Dragă 2022, mulțumesc pentru lecțiile de viață!

2 Replies

Personale

Îmi aduc aminte de mine în primele zile ale anului 2022. Primul an în care mi-am făcut planuri că o să scriu mai mult. Că o să citesc mai mult. Că voi călători mai mult. Că o să am mai multe obiective și o să evoluez profesional sau o să încerc să fac ceva diferit, pe lângă SEO și Marketing. Că o să-mi petrec mai mult timp cu cei dragi şi uite că, 2022 este primul an în care practic n-am făcut nimic din ce am zis, căci până şi oamenii puternici au momente de slăbiciune. În general nu-mi recunosc mie însumi că mi-a fost greu. Sunt ambițioasă când vreau.

1. Daaaar lecția numărul unu a fost să nu-mi mai fac planuri!

Că nu e uşor să o iei de la zero, să încerci să te redescoperi, să trăiești diferit și să iei decizii extreme pe care uneori nici nu tu le înțelegi, dar le iei că ai nevoie de schimbări, atunci când situațiile devin toxice. Un an plin de încercări. Un an în care am pierdut. Dar viața nu este întotdeauna despre câștig. Nu te poți simți câștigat atunci când treci prin furtuni și ploi. Deși când mă uit în lunile din urmă, îmi dau seama că de multe ori plătim prețul fericirii mult prea scump.

Te gândești și îți spui dacă asta voiai sau poate că ai greșit când ai încercat să dramatizezi fără să adaugi vise și culoare la planurile tale, dar pe urmă înțelegi că nu există probleme fără rezolvări, însă realizezi târziu total că așteptând să se rezolve, când tragi linie tot tu ești pe minus! Un an fără inspirație, asta o să ai, atunci când sufletul îți seacă. Sunt un om căruia nu-i plac schimbările bruște. Iar anul ăsta a mișcat cam toate evenimentele din viața mea mai brusc decât credeam că e posibil vreodată.

2. Lecția numărul doi, să am grijă pe cine primesc în casă și în viață!

Un an în care am pierdut oameni pe care-i iubeam și nu pentru că am vrut, ci pentru că uneori cum îți așterni așa dormi. Până și oamenii în care ai încredere deplină, la un moment dat îți pot dovedi că nu însemni nimic pentru ei, și nu realizezi când vin alții să îți spună despre vicleșugurile lor, că pot fi reale. Până și prietenii pe care îi aduci în casă și le dai un loc de cinste la masa ta, ajung să se ridice împotriva ta atunci când crezi că de fapt oriunde ar rămâne discuția, tu îi găsești la fel. Lupi în blană de oaie. Oameni care m-au dezamăgit atât de tare că trebuie să fii de fier să te gândești dacă să le plătești cu aceeași monedă, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, sau să-l lași pe Dumnezeu să le ofere răsplata.. Am ales a doua variantă. Țin mult ca sufletul meu să rămână curat, fără să port război cu nimeni.

3. Lecția numărul trei, rugăciunile fac minuni dacă ai credință!

2022 m-a învățat că atunci când am exclus oameni, am avut perfectă dreptate în tot ce-i privește. Să regret? Desigur că nu mai e loc de regrete. Regret că le-am dat șanse, dar Dumnezeu probabil a vrut să-mi dovedească că și un câine e mai loial, decât un om pervers și fals. Am învățat că oamenii la care m-am așteptat mai puțin să mă rănească, au făcut-o în cel mai brutal mod. Fără să se gândească la consecințe. Pentru că o altă lecție importantă e atunci când ajuți oamenii din jurul tău, lăsându-te pe tine, iar ei cred că ajutorul venit de la Dumnezeu prin mine, este ceva de bun drept și cuvenit. Inveți, nu? Trăiești într-un an cât nu ai trăit în toți anii de pandemie… Dar rugăciunile fac minuni! Mă rog când sunt bine, mă rog când totul merge prost, mă rog când sunt tulburată și încerc să rămân o binecuvântare pentru cei din jur, oricât de mult vor să mă transforme alții în blestem. Însă nu îl pun la încercare pe Dumnezeu săptămânal, iar modul Lui de a-mi vorbi e atât de ușor de înțeles dacă ai o inimă deschisă. Am învățat și anul ăsta că o inimă deschisă, una în care răutatea să nu stea, ar fi fost cel mai bun plan de început al anului.

