Category Archives: Guest -posts

Pe scurt, guest-post inseamna cand altcineva scrie pe blogul tau sau tu scrii pe blogul altcuiva.

Ventilarea si tratarea aerului in domeniul industrial

Guest -posts

Instalaţiile de ventilare şi climatizare industriale au ca scop asigurarea condiţiilor de puritate a aerului şi a microclimei corespunzătoare activităţii depuse de om şi a naturii procesului tehnologic.Realizarea acestor cerinţe ajuta la dezvoltarea si mentinerea capacităţii de muncă, la înlăturarea îmbolnăvirilor profesionale, la cresterea productivităţii muncii, a calităţii produselor, etc.

Clădirile industriale cuprind în general spaţii mari cu surse variate de noxe, agenti alergeni. Felul surselor şi amplasarea lor depind de procesul tehnologic din fiecare secţie. Pentru diluarea nocivităţilor, asigurarea condiţiilor de mediu necesare, protecţiei muncii şi realizării microclimatului cerut de procesul de producţie, prin instalaţiile de ventilare industrială se vehiculează debite mari de aer.

Un echipament important pentru climatizare ce poate asigura debite mari de aer este centrala de tratare aer. Centrala de tratare a aerului trebuie sa indeplineasca cateva cerinte obligatorii, si anume: – sa asigure in orice moment conditii placute  inconjuratoare, sa ofere un cost redus de exploatare, sa aiba o izolare fonica buna, recuperarea caldurii sa fie una eficienta, sa produca , in unele cazuri, racire.

In general productia de racire este asigurata de o unitate de racire centrala sau grupuri de racire ce functioneaza decentralizat (instalatii ce functioneaza pe principiul expansiunii directe). Racirea se poate realiza cu ajutorul unor turnuri de racire cu circuit inchis, circuit deschis sau adiabatice.

Pentru o buna ventilare in spatiile destinate productiei sunt recomandate a se folosi ventilatoare industiale. Gama de ventilatoare industriale poate cuprinde ventilatoare carcasate si de tubulatura, ventilatoare de acoperis, ventilatoare de presiune mica, medie sau mare. Ventilatoarele industriale trebuie sa se adapteze oricaror specificatii tehnice, inclusiv pentru desfumare si medii explozive ATEX.

Pentru a va asigura ca aveti cele mai bune rezultate, Jetrun EnergoEco va pune la dispozitie centrale tratare aer, turnuri de racire sau ventilatoare industriale de cea mai buna calitate ce indeplinesc cele mai exigente cerinte. Colaborarea cu producatori de renume international cum mar fi Wolf GmbH, Cabero, MITA sau Trox TLT garanteaza calitatea si eficienta produselor oferite.

Published by:

Despre mâncare cu Andrei Cristea-Guest Post (31)

Guest -posts

Salutare dragi cititori ai Anielei. Eu sunt Andrei Cristea şi am fost invitat de către Aniela să scriu un guest post

 

