Experienta mea cu agentia Thecon si cat de mult conteaza tema unui blog

9 Replies

Business

Experiența mea cu agenția Thecon specializată în web design, e-commerce și promovare online de ultimă generație, a fost una frumoasă și pe termen lung. Pentru că înainte de a ne apuca să căutăm o temă care mi s-ar potrivi mie și blogului meu, a trebuit să mă întreb de ce oare am nevoie, la ce îmi folosesc sidebar-urile și cum se implementează. Pe lângă asta voiam să primesc și eu upgrade-urile noi ca la orice altă temă. Mă săturasem de ceea ce aveam deja doar că mă obişnuiem şi îmi era greu să ies din rutină. Aşa că dacă vreţi să ştiţi cât de mult contează tema unui blog, să ştiţi că contează! Foarte mult! Pentru că şi experienţa cititorilor contează.

Când ai un blog și mai ales atunci când îți expui propriile gânduri, e normal să faci și plăcută experiența utilizatorului cu blogul tău. Eu, și când vorbim despre mine, există un mare ”nuuu”, m-am obișnuit să merg doar pe lucrurile cu care sunt obișnuită. Se fac aproape 4 ani de când Deby.ro, blogul meu, a avut aceeaşi temă pe termen lung cu mici modificări de colo-colo că erau multe pluginuri ce nu erau compatibile. Dar până când aşa?

Nu aveam probleme doar cu tema, chestia era că acum blogurile trebuie să fie optimizate și pentru mobil , iar tema mea veche nu dispunea de această optimizare decât printr-un plugin care îmi transforma blogul în ceva ce nu era. Dar într-un final, m-am gândit că dacă tot a fost creată campania de sustinere a bloggerilor să aplic și eu, că poate nu se știe, se va ridica la aștepările mele. Am dat un telefon la TheCon, și pe urmă m-a contactat pe mail George Constantin.

thecon sustine bloggerii

Cum a decurs conversația cu George Constantin?

De cum m-a contactat i-am zis că în primul rând eu vreau să schimb tema, să am rich snippet actualizat, să fie optimizată bine pe mobil și mai ales tema pe care să o pun pe blog să fie editabilă. Adică să mi-o poată face exact așa cum și-o dorea sufletul meu. În 3 septembrie mi-a dat mail cu site-urile unde pot găsi o temă bună, am căutat, am căutat, și am tot căutat până pe la sfârșitul lunii, când am anunțat că deja mi-am cumpărat una și trebuie să ne apucăm de treabă. După această conversație am fost contactată de Lucian Ciurea, cu care m-am înțeles de minune.

Ce a făcut echipa Thecon și Lucian Ciurea pentru mine?

În primul rând, am făcut cunoștință cu Lucian Ciurea care mi-a spus că el se va ocupa de blogul meu pe toată perioada. După ce s-a urcat tema pe blog, băieții de la TheCon s-au pus pe gândit un logo personalizat tot pentru mine. Știți foarte bine cum stă treaba cu logo-urile. Un logo bun e unul care ți se potrivește. În cazul meu s-au făcut vreo trei și doar al treilea a fost cel mai potrivit.

unnamed debyDeby

S-a urcat logo pe blog și de aici a început nebunia. Am cerut ca temă să fie cu roșu pentru că eu am avut o temă toată roz închis. Ce am cerut de fapt să mi se facă?

 1. Am vrut ca imaginile să fie optimizate, iar Lucian Ciurea mi-a vândut un pont gratuit, despre cum să le fac mai mici ca să nu îmi afectez hostul pe termen lung. √
 2. Rich Snippet configurat. 
 3. Am vrut un box ca atunci când se intră pentru prima dată pe blog, și dacă le place, să mi se ofere un like. 
 4. Am vrut o pagină de contact creată bine. 
 5. Să îmi apară pe homepage Author și pe facebook când dau share la fel. √
 6. Imaginea de fundal să cuprindă puţin roz. 

Ce mi-au făcut ei?