4. Lecția numărul patru, familia mereu pe primul loc.

2022 m-a învățat că oamenii sunt meniți să vină și să plece din viața ta. Dar cei care te iubesc cu toate defectele pe care le ai, vor fi mereu acolo pentru tine. Așadar, mama mea și tatăl meu. Prietenii mei, părinții mei, mereu acolo non stop, sora mea, o soră cât zece, plină de surprize, lumina ochilor mei. Sufletul meu bun și copilul de care îmi aduc aminte că semăna cu o maimuțică, dar de care aveam grija ca și cum ar fi fost a mea. Cumnatul meu? David? Boierul familiei. Am mai învățat anul ăsta că intregrarea unui om într-o familie ia timp. Că nu e ușor să te obișnuiești cu o altă viață când tot ce știi despre tine e că ești într-o continuă schimbare. Deci familia mea s-a mărit, iar familiile se bazează pe respect reciproc. Și dragoste. Lecția foarte importantă de sfârșit de an? Rămâi dezamăgit mereu doar de către cine nu te aștepți. Pentru că nu înseamnă că cei pe care tu îi consideri familie, au neapărat aceleași principii ca tine.

5. Lecția numărul cinci, să nu intri niciodată în panică!

Sunt și voi rămâne mereu omul cumpătat cu mici excese acolo… ca orice femeie, dar atunci când este vorba despre bani, nu țin cont decât dacă este vorba despre mine. Însă toate creșterile din UK din ultima perioadă, gazul, prețul energiei, i-a speriat pe toti atât de tare, încât începuseră să mă facă să cred că nu aș mai face față aici și că ar trebui să plec în RO. Diferența este că atunci când ești binecuvântat de Dumnezeu, se găsesc soluții. Nu tu drame, nu tu panică. Te conformezi. Doar să nu intri în panică și să nu te sperii. Însă totul vine cu un preț, cu muncă mai multă, cu timp lipsă pentru cei din jur… 2022 ne-a arătat că pentru aceleași lucruri atunci când avem nevoie de ele, suntem în stare, eu cel puțin, să plătesc prețul dublu. Timp mai puțin pentru prieteni, viata sociala seacă, aceeași bani, dar muncă mai multă ca să acoperi costurile.

6. Lecția numărul șase, iubirea trebuie să fie și practică.

Când iubești pe cineva sau cineva te iubeste, iubirea asta oarecum pentru mine trebuie să fie practică. Eu îmi iubesc câinii foarte mult și le port de grija cât pot eu de bine. Am învățat că sunt oameni ce te iubesc, dar nu cum vrei tu, iar ăsta nu este un lucru rău. Fiecare iubim în felul nostru. Eu arăt oamenilor că îi iubesc oferindu-le ajutor sau ce au nevoie. Suntem diferiți. Unii iubesc cu pătimă, altii cred in povesti de dragoste cu printese si printi, eu cer doar realism, iar dragoste fara sacrificii nu exista, însă dragoste conditionata, nu e ce trebuie. Cine mă iubeşte, trebuie sa ma iubească asa cum sunt.

Rezumatul anului 2022?!

Cum a fost 2022 într-un final? Păi încă ar mai fi multe de zis. Însă lecțiile principale sunt în legatură cu oamenii pe care îi incluzi în viața ta sau îi excluzi din viața ta. Pe alocuri, un an în care am fost sănătoasă, oamenii pe care îi iubesc au fost bine, un an în care am învățat niște lecții dureroase de la oameni care îți spuneau te iubesc. Am învățat să mă iubesc mai mult pe mine. Să fiu mai calmă. ( Față de anul trecut). 2022 anul în care mi-am călcat pe suflet pentru multă lume. Primul an cu verde după pandemie la călătorii, iar prima mea vacanță a fost direct în superbul Dubai. Apoi am văzut Marea Neagră, dacă stau să mă gândesc nu am mai fost la mare de când eram copil. Am călătorit în România de 4 ori față de anul trecut când încă era pandemie. Am fost la nuntăăă, după 2 ani fără sărmăleală totală.

Mi-am adus mama în vacanță în Uk. Am plimbat-o în Londra cu orele, ca să găsim un restaurant șmecher, luând cina într-un final la Mc Donalds. Am râs mult, am plâns, n-am scris mai deloc şi m-am retras uşor din online puțin câte puțin, dar într-un final, dacă tragem linie, 2022 a fost la fel ca orice an, însă eu am avut prea multe așteptări….. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate. Pentru sănătatea părinților mei, pentru tot ce am, căci după fiecare furtună vine soarele. Și invers. Fericire eternă.. nu există. Dar o viață fără certuri, intrigi, dezbinări și îmbârligături, mă rog ca Dumnezeu să le elimine total în 2023-ul care urmează!

Bye bye 2022!

Ce urmează în 2023 nu am cum să știu, însă sper să fie un an mai bun, mai binecuvântat, mai echilibrat în relațiile sociale și un an plin și bogat în dragoste, sănătate, respect, liniște, fericire și iubire așa cum vă doresc și vouă tuturor!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

2 comments

  1. Grig

    Îmi pare rău sa aud că anul 2022 te-a pus la atâtea încercări, dar trebuie să fii conștientă de faptul că te-a făcut mai puternică. Întotdeuna trebuie să vezi partea bună a paharului. Viața de dă șuturi în fund pentru a ne face să avansăm!

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.