 • Pentru început, ador gustările. Ador sandwichurile alea care mi le făcea bunica în copilărie doar din roşii şi brânză ( pun pariu că fiecare dintre voi a mâncat un sandwich ca ăla până la urma ), mă rog, acum adolescenţii ştiu să mânânce doar de la MC, KFC sau mai ştiu eu ce fast food. Acum nu mai facem cartofii prăjiţi acasă în tigaie, dăm repede o fugă până la mc şi ne comandăm o porţie de cartofi, porţie pe care dacă o lăsăm neatinsă, îi putem mânca şi peste câteva săptămâni, că nu se strică. Sincer, mie nici măcar nu-mi plac cartofii de la mc, mi se par fără gust. Mai bun sunt cei pe care îi fac eu. Poate nu ştiaţi, dar sunt un bucătar desavârşit. La şaptesprezece ani ştiu să gătesc multe, de la ciorbă de burtă ( iaammmm !! ) până la o salată orientală.
 • Ati văzut toţi poza cu tortul, probabil acum salivaţi, ei bine eu nu. Sunt printre puţinii oameni cărora nu le place tortul. Nici măcar prajiturile nu-mi plac. Pe bune, nu ştiu de ce. Am fost la muulte zile de naştere şi am gustat nenumărate torturi şi prăjituri, dar pur şi simplu, nu-mi plac ! Unele sunt prea dulci, altele prea zemoase, altele îmi fac greaţă, na nu pot să explic fenomenul. Ca să înţelegeţi, o să vă spun o povestioară. Când aveam în jur de 9-10 ani, mama a aflat că nu-mi plac torturile, aşadar, într-o zi mi-a făcut trei torturi (da, chiar trei ). Desigur, nu mi-a plăcut niciunul şi până la urmă i-am spus că-mi place ultimul, nu de alta, dar nu vroiam să ajung cu capul în farfurie. De atunci când e ziua mea, primesc acelaşi fel de tort oribil plin de frişcă şi fructe şi ahhh !
 • În altă ordine de idei, eu unul nu mănânc foarte sănătos. Rareori mănânc o ciorbiţă care să-mi facă bine la stomăcel ( cum zice a mea mamă ). Micul dejun pentru mine, de cele mai multe ori, e o ţigară şi o cafeluţă. Trăiesc foarte mult din gustări, din sandwichuri, ciocolate sau mai ştiu eu ce mai e prin frigider, uşor de preparat. E un paradox că ştiu să gătesc atâtea, dar nu-mi place decât să manânc gustări.

Cu drag,Andrei Cristea.

Published by:

Carti poezii-Guest Post (30)

Guest -posts

Când ai citit ultima dată cărţi de poezii?Eu cred că din ce în ce mai puţine persoane citesc cărţi şi poezii în special! Vor rămâne oare poeziile o simplă amintire? La şcoală se mai predă încă poezii, dar eu am observant că foarte puţini sunt interesaţi de ele. Le învaţă, doar pentru că se cere…sau cel puţin asta mi-au dat impresia.
Ţie îţi plac poeziile?

Nu cred că acestea vor rămâne doar o amintire, pentru că ele încă se citesc, ele încă se scriu. Poezia se foloseşte până şi în reclame, în muzică, aproape peste tot. Dar oare mai există vreun scriitor român care să ajungă la performanţele lui Eminescu? Eu am citit multe volume de poezii şi multe mi-au plăcut, dar parcă nici una nu atinge nivelul lui Eminescu, poetul nostru mult iubit.

Continue reading

Published by:

Guest post – Baie în sufragerie Luciana (29)

Guest -posts
Bună! Sunt Lucianna, de pe blogul cu același nume, și de pe Blog Event. Mă gândeam foarte serios dacă azi să vă povestesc o boacănă din copilărie, sau una din liceu! Am ales una din copilărie. Pentru început, trebuie să știți că am un frate, mai mic. Anul acesta face 20 de ani. Precum copii lui Arghezi, suntem amândoi numai păruieli și ghionți! Ne înțelegem perfect numai când facem vreo boacănă în cîrdășie, sau când trebuie să trecem boacăna pe sub radarul părinților.
Când eram noi mici, adică eu de vreo 6 ani și el cam de 3, la noi în Motru apa era cu program. Fie caldă, fie rece! Ai mei, aveau depozitate, sub chiuveta din bucătărie, zeci de bidoane cu apă. Unul de 10 litri, unul de 5, și vreo 20 de câte 2 litri, 2,5.
 După ce am văzut la televizor cum face Tarzan baie îmbrăcat, cu apă ce curgea din copac, din nu știu ce butoi, ne-am gândit, cum-necum, să încercăm figura! Momentul era ideal! Părinții plecați, ușa de la intrare încuiată…jap în sticlele cu apă! Primele 6 bidoane cred, le-am tunat unul în capul altuia, fix pe cap, în mijlocul sufrageriei! Că trebuia să ajungem destul de sus cât să simulăm dușul, așa că ne urcam pe canapea! De la a 8a sticlă golită, deja băltea covorul! Dar nouă nu ne-a ajuns! Am golit tot ce am prins mic!
Când să dea mezinul năvală la „damigeana” de 5 litri, m-au trosnit remușcările! Sufrageria era lac, iar noi nu ne mai săturam de dușuri! Hainele lipite de noi se simțeau genial, deși grele, iar apa, veche de vreo săptămână, era călduță și plăcută simțurilor!
Când să dăm iama la bidonul mare, a intrat mama pe ușă, cu vecinii la care făcuserăm inundație! Până la parter, noi locuind la 4!
Nu înțelegeau săracii!
De unde inundație, dacă nu e apă?
Published by:

