Când dinţii divorţează de tine, ai nevoie de un implant dentar!

5 Replies

Business

Dacă vreodată vrei să vezi cum e să joci în dragoste şi în război, căsătoreşte-te. E cea mai mişto cale atunci când vrei să înţelelegi care e treaba cu ambele şi nu o să te plictiseşti niciodată. Aşa l-am cunoscut pe el. Fiu din părinţi buni, cum s-ar zice. Deştept, frumuşel, devreme acasă, dar niciodată nu râdea aşa cum îmi doream eu să văd. De când mă ştiu am fost obsedată de dantura unui om. Indiferent dacă îmi era gagic, iubit, prieten, trebuia neapărat să aibă dinţii întregi în gură. Nu ştiu… Nu vreau să spun despre mine că sunt o ciudată, că deh, ca şi oricare alt om, am şi eu suflet bun şi mare. Dar în viaţă, de ce te temi, de aia dai!

parere dental praxis

I-a căzut măseaua la nuntă

Săptămâna trecută am fost la nuntă. Mâncam noi de zor, şi în timp ce ne umpleam ghiozdanul, al meu soţ îmi arăta ceva în palmă. Se apucă să spună că a divorţat de el. Deja mă speriasem. Nu înţelegeam ce îşi dorea dânsul să zică. Credeam că e orice altceva, însă la măsea nu m-am gândit niciodată. Nici nu prea semăna cu una, din păcate. Era ca o coajă. Galbenă şi urâtă în acelaşi timp, yaaks! Daaaar, pentru că în dragoste şi în război totul e permis, măselele lui a decis să-l părăsească. Ce să facem, cum să facem, să ne gândim.. că fără dinţi în gură împreună nu vom fi. Nu era destul că acum două luni îi căzuse un dinte, acum venise în viaţa mea şi cu lipsă o măsea. Dinte, dinte, dinte, lipsă, dinte, dinte, dinte. Păi ce înseamnă asta? Oare nu e bătaie de joc? Bărbat tânăr, frumos, deştept şi fără dinţi în gură. Vai, fir-ai tu să fii!

implant dentar

Vine ziua de luni cu o conversaţie aprinsă între noi

Eu: Auzi aici, umflăţel. Am vorbit cu maică-ta şi ne-am propus să te trimitem să îţi faci un implant dentar şi o punte dentara, să îţi aranjeze dentistul toţi dinţii ăia stricaţi din gură. Nu mă interesează pe mine că ţi-e frică şi că vai Doamne, dar ce de costă… Pentru că astea sunt motive. Nu-mi veni cu abureli, că de data asta nu mai ţin. Uită-te la tine, dacă aş vrea să-ţi zbor dinţii, mi-e frică că aş reuşi. Tu nu vezi cât de ratat arăţi fără dintele ăla din mijloc? Tu vezi câte spaţii, câte măsele rupte şi câţi dinţi cariaţi ai? Ia, hai, pregăteşte-te emoţional! Săptămâna viitoare vei merge la clinica Dental Praxis, unde şi-a rezolvat problemele cu dantura maică-ta. Ea acolo şi-a făcut implant dentar. Aşa că dacă ea e mulţumită, şi tu vei fi. Că doar ea e sultana şi sunt sigură că nu ţi-ar recomanda ceva ce ei nu i-ar fi fost folositor.

conversatie iubiti

El: Te rog iubire, dacă măselele divorţează de mine, nu te apuca să mă cerţi şi tu. Eu am să mă duc, dar vreau să-mi explici cum se face şi ce înseamnă implantul ăla dentar, dar şi puntea aia dentară de care îmi tot zici de câţiva ani încoace. Vreau să-mi spui şi care sunt motivele pentru care tot insişti pe implantul ăsta dentar. Nu-ţi mai place de mine fără dinţi? Mi se pare că am pornit un război, dar eu ştiu că dacă mă iubeşti mă accepţi aşa cum sunt. Ştii că mi-e frică de dentist şi nu sunt sigur dacă merg pe mâini bune.

Eu: Dacă eram în război, îţi ardeam o armă peste botul ăla cu dinţi lipsă, mai devreme. Dar nu te mai pot înţelege ce e cu nepăsarea asta la tine. Fă bine şi ascultă-mă. Acum îţi voi spune care sunt avantajele unui implant dentar, dar şi a unei punţi dentare. Şi da, am să îţi spun mai multe şi despre Clinica Dental Praxis, pentru că m-am interesat şi de preţuri. Nu e lupul atât de viclean. Oamenii ăia au experienţă în spate şi o grămadă de clienţi mulţumiţi. Nu mă tem de nimic! Aşa că acum, trebuie să mă asculţi.

Ce este un implant dentar şi care sunt sunt avantajele lui? 

Deşi un implant dentar sună mai complicat, nu este deloc aşa. Implantul dentar nu este altceva decât o rădăcină artificială. Este confecţionată dintr-un material biocompatibil precum zirconiul sau titaniul. Iar acea rădăcină artificială, datorită tehnologiei performante, este inserată în ţesutul osos al mandibulei sau al maxilarului. Implantul dentar va fi substitutul dintelui tău lipsă. Iar rolul lui este ca dantura ta să fie estetică şi să poţi mesteca uşor mâncarea pe care ţi-o doreşti să o mănânci.

implant dentar 3

Implantarea ţi se va face anesteziat, deci nu vei simţi nicio durere, în cazul în care te gândeşti la asta. Apoi specialistul stomatolog efectuează o incizie gingivală şi va crea un mic orificiu în care va poziţiona implantul tău dentar. “Apoi, pe baza mulajului, specialistul odontotehnic va construi o structură protetică (coroană dentară simplă, proteză sau punte dentară) sustinută de implantul dentar.” În cazul tău, e vorba de o punte dentară pentru că asta vreau să văd. Nu vreau sârme prin gură, nu vreau tehnici ca pe vremuri, performanţa constă în felul în care evoluăm. Iar cabinetul ăsta cu evoluţia e la zi!

