Cauze ce te fac să mănânci prea mult. Vezi care sunt și evită-le!

4 Replies

Sa discutam

Cu mâncatul nu te pui. Fie că îți este foame, fie că vrei doar o gustare, fie că te plictisești, vei dori mereu să bagi câte ceva în gură. Și tocmai aceste “mici răsfățuri” te vor pune mai încolo pe gânduri când vei vedea că nici măcar cei mai largi pantaloni ai tăi nu îți mai intră la fel ca înainte. Care este cauza pentru care tot pui câte un kilogram și nu mai reușești deloc să le dai jos pe celelalte?
mancat_excesiv

Este aceeași cauză sau cauze pentru care mănânci prea mult. Așadar, dacă vei descoperi izvorul acestui fapt, atunci vei descoperi și cum să faci să nu mai pui pe tine și nici să te simți atât de neliniștită tot timpul. Vezi care sunt factorii ce te fac să mănânci mai mult decât este nevoie și evită-i!

1. Pierderi personale

De fiecare dată când te simți singur, când ești deprimat și nu mai ai nici o idee despre cât de bună poate deveni viața la un moment dat, vei începe să mănânci “cu pasiune”. Fie că este vorba despre vreo pierdere dureroasă, despre vreo despărțire urâtă sau despre desprinderea de o relație de prietenie care ți-a caracterizat viața până acum, vei începe să aduni provizii de mâncare și să iei gustări la cele mai nepotrivite ore. Și asta foarte des!

Citeste şi: Prelungitoare cuburi diverse culori 

2. Ești stresat din cauza muncii tale

Nu cred că există cineva care să fie de deplin mulțumit de cariera sa profesională și de felul în care aceasta îi satisface aspirațiile, dar cel puțin o parte dintre acești oameni învață cum să facă ca totul să fie bine. Tu, pe de altă parte, ai frustrări și începi să mănânci fără să te mai oprești. Mai bine găsește o soluție. Vorbește cu șeful despre sarcinile tale, organizează-te mai bine sau vezi cum te pot ajuta partenerii de afaceri și clienții din acest punct de vedere.

3. Plictiseală

Ți-am spus eu! Plictiseala este, de fapt, factorul numărul 1 care te va duce la mâncatul în exces. Simți că nu ai ce face, ești ca pe ace sau nu mai ai stare în a aștepta pe cineva. Și atunci te apuci de mâncat. Câte o prăjiturică, un snaks – două, o felie de pâine cu unt sau niște covrigei care îți fac cu ochiul. Mai bine ia o carte și citește sau uită-te la un serial când te vei plictisi. De asemenea, ia și meditează sau sună o prietenă. Vei vedea că timpul va trece altfel, dacă te plângi că ai prea mult la dispoziție.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

4 comments

  1. Rokolla

    Iubesc sa mananc si nu fac nici un fel de efort sa slabesc. Chiar daca kilogramele in plus nu se vad cu ochiul liber, eu le vad si stiu ce burtica aveam si am in prezent. Se pare ca nu sunt suficient de motivata sa slabesc

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.