Limbajul nostru virtual. Indemn la asumare-Guest Post Emil(28)

Guest -posts

Salutare tuturor. Emilcalinescu sunt si astazi voi vorbi despre limbajul nostru in spatiul virtual. E adevarat, eu ma voi referi in general la blogurile personale, desi poate fi extrapolat la toate blogurile ori la profilele/paginile de facebook. Si ma refer la imaginea raportata la felul nostru de a fi.

Asadar, dupa parerea mea, exista 3 moduri de a ne construi imaginea (in functie de limbaj) :

 1. O imagine mai buna, un limbaj mai bun decat avem in mod curent. Noi suntem violenti, suntem « obsceni », dar pe blog vrem sa ne aratam partea noastra buna. Bagam chestii romantice, bagam citate filosofice (pe facebook) si de fapt noi ne bagam si ne-o scoatem constant.
 2. Un limbaj mai obscen decat avem noi in mod curent. Asta pentru ca am auzit ca asta s-ar vinde. Daca trebuie sa ne-o bagam si sa ne-o scoatem, de ce nu ? Pentru bani facem orice. Sau ma rog, pentru faima. In multe cazuri oamenii in cauza se semneaza cu pseudonime si nici macar in fata prietenilor nu se lauda cu asa ceva. Ei fac un blog pentru faima.
 3. Bloggerii care se comporta pe blog ca si-n viata reala. Sunt obsceni in mod normal ? Sunt obsceni si pe blog. Sunt oameni care n-au pronuntat in viata lor un cuvant obscen ? Pai asa sunt si pe blog. Este varianta pe care o apreciez cel mai mult. De ce EU de pe blog (si din mediul virtual, in general) as fi diferit de EU din viata reala ?

Si da, eu sunt adeptul celei de-a treia variante. Asta nu inseamna ca nu intalnim si bloggeri obsceni, doar ca asa sunt ei in viata de zi cu zi. E de bine zic eu. Prin blog descoperim un om. Daca ne place, vom dori sa-l cunoastem (eventual si personal). Daca nu, vom trece mai departe. Daca insa ce vedem noi este doar o imagine ? Daca in spatele acelei imagini (bine construite) sta de fapt un cu totul alt om ?

<

p id=”yui_3_2_0_1_1343734134843408″>Ce este de facut ? Pai eu de exemplu fac ceva. De exemplu, refuz sa public articole-guest NESEMNATE (anonime). Evit pe cat posibil blogurile anonime. Semnalez (in review-urile mele de luni) si incurajez ca blogurile sa aiba o casetuta, cat de mica, cu date despre autor. Incurajez ca blogurile sa contina, macar acolo la autor, numele REAL. Atat pot face. Este o picatura intr-un ocean, sunt convins. Dar macar am constiinta impacata ca am incercat.

Si acest articol este tot un indemn. Un indemn la asumare. Sa ne asumam ce scriem. Si sa fim virtual asa cum suntem real. Oare cer prea mult ?

Salutari blogosferice tuturor si va astept cu un guest (semnat si asumat) si la mine pe blog.

Published by:

Dragostea este “ea”-Guest Post Andrei-27

Guest -posts Să vorbim despre sentimente..

Bună tuturor,eu sunt Andrei e la www.dincartier.ro. şi e prima dată când scriu pe blogul Anielei.

Ochii verzi, părul ca de foc glasul cald şi un zâmbet de neuitat începe o descriere a celei mai frumoase femei. Numele ei este Mădalina şi ne cunoaştem de trei luni şi speram să mai treacă o viaţă împreună.
În trei luni pot zice că o cunosc cum nu am cunoscut pe mine într-o viaţă, ştiu ce înseamnă fiecare mişcare fiecare gesticulare a feţei.
Fiecare zâmbet al ei îmi dă speranţă şi încredere că vom trece peste tot şi toate chiar dacă viaţa asta fără zahăr ne pune la multe încercări când o simt alături de mine trup sau suflet ştiu că nimic şi nimeni nu ne poate strica fericirea.

