De azi s-a născut #elefanticajourney

Comment

#elefănțicajourney

Am zis că nu e nevoie să îmi deschid alt blog doar pentru a avea un jurnal alimentar. Asta ca să pot să-mi identific problema mâncatului haotic. Nu pot să zic că sunt o persoană care mănâncă mult, însă mănânc rahaturi. Iar asta înseamnă fast-food, lichiuri cu brânză, pizza mai puțin… Și de câțiva ani încoace am început să semăn tot cu un elefănțel… așa că e timpul pentru o schimbare.

Elefantica Journey

#ElefănțicaJourney e doar un nou capitol

Dacă veți crede că am să-mi numesc dietă stilul de viață mai sănătos pe care vreau să-l adopt… vă înșelați. Am conștientizat mult prea târziu că KFC-ul, MAC-ul și prăjiturile nu îmi plac atât de mult încât să nu pot renunța la ele. Cred că fiecare dintre noi vrea câteva kg mai puțin față de cât are… așa că la mine singura șansă este să vreau să-mi schimb metabolismul care nu arde grăsimile pentru că eu nu mâncăm dimineață, nu mâncăm nici la amiază, însă seara… mâncarea mi se părea că e extraordinar de gustoasă. Ce am constatat abia acum este că ăsta era motivul pentru care eu nu adormeam.

Da frate, mâncarea nu trebuie să ne comanda. Pur și simplu, ajungi la un moment dat și le dai dreptate tuturor ălora care se uită la tine ca și cum ai avea 200 de kg, deși poate de cele mai multe ori tu ești mai activ fizic decât ăia ce au 50 de kg uzi. E și asta o poveste o lungă…  Dar ce vreau e să spun e că asta simt să fac. Să îmi schimb felul de a trăi și a trata lucrurile din viața mea.

Mă doare în cot de părerea celor din jur

Iar asta înseamnă că pentru mine contează doar părerea mea, care nu e proastă deloc. Știu că sunt capabilă și pot să îmi ating fiecare scop. Iar dacă schimbatul alimentației și felului de a trăi mă va face să mă simt și mai bine… înseamnă că asta trebuie să fac. De fapt nu că trebuie, asta simt eu că trebuie să fac.

Toate au un început

Știu un singur lucru. Toate au un început! Mi-e teamă să nu renunț, însă de fiecare dată când voi avea prin cap să fac asta… am să-mi citesc singură ce am scris aici, deși eu sper să-mi intre în mână.

Viața mea cred că va fi mai frumoasă, pentru că știu că sportul și alimentația sănătoasă n-au decât să-mi dea energie și să mă ajute să mă simt bine.  ( Mâncarea multă și nesănătoasă n-are cum să îți ofere lejeritatea unui spirit sănătos… ) Pentru că eu de când mă știu, am căutat să mănânc ceva ce apoi nu o să mă moleșească sau să mă trimită direct la culcare.

Acum am găsit soluția. Sau cel puțin pentru mine primele zile au fost pline de energie. Mănânc micul dejun, mănânc fructe, carne și legume. Nu mai vreau să mai beau sucuri ( excepții mici nu zic că nu), chipsuri, cornuri sau mâncăruri gătite și prăjite.

Sunt curioasă și eu cât de mult va ține #elefănțicajourney! Pentru că da, și pentru mine e o provocare.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.