Ce chestii interesante atestă Olanda ca fiind țara viitorului

5 Replies

Sa discutam

Olanda a fost mereu o țară populară pentru proiectele sale mărețe și lucrurile cu care impresionează oamenii din toată lumea. Dar care sunt cele mai interesante chestii care atesta această țară ca fiind una de viitor?

Chestii interesante din olanda

Olanda este singura țară în care nu există animale de companie abandonate

Chiar dacă pe unde mergi, mereu vezi câte un animăluț care pare să fie al nimănui și ți-e tare milă de soarta acestuia, în Olanda nu ai de ce te teme de asta. Chiar recent a fost confirmat faptul că acolo nu există câini și pisici fără stăpân care să umble aiurea pe străzi. Practic nu există nici meseria de hingher.
Guvernul a reușit să facă posibil acest lucru fără să facă vreun rău animalelor. Într-o lege care asigură drepturile animalelor, autoritățile pedepsesc grav pe cei care le abuzează fără milă sau le lasă pe drumuri.

 Olanda deține prima pistă de biciclete alimentată cu energie solară

Proiectul se numește SolaRoad și este rezultatul unei colaborări între Guvern, sectorul privat și mediul academic. Prima parte a acestei piste a fost deschisă în anul 2015. Lungimea sa nu este prea mare momentan, măsurând doar 100 de metri, însă este un proiect revoluționar în ceea ce privește felul în care vor fi construite drumurile viitorului.
Ideea de bază a acestui proiect inedit constă în faptul că energia solară de la drum este folosită pentru iluminarea străzilor și pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Punctele de alimentare pentru mașinile electrice sunt localizate la o distanță foarte mică una de cealaltă

Unul dintre punctele forte ale Olandei este că dispune de un sistem sustenabil de transport. De aceea se dorește tot mai mult a se opri folosirea benzinei și a motorinei pentru vehiculele care sunt alimentate de așa ceva. În schimb, sunt localizate tot mai multe puncte de încărcare cu energie electrică la o distanță foarte mică una de cealaltă special pentru vehiculele electrice.

Olanda are un oraș în care nimeni nu conduce mașini

Orașul Houten este considerat a fi nu doar cel mai sigur oraș din Olanda, ci și din întreaga lume. La începutul anilor 1980, 4000 de cetățeni ai localității au luat decizia de a încuraja pe toată lumea de acolo să meargă cu bicicleta mai degrabă decât să își folosească mașinile. Și, încetul cu încetul, toți localnicii s-au acomodat cu mersul pe bicicletă.  Olanda pare sa fie o țară atat de grozavă!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

5 comments

  1. Ioana Radu

    N-am stiut chestiile astea despre Olanda. Partea cu pista de biciclete care capteaza energie solara pentru utilizare in scopuri publice si nu numai mi se pare cel putin geniala. Cam ca toate inventiile care ne ajuta sa consumam cat mai putine resurse ale Terrei. Eu sunt PRO cand e vorba de energii alternative.
    Olanda e pe lista tarilor pe care sper sa le vizitez candva.

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.