Din seria: Meșteri sunt bărbații în centrală!

1 Reply

Personale

Bărbații sunt meșteri, meșteri în calitate, meșteri în prostie, meșteri în râs, meșteri în femei, meșteri în toate, numai în centrale… se pare că stăm pe coate. Ni se întâmplă. Nu știu ce-a fost în mintea mea să-mi las omul să meșterească termostatul. Știți, de fapt, aveam asigurare că îl face bine. Pe cel vechi îl pusese bine. Dar acum…

Cum a început…

Primim de la Gule, prietenul nostru, un termostat automat, care sărăcuțul de el a stat pe cuptorul cu microunde săptămâni bune, până când azi… s-a gândit că e timpul să pună termostatul digital care arăta al naibii de sexos, să îl pună în funcțiune! Având în vedere că i s-a zis omului: ” Bă, vere… s-ar putea să nu funcționeze, nu pune toate trei firele, pune doar două fire”.

Acesta a înțeles că termostatul trebuie pus cu trei fire. Firul împământării și cele două fire, fază și null. A închis centrala. A dat jos termostatul vechi pe care îl aveam, ăla urât, pus cu capul în jos că deh.. nu se puteau lega firele, având în vedere că l-am adus de la bucătărie în living, și s-a apucat să-l pună pe cel nou. Ăla nou și sexos…

What? Cine mai e ca noi? Avem termostat d-ăla de 150 de lei!

Și pus a fost. L-a pus omul cu toate trei firele ca electricianul. Știți, iubitul meu e electrician de obicei, în toate se pricepe numa la centrală nu, cel puțin așa se pare. După ce ne-am minunat cu toții, atât Gule cât și al meu bărbat frumos, ne-am trezit că nu mai pornea centrala!

OMG! Ce-i cu centrala?

Îl telefonăm prima data pe tata Ghiță să ne trimită un meșter, că noi ne-am pus termostatul dar nu ne mai merge centrala. Telefonează tata Ghiță la rândul lui și ne dă numărul meșterului că vrea să vorbească cu iubitul vieții mele. Din detalii în detalii, explicații una după alta, constată meșterul din telefon că probabil s-a ars placa de baza de la centrală din cauză că nu trebuiau legate la termostat decât două fire și ISCIR-ul trebuia să îi pună și COM în centrală.

Concluzia: Dimineața voi face jogging că fac economie la gaz. Nu mai am centrală!

Și că vorbeam eu că bărbații îs meșteri în toate… centrala nu mai merge deloc, practic voi răbda ceva frig la noapte. Nu-i nimic, ce-am învățat eu… dimineața când mă trezesc, am să ies în living și am să dansez. Pentru că… bărbații sunt meșteri în toate, dar la centrale… ei stau pe coate!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

1 comment

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.