Nu mai știu ce să gătesc. Cine mă ajută cu o idee?

6 Replies

Retete de gatit

Nu am habar în ultimul timp ce să mai gătesc. Am un feeling tot timpul să mă duc la cumpărături că ideile îmi vin atunci. Nu știu de ce creierul mă lasă în impas fără a-mi face poftă de un preparat anume. Săptămâna trecută am făcut o ciorbă de salată, chiftele de dovlecel, orez cu legume și smântână, nuggets de pui cu cartofi prăjiți, salată de roșii și castraveți că deh, suntem oameni mari și ne dorim să mâncăm sănătos. Ha-ha-ha! :))

idei si retete de gatit

Pe lângă asta la micul dejun am mâncat sandwich-uri tost făcute cu salam de casă, brânză, cașcaval și unt. Foooarte delicioase, dar acum mi s-a golit frigiderul, și pentru că e sâmbătă, trebuie să dau fuguța la cumpărături și la gătit. Dacă aveți vreo idee drăguță pentru două feluri de mâncare, ciorbă și felul doi, vă rog să îmi lăsați ideile voastre printr-un comentariu. Că adevărul e altul, eu duc lipsă de idei nu de chef. Chef de gătit am, dar nu știu ce să mai gătesc, că în ultimul timp mi se pare că am făcut de toate.

Și pe lângă asta, mi-ar plăcea să știu ce gătiți voi în această săptămâna. Poate că reușesc să mă inspir și eu din ceea ce faceți voi. Nu se știe niciodată, mai ales că am zis, am momente când nu sunt pofticioasă deloc. Deci, cine dorește să îmi facă poftă cu meniul lui pentru weekend?

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

6 comments

  1. Bianca Ionel

    Eu obişnuiesc să gătesc destul de mult şi testez tot felul de reţete din reviste sau din online. Acum vara fug să stau prea mult la cratiţă, dar o dată pe săptămână fac o supă clasică de pui, pizza de casă şi tiramisu.
    În rest, aleg reţete rapide, cum ar fi pachetele de vinete la cuptor cu branză, orez cu legume şi adaug şi un ou – e oarecum reţeta chinezească de orez cu legume, paste cu diferite sosuri (de la tomate până la branză, sau mai exact cuburi de brânză topită). Adaug de fiecare dată busuioc, cimbru, oregano în sosuri şi orez, iar rezultatul este destul de interesant. Am observat că un vârf de linguriţă de oregano poate schimba gustul unui sos banal de roşii.
    Clasicele salate cu pui, cu brânză, cu iaurt sunt baza, dar am început să mai adaug şi măr prin ele. La fel, alt gust, altă mâncare.
    Recent am încercat şi o îngheţată vegană, din 2 banane şi 3 linguri de cacao. Se blenduiesc şi se pun la congelator 2-3 ore. Dacă îţi place gustul de banană, poţi încerca. Eu am spus că e bună, dar nu mai fac :))
    Acum depinde de papilele gustative a fiecăruia! Sper să te ajute ideile de mai sus.

    1. User Aniela Deby Post author

      Vara e nasol sa stai la cratita, dar eu cred ca se merita ca 2 zile din saptamana sa iti rezervi pentru asta. In plus se poate gasi si noaptea, la mine nu e problema. Oricum, eu sunt mai nocturna de felul meu. Tiramisu nu am facut niciodata, insa orez cu legume da. Nu il prea mancam, dar nu suntem nici mofturosi, sa stii asta. Imi place mult ideea cu paste, n-am mai facut de mult, am sa te anunt zilele viitoare, cat despre sosul de rosii, pe langa oregano incearca si o lingurita de zahar, e fenomenal, foarte bun, si merge cu chiftele sau perisoare, depinde care iti plac mai mult din cele doua. Inghetata vegana n-am mancat de mult, probabil asta am sa incerc 100%, multumesc mult pentru idei, daca mai ai si altele, sunt binevenite..

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.