 1. Mi-au optimizat paginile, imaginile şi mi-au făcut setările seo.
 2. Mi-au editat tema în cel mai frumos mod posibil. Sunt foarte mândră de noua mea temă.
 3. Mi-au pus box-ul pentru like.
 4. Au făcut să îmi apară Author Post cu tot cu imagine şi arată mişto aşa.
 5. Au mărit homepage-ul că tema îl avea doar pe jumate, mi-au modificat dimensiunea fonturilor şi mi-a realizat chestii pe care dacă stau să le gândesc acum logic, să fiu în locul lor, poate că n-aş fi reuşit să fac faţă la mofturile clientului.
 6. Mi-au făcut un logo superb.
 7. Site-ul se încarcă acum mult mai bine.
 8. Au modificat fiecare aspect pe care eu l-am găsit ca nefiind pe gustul meu şi asta mi-a plăcut cel mai mult.
 9. Au comunicat cu mine fiecare schimbare şi mi-au cerut părerea.
 10. Atât de bune mi s-au părut schimbările că am cerut să mi se facă acelaşi lucru şi pe celălalt aka www.sertarulcujucarii.com!

tema noua deby

Notă: Ar mai fi multe de spus, la cât de multe lucruri au făcut pentru acest blog, dar unele sunt chestii mici pe care nu că le-am uitat, dar se ştie de la sine că o temă nouă, pe care s-o editezi de la început până la sfârşit e destul de costisitoare ca şi timp.

Cât de mulţumită sunt?

Sunt atât de mulţumită încât vi recomand cu căldură. Dacă sunteţi interesaţi să aplicaţi la această campanie, nu uitaţi că atunci când vine vorba de creare site web, indiferent că e pentru blogger sau pentru client, ei fac treabă bună. Per total sunt mulţumită de ceea ce au realizat şi au un 10 cu felicitări de la mine pentru comunicare. În ziua de azi contează foarte mult să fii ascultat în legătura cu ceea ce vrei şi ce nu s-a putut înţelege pe mail s-a înţeles la telefon, că doar deaia există telefoane. Mulţumesc Thecon şi Lucian Ciurea. Mi-aţi arătat că întradevăr există oameni frumoşi care se implică în proiecte frumoase.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

9 comments

 1. Bianca Roxana Ionel

  Felicitări pentru noua tema, logo chiar te reprezintă și se vede că ai colaborat cu o echipă care te-a ascultat. Totuși, nu vreau să par răutăcioasă, dar sunt în domeniul IT pe partea de dezvoltare site-uri, de mai bine de 5 ani și sincer, ar mai fi nevoie de un pic de munca mai ales pe partea de optimizare.
  Și un mic bug, comentariile care nu vin prin Facebook, nu prea funcționează, cel puțin pe Mozilla. )

  Poți vedea aici ceva rezultate reale:
  https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=http%3A%2F%2Fwww.deby.ro%2F&tab=desktop

 2. Bogdan Anghelina

  Mută scripturile din header în footer, iar imaginile nu știu cum ți le-au optimizat, dar, de exemplu, imaginea din acest articol este prea mare și ca rezoluție și ca dimensiune fizică: obișnuiește-te să folosești imagini de maxim 1024px lățime și optimizează imaginile automat cu un plugin (vezi aici imaginea ta de pe blog optimizată: http://i.imgur.com/ilS4cuw.png.

  Îți sugerez să folosești acest plugin, e extrem de util și poți optimiza și imaginile din arhivă (cele urcate pe blog mai demult): https://shortpixel.com/homepage/referrer/30428

  1. User Aniela Deby Post author

   E bună ideea, şi chiar i-am dat curs, dar crede-mă că nu este ceea ce trebuie pentru mine. Eu folosesc compresspng şi compressjpg datorită lor. Aşa am învăţat şi ştii şi tu cum e, când înveţi ceva şi îţi iese bine n-are rost să îngreunezi ceva ce poţi face manual cu un plugin ce face totul automat. Mulţumesc oricum!

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.