Cum sa scapi de raceala foarte rapid? Afla acum!

Comment

Personale

Raceala este de fapt o infectie virala ce se identifica printr-o stare de moliciune, nas infundat, dificultate in respiratie si dureri de gat. Deseori, aceasta afectiune trece in decurs de o saptamana dar simptomele ei sunt tare neplăcute. Pentru a scapa de raceala se recomanda consumul de lichide, cum sunt ceaiurile calde si supele de pui. Ceaiul de lamaie se dovedeste a fi extrem de eficient. De asemenea, este nevoie sa te odihnesti si sa stai in pat intr-o camera calda dar nu supraincalzita, pentru a evita sa inspiri un aer uscat. 

Iata cateva remedii eficiente care te ajuta sa te simti mult mai bine:

  • bea ceai de cimbru cu miere si lamaie

Cimbrul este cunoscut pentru proprietatile sale antiseptice și antivirale si joaca rolul unui foarte bun expectorant. Lasă cimbrul la infuzat 10 minute si consuma ceaiul cat este caldut. Pentru un plus de aroma si gust, adauga o linguriță de miere și suc de lămâie. Atat lamaia, cat si mierea au rol antiseptic. In plus, calitatile cicatrizante ale lamaii te ajuta enorm atunci când ai gâtul iritat. 

  • consuma grog fierbinte 

Grogul are la baza o combinatie intre rom, miere si suc de lamaie, amestecate cu apă foarte fierbinte. Pe langa faptul ca are un gust foarte bun, acesta se dovedeste a fi si extrem de eficient. Mierea si lamaia joaca un rol foarte important dar sunt evidente si efectele unei bauturi fierbinti ce contin rom. Pentru a adauga un plus de savoare si de efect bauturii, mai puteti adauga scortisoara si cuisoare, ambele fiind recunoscute pentru proprietatile lor antiseptice si dinamizante. 

  • foloseste camfor si alifie de tigru 

Camforul reprezinta ingredientul principal in alifia puterea tigrului. Din acest amestec mai fac parte si mentolul, uleiurile esentiale de cuisoare, scortisoara si alte uleiuri esentiale. Aceasta alifie combate tusea si pastreaza sanatatea cailor respiratorii. Se aplica pe nari in cantitate mica si se obtine un efect imediat.

  • Fa inhalatii 

Inhalatiile ajuta la eliberarea cailor respiratorii si fluidizarea secretiilor nazale. Se pune apa la fiert intr-un vas mai larg si se adauga o lingura de sare grunjoasa si cateva picaturi de ulei esential de eucaplit sau de cimbru. Atat cimbrul uscat, cat si cel in stare naturala sunt la fel de eficiente. După ce a fiert apa, opreste focul si stai deasupra vasului cu capul acoperit cu un prosop mare si inhaleaza incet aburii. Repeta aceasta procedura de 2 ori pe zi, cate 10 minute si apoi stai in pat.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.