Continue reading

Published by:

Guest Post Luciana Corlan-Magia Disney(26) – atunci și acum

Guest -posts
Sunt Lucianna Corlan,de la www.alucianna.wordpress.com
                                                                                                                                    
Am descoperit desenele Disney foarte, foarte târziu. Undeva la 18 ani, într-o vară. Am văzut vreo 20 de filme în vara aia! Spune un film, și sunt șanse să îmi amintesc câte ceva din el.
Am râs și am plâns cu Disney cât nu am făcut-o cu nici un alt desen animat!
Mai târziu, când am revăzut câteva din acele capodopere la cămin, am realizat calitatea lor!
Având în vedere anii în care au fost făcute, majoritatea sunt perfecte!
Detaliile spun totul!Dar asta e ceva mai tehnic!
 
Published by:

Guest Post-Parere despre avort-Lucianna Corlan(25)

Guest -posts

Luciana este o amică foarte isteată .Îi multumesc pentru că a acceptat propunerea mea,de a scrie acest guest post ..foarte important pentru mine,să văd părerea ei legat de acest subiect.O puteti citii aici  

Parerea mea! Avortul

Stiu ca multa lume condamna femeile are avorteaza. Stiu ca multa lume o sa ma urasca pentru parerea mea.Dar eu sunt de acord cu avorturile. Trecem peste partea cu responsabilitatea, folosirea prezervativului, etc… Hai sa fim seriosi. Nu toata lumea o foloseste. Mai sunt „oameni” care sub pretextul ca nu simt nimic cu prezervativ si se ingrasa de la pilule, trec cu vederea.Iar avortul ramane singura optiune. De ce il incurajez?

Pentru ca m-am saturat de stiri cu mame care abandoneaza copiii in spital.De stiri cu inteligente din astea debordante care sugruma nou nascutul si il arunca la gunoi sau in wc-ul din fundul curtii.De animale, ca alea nu pot fi numite femei, care isi lasa copiii sa fie violati de concubin. Le mai si aud ca are ala mic ciuda pe tatal vitreg si de aia inventeaza….Pai ma femeie!!! Tu stii ce aia viol??? Inseamna ca chestia aia cu care imparti patul o prefera pe fiita in locul tau! Ca e pedofil bolnav psihic! Ar trebui sa stea la balamuc, nu sa imparta casa cu fiinte cu inteligenta, cica superioara!

Mai sunt si tristele cazuri in care se intampla ca femeia sa ramana insarcinata ca este exceptia in cazul careia nu a functionat contraceptia. Sau nu isi permite un copil, nu e gata sa fie mama, nu are cu ce il creste.Ce o sa faca? Sa distruga viata ei si a micutului adus pe lume?

Decat cele enumerate mai sus, mai bine avortul. Este o decizie mai inteleapta decat chinuirea unei vieti nevinovate.

Published by:

>Guest Post-Toti la fel ,traind diferit-Georgiana Fanea(24)

Guest -posts

>
I-am zis Georgianei ca imi plac poeziile ei,si mereu ii,i le voi publica.E prietena mea,nu-i zic ca imi place din politete ci pentru ca,mie chiar imi plac poeziile ei,si sper sa va placa si voua.

O puteti gasi la https://www.facebook.com/blue.florentina

Toti la fel,traind diferit-Guest Post!

…Traiesc intr-o lume uitata. Nu sunt singura.
Iubesc oameni, animale si-amintiri. Nu sunt singura.
Visez ce vreau, traiesc ce pot. Nu sunt singura.
Dorintele carnale ma cutremura. Nu sunt singura.
Percep ce simt si doare, dar nu sunt singura.
Suntem toti la fel, traind in diferite feluri!

Published by:

Cum sa creezi raport prin tehnica oglinzii (22)

Guest -posts

Getrax(George) traieste in Bucuresti si a studiat Psihologia.Poate fi gasit la  . Cum sa creezi raport cu ceilalti prin tehnica oglinzii

Draga cititorule, bine te-am gasit pe blogul  Anielei.

