Limbajul nostru virtual. Indemn la asumare-Guest Post Emil(28)

2 Replies

Guest -posts

Salutare tuturor. Emilcalinescu sunt si astazi voi vorbi despre limbajul nostru in spatiul virtual. E adevarat, eu ma voi referi in general la blogurile personale, desi poate fi extrapolat la toate blogurile ori la profilele/paginile de facebook. Si ma refer la imaginea raportata la felul nostru de a fi.

Asadar, dupa parerea mea, exista 3 moduri de a ne construi imaginea (in functie de limbaj) :

  1. O imagine mai buna, un limbaj mai bun decat avem in mod curent. Noi suntem violenti, suntem « obsceni », dar pe blog vrem sa ne aratam partea noastra buna. Bagam chestii romantice, bagam citate filosofice (pe facebook) si de fapt noi ne bagam si ne-o scoatem constant.
  2. Un limbaj mai obscen decat avem noi in mod curent. Asta pentru ca am auzit ca asta s-ar vinde. Daca trebuie sa ne-o bagam si sa ne-o scoatem, de ce nu ? Pentru bani facem orice. Sau ma rog, pentru faima. In multe cazuri oamenii in cauza se semneaza cu pseudonime si nici macar in fata prietenilor nu se lauda cu asa ceva. Ei fac un blog pentru faima.
  3. Bloggerii care se comporta pe blog ca si-n viata reala. Sunt obsceni in mod normal ? Sunt obsceni si pe blog. Sunt oameni care n-au pronuntat in viata lor un cuvant obscen ? Pai asa sunt si pe blog. Este varianta pe care o apreciez cel mai mult. De ce EU de pe blog (si din mediul virtual, in general) as fi diferit de EU din viata reala ?

Si da, eu sunt adeptul celei de-a treia variante. Asta nu inseamna ca nu intalnim si bloggeri obsceni, doar ca asa sunt ei in viata de zi cu zi. E de bine zic eu. Prin blog descoperim un om. Daca ne place, vom dori sa-l cunoastem (eventual si personal). Daca nu, vom trece mai departe. Daca insa ce vedem noi este doar o imagine ? Daca in spatele acelei imagini (bine construite) sta de fapt un cu totul alt om ?

<

p id=”yui_3_2_0_1_1343734134843408″>Ce este de facut ? Pai eu de exemplu fac ceva. De exemplu, refuz sa public articole-guest NESEMNATE (anonime). Evit pe cat posibil blogurile anonime. Semnalez (in review-urile mele de luni) si incurajez ca blogurile sa aiba o casetuta, cat de mica, cu date despre autor. Incurajez ca blogurile sa contina, macar acolo la autor, numele REAL. Atat pot face. Este o picatura intr-un ocean, sunt convins. Dar macar am constiinta impacata ca am incercat.

Si acest articol este tot un indemn. Un indemn la asumare. Sa ne asumam ce scriem. Si sa fim virtual asa cum suntem real. Oare cer prea mult ?

Salutari blogosferice tuturor si va astept cu un guest (semnat si asumat) si la mine pe blog.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.