Ai un blog culinar și vrei să ai succes? Uite de ce să ții cont!

Comment

Recomandări

Presupun că pasiunea ta cea mai mare este gătitul, dacă ai și blog culinar și îți dorești să te lansezi în online cu asta. Foarte bine. Dar știi că succesul unui asemenea blog(de fapt a oricărui blog) constă în anumite lucruri pe care trebuie să le faci și de care trebuie să ții cont? Să știi că dacă te-ai gândit la a face și o afacere din blogul tău culinar, această nișă este foarte căutată și poți avea noroc. Dar uite că trebuie să ții cont și de câteva sfaturi dacă îți dorești să ai într-adevăr succes:

cum sa ai un blog culinar

1. Alege o nișă și ține-te de ea

Bineînțeles că vei dori să ai monopol în această industrie culinară în mediul online, însă ești nou în asta și există deja milioane de alte bloguri de gătit în toată lumea asta. Așadar, ce trebuie să faci ca să devii cunoscut și apreciat în domeniul tău? Va trebui să alegi o anumită tematică pentru blogul tău. Poate fi vorba despre învățatul bucătăriei acasă, rețete simple și ieftine, te poți axa doar pe bucătăria unei regiuni sau a unei țări. Ideea trebuie să îți aparțină, să fie unică și să rămână principală în activitatea ta pe blog.

Citește și: Modalități de utilizare a serviciilor SEO

2. Postează rețete de orice gen în fiecare zi

Ba chiar mai multe astfel de rețete pe zi. Ori dacă nu rețete, sfaturi legate de bucătărit și de experiența gătitului, din punctul tău de vedere. Ai de unde alege. Iar dacă rețetele publicate pe blogul tău mai sunt și originale sau creație proprie, atunci nu se poate să nu dai lovitura. Te asigur. De asemenea, poți fi și original în scriere. Poți îmbina anumite povești sau întâmplări amuzante ori emoționante legate de felul în care ai inventat o rețetă și așa mai departe.

3. Adaugă poze clare și profesionale la postările tale

Dacă ai o nișă a ta, dacă postezi rețete personale și dacă vrei ca lumea să te cunoască și să te urmărească din acest punct de vedere, atunci și pozele tale trebuie să fie originale, personale și profesionale. Poți face poze cu inventarierea ingredientelor, poți face poze prin bucătărie în timpul preparării mâncărurilor și desigur, este esențial să faci poze cu mâncarea la final, când este gata de a fi servită.

În afară de aceste idei pentru blogul tău culinar, ai grijă să îți promovezi bine imaginea în social media, creează-ți cont de Instagram și pagină de Facebook și înscrie-te pe Twitter sau pe Google +. Și aceste strategii de sharing te vor ajuta enorm. Baftă!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Distribuiri