Care sunt avantajele unui implant dentar

 1. Pe lângă avantajele estetice pe care o să le ai, acest implant dentar împiedică atrofierea muşchilor.
 2. Un implant dentar este stabil, oferă rezistenţă şi stabilitate 100%.
 3. Un implant dentar poate susţine dispozitivele protetice.
 4. Ai avantajul de conservare a parodontiului şi a dintilor adiacenti
 5. Şi o să ai parte de o reabilitate totală. Adică te vei putea bucura împreună cu mine de un zâmbet senzaţional şi estetic. Aşa cum mi-l doresc eu să-l văd pentru tine.

implant dentar 2

Ce este o punte dentară şi când e recomandată?

Puntea dentară se foloseşte atunci când trebuie făcută o lucrare protetică fixă realizată  pentru substituirea unui dinte sau a mai multor dinţi ce lipsesc sau sunt deterioraţi. În cazul tău, dragă soţ, dinţii deterioraţi trebuie să îşi revină estetic, aşa că se va folosi această punte dentară.  Iar pentru aplicarea unei punţi dentare va fi nevoie să mergi de două ori la această clinică. Puntea dentară poate înlocui maxim 3 dinţi alăturaţi. Cum tu nu îi mai ai întregi pe majoritatea, o să ai ca stâlp implantul dentar. Puntea dentară e recomandată atunci când ai dinţii deterioraţi. Iar cele recomandate de Dental Praxis sunt punţile dentare din ceramică. De ce? Pentru că textura, culoarea şi aspectul seamănă aproape cu dinţii naturali.

punte dentara

Unde găseşti acest cabinet şi care sunt datele lor de contact?

Clinica Stomatologica  Dental Praxis se găseşte în Bucuresti Sector 6 Giulesti . Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6, Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti). Mobil: 0765 449 033 Telefon: 021/ 367 28 28 sau la adresa de E-mail: (office@clinica-dentalpraxis.ro)

Care sunt tarifele prestate de această clinică pentru un implant dentar?

implant dentar

Cum cred că o să arate dantura soţului meu peste puţin timp, deşi măselele şi dinţii au divorţat de el?

Păi ştiu că va dura ceva timp până se vor remedia toate problemele dentare pe care le are. Însă sunt încrezătoare. Chiar dacă măselele şi dinţii au divorţat de el, există soluţii. În cazul lui, o punte dentară şi un implant dentar vor face minuni. Iar eu voi fi mai fericită, că pe lângă faptul că am un soţ deştept, harnic şi iubitor… o să aibă şi o dantură demnă de pupat. Nu de alta, dar în situaţia asta îmi e cam cumva să pup gingiile fără dinţi. Oricât de mult aş putea să-l iubesc. Iar dacă tipul ăsta din imaginea de jos a reuşit să aibă dinţii atât de frumoşi ca estetică, şi soţul meu îi va avea!

vedeta implant dentar

Ce vă recomand eu

Nu staţi să ajungeţi ca în situaţia soţului meu. Întotdeauna o dantură frumoasă şi aranjată va conta. E ca şi o carte de vizită. Omul când vorbeşte cu tine se uită şi în gură. Aşa că faceţi din timp ceea ce trebuie, pentru că acum aveţi o şansă. Reducerile sunt destul de mari la Dental Praxis şi dacă soacră-mea a fost mulţumită, eu cred că veţi fi şi voi. Doar ştiţi cum sunt soacrele….

145_1200_1200_0

Concluzie: Deşi dinţii şi măselele lui Marius au divorţat definitiv de el, i se va face un implant dentar şi toate lucrurile vor arăta bine. Nu e o posibilitate, e un fapt. Chiar aşa va fi. Promit că am să vă ţin la curent. Iar dacă până acum avea o frică imensă de dentist, vreau să vă anunţ că la prima vizită în clinică Marius s-a simţit mai bine ca acasă. Eu nu-l mai cicăleam, pentru că mi-a făcut pe plac, desigur. Iar oamenii ăia speciali din clinică sunt nişte medici exemplari. E pe mâini bune, credeţi-mă! Fără comentarii.

Am să vă ţin la curent!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

5 comments

  1. User Aniela Deby Post author

   Mare noroc avem cu asta, să ştii. Că altfel, habar n-am. Nu ştiu dacă aş rezista să-mi văd bărbatul fără dinţişori în gură. Sună a egoism, dar eu asta sunt.

 1. Ion

  Maica! Trebuie neaparat sa-mi fac si eu un implant. Daca tot zici ca is atata de buni… poate imi fac timp sa le fac o vizita.

 2. Adriana

  Nu este niciodata prea tarziu sa ne ducem la medicul stomatolog pentru a ne rezolva problemele dar este bine sa nu asteptam pana in ultimul moment. Implantul dentar este o solutie excelenta pentru cei care au dinti lipsa, dintii lipsa duc cu ei si caderea celor din jur.

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.