Am observat ca atata timp cat stiloul e in mana mea, foaia vietii mele arata ca o ciorna plina de stersaturi, propozitii fara sens, mazgalituri si tot felul de pete de cerneala.

Dar daca ii dau Lui Dumnezeu stiloul, atunci El imi va scrie sigur, povestea vietii mele asa cum El a planuit-o de la inceput, fara nicio greseala si fara nicio pata, iar ea va fi “Povestea vietii mele.“O poveste frumoasa scrisa de insusi Mana Creatorului!

Published by: