Cum sa compuneti un mesaj de condoleante?

Comment

Business

Ca sa formulam un mesaj de aniversare sau de ziua de nastere, cei mai multi dintre noi ne concentram numai pe gandurile care ne produc bucurie. In acest mod este usor sa obtinem ceea ce ne dorim si sa fim suficient de creativi. Aceste sfaturi va sunt oferite de o firma de servicii funerare din Bucuresti.Dar atunci cand trebuie sa compunem un mesaj prin care sa ne prezentam condoleantele, lucrurile pot fi foarte dificile, totul din cauza circumstantei in sine.

servicii funerare

Pur si simplu nu ne gasim cuvintele, nu stim ce sa spunem, nu stim cum sa transmitem ceea ce simtim si cum ar trebui sa ne alegem cuvintele potrivite. De cele mai multe ori ne simtim ciudat si incomod atunci cand trebuie sa formulam astfel de mesaje. Dar pana la urma este o sarcina ca oricare alta pe care trebuie sa o ducem la indeplinire. Din cauza propriul nostru disconfort, cei carora ar trebui sa le prezentam condoleantele pot ramane cu o senzatie de durere sau furie, ca si cum nu le-ati aprecia durerea in mod corespunzator. La fel si prieteniile pot suferi din aceasta cauza. Cauti o firma de servicii funerare ce au sediul in Bucuresti? Iti recomand Funerare Dorobantu, preturi accesibile si servicii in toate sectoarele.

Vreți să aflați mai mult?

Din fericire in lumea comerciala de azi e usor sa gasesti note si mesaje de simpatie de toate felurile, dar exista o problema. E dificil sa gasiti ceva adecvat mai ales daca nu stiti ce inseamna “adecvat” in situatia dumneavoastra. Ati avut o relatie de prietenie apropiata sau distanta? Impersonala sau intima? Ideea e ca ar trebui sa porniti de la natura relatiei pe care ati avut-o cu persoana care a decedat. Procedand in acest mod va fi mai usor sa gasiti un mesaj potrivit, care sa se apropie foarte mult de ceea ce doriti sa spuneti cu adevarat.

Cel mai bun mesaj de condoleante este in definitiv cel pe care il scrieti dumneavoastra insiva. Reflectarea acestor ganduri si sentimente poate sa ia forma catorva propozitii. Sau poate fi o pagina, in functie de ceea ce doriti sa spuneti. Cu toate acestea, in general este o idee buna sa va limitati la un mesaj scurt de condoleante. Asta pentru ca cei care il jelesc pe cel decedat au adeseori dificultati de concentrare pe mesajele mai lungi.

”Pentru sfaturi legate de modul in care puteti concepe un mesaj de condoleante, pentru servicii funerare, pompe funebre sector 6 in Bucuresti si imprejurimi accesati . Raspundem la telefon 0753.30.40.50 non-stop. Doriti sa aflati detalii despre cea mai buna oferta de servicii funerare si pompe funebre? Va asteptam pe site-ul nostru.”, acesta este cred eu cea mai buna recomandare.

Mesaje de condoleante – cum le scriem

Sa incepeti sa scrieti un mesaj de condoleante este de obicei cel mai dificil lucru de facut. Este ca atunci cand un artist se uita ore in sir la o panza alba, goala. Dupa ce se aplica prima pata de culoare, imaginea incepe sa prinda contur. Iata cateva lucruri care va pot ajuta in conceperea unui mesaj personal de condoleante:

– “Imi pare foarte rau sa aud ca Radu a murit” – puteti sa incepeti mesajul in acest mod

– “Sunteti cu totii in gandurile si rugaciunile mele” – daca acest lucru este adevarat, va functiona intr-adevar.

– “Cu totii o sa-i ducem dorul Elenei; ea a insemnat atat de mult in viata noastra.” – daca simtiti acest lucru, comentariul poate fi de efect

– “Ceea ce simt in aceste momente este dificil de exprimat.” Avand in vedere ca acest lucru este adevarat, nu o sa va doara sa recunoasteti.

– “A fost o persoana atat de creativa si imi pare foarte rau ca a murit.” Daca va raportati la calitatile persoanei care a murit veti putea dezvalui in mod indirect cat de mult a insemnat acea persoana pentru dumneavoastra si cat de mult ati apreciat-o.

Oricum va hotarati sa incepeti mesajul de condoleante, puteti adauga cateva detalii despre relatia pe care ati avut-o cu persoana care a decedat. Cei care sunt indoliati vor sa auda experiente si lucuri despre persoana draga pe care au pierdut-o. Ei vor sa sa-l vada pe cel decedat prin ochii dumneavoastra. De exemplu, o mama al carui fiu a murit, a aflat ca acesta se oprea de fiecare data cand intalnea un vecin, il saluta si discuta cu el pentru cateva minute. Acest lucru a facut-o pe mama sa se simta multumita si mandra de fiul sau. Incercati sa va ganditi la lucruri similare pe care cei indoliati si le-ar dori sa le cunoasca.

mesaje condoleante

Finalul este important. Iata cateva sugestii care va pot ajuta sa finalizati mesajul de condoleante:

– “Dragostea si sprijinul nostru vor fi intotdeauna cu tine.”

– “O sa te sun saptamana viitoare sa vad ce faci.” – dar atentie, nu spuneti acest lucru daca nu intentionati sa-l faceti

– “As vreau sa trec pe la dumneavoastra marti, dar voi suna in prealabil ca sa verific ca este in regula. ” Spunand acest lucru aratati celor indoliati ca prietenia dumneavoastra va continua la fel ca mai inainte (Moartea poate schimba uneori relatiile dintre persoane).

– “Te vor pastra in rugaciunile mele.” Folositi aceste cuvinte daca intr-adevar veti fac intocmai.

Chiar daca nu este usor sa concepem mesajele de condoleante, ele pot transmite dragostea si prietenia noastra altor persoane in momentele in care au cea mai mare nevoie de ceea ce putem noi sa oferim. Cand veti fi intr-o astfel de situatie, faceti tot ce puteti ca sa concepeti un mesaj condoleante adevarat si miscator. Servicii funerare complete, pompe funebre cu program non-stop. Puteti suna oricand la 0753.30.40.50

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.