Am văzut Exorcizarea lui Emily Rose

8 Replies

Emisiuni tv

Filmul Exorcizarea lui Emily Rose a fost unul bun. M-am uitat la el împreună cu o prietenă. Și nu știam nimic de el până ieri. Însă am avut noroc. Hanes-ul, un prieten, ne-a recomandat filmul. Dar noi ne-am uitat de fapt la el, pentru că tipul ne-o păcălit. A zis că e un film super de groază, însă nu ne-a uimit. Cel puțin pe mine, nu! E chiar un film plăcut, excepţie făcând momentele când dracul din Emily urlă câteva minute. Prin urmare, nimic de speriat. Doar de analizat şi de băgat la cap.

exorcizarea lui emily ross

Exorcizarea lui Emily Rose

Povestea în sine a fost captivantă. Filmul este o forță bazată pe religie, medicină, demoni și supranatural. Și chiar e o poveste bună de văzut. Recomand filmul! Exorcizarea lui Emily Rose înseamnă o poveste reală. Nu e doar un film de văzut, pentru că are în spate și o poveste reală. O poveste care te face să vezi că înainte de toate forțele demonice, există Dumnezeu, medicină, și când se întâmplă ca un demon să intre într-un om, in cazul de față în Emily, este pentru a arăta și altora cum ar fi să existe posibilitatea unor forțe supranaturale. Deşi mulţi vin cu ipoteze şi contraziceri medicale, lucrurile iau o întorsătură urâtă când Emily moare pentru că nu îşi ia tratamentul.

Primul episod vi se va părea boring, pentru că preotul care se ocupa de Emily nu a reușit să o exorcizeze și ea a murit. Din acest motiv, acesta a ajuns la închisoare. Odată ajuns la pârnaie, arhidioceza nu ar vrea să iște scandal printre religioși. Așa că ei trimit o avocată să îl convingă pe preot să nu depună mărturie. Dar schimbarea personalităţii ei, îi va permite preotului totuşi să o depună. Eu am mai văzut filme şi seriale, dar ca ăsta nu prea am mai avut ocazia să văd.

exorcizarea lui emily rose

Avocata se bătea cu pumnul în piept că ea e agnostică. Nu credea în demoni și nici în forțe supranaturale. Asta până le-a întâlnit și s-a convins că preotul trebuie neapărat să își spună povestea, cu prețul slujbei ei. Faptul că Emily Ross a murit din cauza dublei boli- epilepsie și psihoză; nu este un fapt. Este doar o posibilitate. Dar ce știa medicul și preotul din film, era clar că ea era posedată de șase demoni. În final preotul e condamnat la pedeapsă cu suspendare. Însă povestea lui Emily ridică credincioșii și statisticile bisericii. Adică au conștientizat că au neapărat nevoie de Dumnezeu.  Mormântul lui Emily Ross, deși după posedare a fost un om groaznic, a devenit pelerinaj.

Concluzie film: Am reușit să văd cât de mult se poate schimba un om de la agnostic la mistic. Am înțeles că Emily a fost posedată din cauză că era hipersensibilă și vulnerabilă, dar înainte de asta a fost și foarte credincioasă. Prin povestea ei să zicem că s-a schimbat un tipar de oameni. Printre care și avocata preotului. Și-a schimbat viața pentru că a înțeles ce are de făcut cu ea, după ce și-a dorit din tot sufletul să câștige procesul.

film de nota 10

Forțele demonice eu cred că există, însă atunci când ești protejat de Dumnezeu, întunericul nu mai are nicio putere. Emily Rose a avut de ales. Un înger a venit și i-a spus de ce suferă și de ce nu au ieșit dracii din ea la exorcizare. Iar îngerul i-a spus că sufletul este intact, însă corpul ei este posedat ca oamenii să vadă că există posibilitatea forțelor intunericului. Și nu a ales să renunțe la corp atunci, a luptat până când demonii din ea au secat-o de puteri. Recomand filmul dacă știți că sunteți tari de psihic și de suflet, e un film frumos. Nu e de groază, însă ceea ce se întâmplă în el vă va da de gândit.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

8 comments

  1. Stefan

    Eu cred ca a fost un film destul de slab. Daca vrei ceva interesant, iti recomand Conjuring 1 si 2, doua filme horror foarte reusite.

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.