Din experienta proprie de viata mi-am dat seama ca insasi calitatea vietii personale este direct proportionala cu capacitatea noastra de a stabili si de a mentine relatii cu cei din jur, asa ca, m-am gandit sa iti vorbesc in acest articol despre ceea ce inseamna sa stabilesti un raport folosind o tehnica de baza, numita “tehnica oglinzii”, o tehnica des utilizata in NLP pentru construirea raportului.
Anthony Robbins, intr-o traducere aproximativa, spunea ca “Raportul este abilitatea de a intra in lumea cuiva, de a-l face sa simta ca il intelegi si ca aveti o legatura comuna puternica. Raportul este insasi esenta comunicarii de succes”.
A construi raport intre oameni, in orice relatie, inseamna a avea incredere, respect sau a fi pe aceeasi lungime de unda. In cazul in care raportul nu apare in mod natural, este nevoie ca acesta sa fie construit sistematic, sub forma unui proces specific.
Raportul se obtine prin construirea similaritatilor la nivel inconstient. Asta inseamna ca, daca te uiti dupa asemanarile nevoilor, comportamentelor sau calitatilor personale sau profesionale, poti ajunge mai usor la conexiunea cu celalalt si la stabilirea unui raport. O incercare evidenta de a construi un raport poate fi vazuta ca o imitare, o nesinceritate sau falsa amabilitate, atitudini care pot distruge raportul si crea o atmosfera de neincredere si suspiciune. Din acest motiv, este necesar sa vezi raportul ca pe un proces si nu ca pe o stare de fapt.
Asadar, cum poti sa iti imbunatatesti constient propriile abilitati si crea raport cu persoanele cu care interactionezi la un moment dat? Poti incepe prin a asimila tehnica oglinzii, care te invata cum sa utilizezi comportamentul celuilalt, in oglinda, pentru a construi raportul. In cazul acestei tehnici poti lua in considerare o serie de comportamente precum:
 • Postura corporala
 • Gesturile mainilor
 • Expresiile faciale
 • Greutatea sau usurinta miscarilor
 • Pozitia si miscarea picioarelor
 • Respiratia
 • Miscarea ochilor
 • Vocea – ton, volum, ritm
 • Modelele de vorbire
 • Stilul si vocabularul
Oglindirea este o tehnica de raport prin care o persoana adopta comportamentul fizic si verbal al altei persoane. Practic, aceasta tehnica se refera la “copierea” comportamentului celuilalt intr-un mod subtil.
Poti incerca, la inceput, sa incluzi doar un singur aspect al comportamentului celuilalt, sa zicem postura, apoi poti include gesturile si modelele verbale, pana cand ajungi sa te oglindesti in comportamentul lui, fara ca acesta sa devina constient de situatie. Trebuie sa para ca faci acest lucru intr-un mod inconstient.
Cu cat vei practica mai mult aceasta tehnica de baza a raportului, cu atat mai mult vei constientiza ritmurile diferite, gesturile si modul de respiratie ale celorlalti. Este fascinant sa ai capacitatea sa intri pe “harta lumii” celuilalt prin oglindirea in comportamentul lor.
Ai grija, insa, sa fii subtil in momentul in care practici aceasta tehnica. Daca cealalta persoana face gesturi mari, ample, ai grija sa faci aceleasi gesturi la o scara mai mica si mai putin evidente. La inceput poate fi ciudat pentru tine, dar valoarea obtinuta prin aceasta tehnica, merita timpul si efortul pentru a deveni calificat in acest domeniu de comunicare.
Pe langa aceasta tehnica de baza, in construirea raportului mai pot fi intalnite si alte tehnici precum: tehnica potrivirii, tehnica familiaritatii, tehnica “comun si simplu”, tehnica aprecierii, tehnica energiei pozitive sau tehnica reciprocitatii. Dar, despre toate aceste tehnici veti gasi amanunte, in viitor, daca veti vizita . Cand? Aboneaza-te si vei sti exact momentul!
Published by: